Sľúbené peniaze pre deti doteraz neuhradil
Ahojte, prosím o radu. Existuje možnosť, ako dostať z exmanžela peniaze, ktoré sľúbil deťom?Máme sa podieľať polovicou. Všetko platím ja i keď sľúbi, že potom dá.
Ďakujem za rady a možnosti riešenia
@dievcacitajucelist a ? čo to ma s témou ? Mala si si vybrať EX ktorý zarobi 3000 eur a výživné si mohla mať diametrálne odlišné......Ak tak strašne ide niekomu o výživné 80 % pojednávaní na súde je o výživnom , jeden prípad naviac nikoho nezabije......Problémom je že muži si myslia že dieťa stoji 29,86 eur mesačne a ženy že ich ex rozvodom vyhrali v EUROJACKPOTE.......toľko milionárov , psychopatov , narcistov a psychických chorých jedincov sa po rozvode ukáže......a naopak tisíce chudákov žijúcich z pusy do úst.......
Ja si neviem ani len predstaviť že s ex mám komunikovať a doprosovať sa nejakého EURA čo som za dieťa uhradil.......som šťastný že mám pokoj a kľud .........
@sisu842 JE TO EX PARTNER , nespoliehať sa na neho....ak sa ti zdá že je to nefér a že on žije bohémsky život , daj návrh na zvýšenie výživného , dolož náklady na dieťa ktoré si za posledný rok mala , a ak bude možné to z jeho príjmov uhradiť v rámci výživného súd to schváli.....
@modry1985 Ty si písal autorke témy: "čo konrétne ešte mimo výživného potrebuješ ? 99 % vecí má byť vo výživnom , mimo veľmi mimoriadnych výdavkov....výživné sa neurčuje od brucha ale od reálnych možností......"
Tak výživné sa v podstate určuje "od brucha" môj ex je živnostník a uviedol, že zarobí 50€ na mesiac a súd po preskúmaní jeho pomerov stanovil výživné na dve školupovinné deti 80€
Ak je ex partner aspoň trochu normálny finančne pomôže aj nad rámec výživného ak je vychcanec tak nedopraje vlastným deťom ani o cent naviac
@sisu842 nie máš dieťaťu nastaviť ekonomický taký režim ktorý ty ako rodič ktorý ma dieťa v osobnej starostlivosti zvládneš . S tvojim príjmom + jeho výživným.
Nenapísala si koľko ma on príjem , nenapísala si koľko mu schválili výživné....
Ale nad 30 % čistého príjmu mu výživne neschvália....
Všetci a aj naše deti môžu vyskakovať iba to takej výšky do akej výšky siahajú naše platy.
@dievcacitajucelist PARTNERA svojho dieťaťa / detí / si si vybrala TY........ak si si vybrala takého " vychcanca " tak bohužiaľ. Ja som neurobil inak a som si vedomí že som urobil CHYBU......žiješ v právnom svete kde neplatí etika , ale zákony.....a ak jeho životný štandard bol na 80 eur pre školopovinné deti bohužiaľ mala si len 2 možnosti : jedovať sa ako teraz , a skúšať napraviť túto " krivdu " alebo zmieriť sa že život nie je FÉR......Ty si sa jedovala a ako si v nejakej diskusii spomínala vydobila si si svoje , tak hádam už si spokojnejšia.....
Jednoducho z právneho hľadiska je vymáhanie " mimoriadnych " výdavkov problematické...........buď sa s tým človek zmieri , alebo bude chodiť a šomrať aký je tento život nespravodlivý........
možno u teba výživné bolo od brucha u mňa však sudca chcel presne výdavky na dieťa ktoré mám ....záhadné že nám s ex vyšli iné sumy dokonca trojnásobný rozdiel......
Každopádne tu to nie je o výživnom ale o mimoriadnych výdavkoch
@sisu842 jooj, to poznam, je to ťažko. Tiež mame striedavu a ja cvakam strojček na zuby. Asi nemusím vravieť ake su to palky. Ťažko niečo , len spisovat a raz poziadat o zvyšenie.. ale je to na dlho a rozumiem že peniaze treba hneď.
@sisu842 Tak s tým choď na súd , napíš žiadosť o zvýšenie výživného , napíš že ti to sľubil , spíš si výdavky. Alebo skús ísť za USPVAR ale tam ti nepovedia nič iné. Zákon nešpecifikuje čo mimoriadny výdavok je a čo NIE......
Na modrom koníkovi nie je SUDCU.......
Nik s tým nič neurobí......
Inak ako cez zvýšenie výživného to jednoducho nepôjde.....
Ak vieš o inej možnosti - sem s tým.......
@monkasponka ďakujem 🙂
@modry1985 tebe kto tak ublížil že vyskakuješ? A nemaš pravdu , mimoriadne vydavky nie su zahrnute vo vyživnom pri striedavej starostlivosti.Malo by to byt o dohode. Ak to dlhodobo nefunguje, trpi rodič , a sorry ale je to vačsina matka ktora doplaca na sebeckosť druheho rodiča.
@monkasponka Bez urážky ale mám dieťa v SS 2 roky , a od EX som nevidel ani cent - škôlka , záujové krúžky , doktor a i platím všetko JA . Prirodzene stravu ak je u nej tých 30% času si platí sama......príjem má o niečo vyšší ako JA.....a ani by ma nenapadlo sa ešte aj kvôli tomu s ex naťahovať....
ONA ( zadávateľka témy ) dieťa nemá v SS ona má dieťa v osobnej starostlivosti.....treba čítať poriadne.......ona ma súdom určené výživné ......
@sisu842 😂😂 ja čakám 5 rokov a chudáčik nikdy nemá..
@arasidka123 pane bože...
@sisu842
To je len vyjadrenie jednej zo strán, nie výroková časť rozhodnutia. Je to len súčasť súhrnu vyjadrení strán sporu. Také plnenie nemožno vymáhať. Na to by najlepšie bolo potrebné podpísať rodičovskú dohodu s podrobnými detailmi a nechať ju schváliť súdom, pretože rozhodnutia o výživnom spravidla nejdú do detailov, už vôbec nie osobitného financovania voľnočasových aktivít, keďže tie možno žiadať zahrnúť do bežného výživného.
@draik z pojednávania je vyhotovený záznam, kde sa všetko spomína. Sám otec tam hovorí, že bude podporovať deti, že sú jeho, že ich miluje. Preto bolo stanovené výživné v určitej sume. Naviac sú výdavky, ktoré som už opísala. Je to o dohode. A keď súhlasí a povie, že prispeje polovicou, kde sa dožadovať spravodlivosti, ak po uhradení nič neprispeje. Nie je to sranda. Nič nové sa nedeje. Pokračujeme v tom, čo sme absolvovali počas manželstva. Dcéra je profesionálna športovkyňa. Teraz jej mám povedať a aj trénerom, že končíme? Len sa pýtam. Tiež mám len jedno Zdravie fyzické aj psychické. Ďakujem
@modry1985 mne je fuk čo si ty myslíš...ja sa nemusím sťažovať lebo mi to aj tak prd pomôže...to čo som napísala je len konštatovanie..súdy nekonajú v niektorych prípadoch spravodlivo poznám xy prípadov v ktorých dostali za pravdu tí ktorí mali väčšiu "papuľu" alebo peňaženku
@sisu842 draik je právnik. Dosť jasne to Napísal v príspevku o 18:33. Napísal, že nejde o rozhodnutie súdu. Ide o vyjadrenie 2 strán (tvojej a ex) ale nie je to rozhodnutie súdu. Čiže nemožno ho vymáhať. Keď tak, ako píše, môžete podpísať rodičovskú dohodu a dať si ju schváliť súdom.

@sisu842 daj sťažnosť na súd,...a požiadaj o zvýšenie výživného takým ako je tvoj ex nemôžeš veriť, poznám to aj ja mám taký exemplár