Som povinná dávať dieťa sestre môjho bývalého priateľa?
Dobrý deň. Potrebujem radu. S bývalým partnerom nežijeme spolu viac ako 1,5r. Sid som stiahla na poslednú chvíľku co doteraz ľutujem. Momentálne je v nemocnici. Skoro každý týždeň v sobotu alebo nedeľu som dala malého jeho sestre. No už mi ide na nervy, že oni sa medzi sebou dohodnú a mne len napíše, že sestra príde po neho. Mam pocit ako keby som bola iba pestúnka cez týždeň. Teraz v sobotu ho chce zase. Chce ho zobrať niekde k jazeru. Ale bojím sa ho pustiť ved ona nieje malého rodič. Poraďte co mam robiť. Malý ma 3 roky. Rozmýšľam, že zase zavolám právnikovi. Ďakujem.
@janynyna Ja mám tiež 3 ročné dieťa s ex. Síce sme súd mali a niekoľkokrát, tak môžem povedať, že sa ním striktne neriadime. Dieťa s ním chodí, kedy chce. Takže ak je jeho sestra zodpovedná a hlavne syn ju má veľmi rád, tak ho s čistým svedomím pustite. Zaslúži sa ako každé dieťa krásny vzťah s tetou pri jazere. 🙂 Skôr sa s ňou dohodnite, keby chcel ísť domov, aby ho priniesla a nič sa nedeje. 🙂 Ide o najlepší záujem dieťaťa a to je jeho bezpečnosť a láska. Nehrotila by som to v každom prípade, nech sa dieťa rozhodne samé. 🙂
@janynyna fakt je, že exovej sestre ho dávať nemusíš. Na druhej strane - je to fakt taká zlá osoba, že jej nemôžeš zveriť dieťa? Ani sa s ňou nevieš porozprávať, aby sa napr. dohodla s tebou, alebo proste aby ste boli v kontakt vy dve? Aby si ho zobrala niekedy v týždni?
Vy dvaja ste sa rozišli ako partneri, ale rodičmi zostanete navždy a takisto bude malý navždy niekoho vnuk, synovec, bratranec... ak sa aspoň trochu dá, tak by som popracovala na medziľudských vzťahoch.
Dievčence ja viem preto som malého stále dala keď mi napísali. Ale ono na písanie sa to ťažko vysvetľuje. Ja nemám problém jej ho dat. Ale akože dat im ho keď napíšu. Teda skoro rozkazom. Boli týždne keď sa o neho vôbec nezaujímali.
nie, nemusíš dieťa dávať exovej sestre
normlane im napis sorry mame ine plany a prosim nabuduce napiste dopredu nech sa vieme osumarizovat lebo aj ja mam pravo s malym travit cas .. easy peasy .. ked nikdy nepovies nie -zvyknu si ...
Ty ho nemusíš dávať ex sestre a takisto nemusíš ho dat ak ti v piatok večer zavolá ze v sobotu ráno príde po neho. Ak máte dohodu, tak dohoda znamená ze obe strany sa dohodnú na niečom a nie z eje den povie à druhý musí súhlasiť. V opačnom prípade sa treba predsa len obrátiť na súd a nechať nech rozhodne
No nems bt konich cvicena opica a odpist, ze sa neda. Alebo im hodavas na povel lebo sama program cez tyzden nevies vymysliet?
Si snad dospela, tak sa zamsli nad tym co pises. Keby si mala sud, tak davas podla urceneho styku 🤷♀️

A je ozaj az taka nespolahliva? Preco nieste rada ze sa o neho zaujimaju. Ved budete mat chvilku pre seba, dieta potrebuje aj inu rodinu. Nielen vas. Ak piju, biju ho potom rozmiem