Stretávanie sa 10-mesačnej dcéry s otcom

29. okt 2023

Ahojte, prosim, napiste mi vase nazory, ako by ste riesili moju situaciu. mam 10mes dceru s byvalym priatelom. pred mesiacom sme sa rozisli, nie v dobrom. odvtedy malu nevidel. mal cas ale kedze "so mnou sa on stretavat nebude", tak neriesil. chce sa s malou stretavat, ale postarat sa o nu nevie takze nasiel opatrovatelku (dobru, dal si zalezat) a poslal mi ju ze sa mam s nou stretnut a "odsuhlasit" a potom nech chodi k malej dva tyzdne aby si mala zvykla. plan bol (jeho) ze mala bude s opatrovatelkou chodit k nemu, aby s nou u seba travil par hodin. Lenze tu prichadza problem. opatrovatelka prisla 4krat za posledny tyzden, a mala je cim dalej horsia, cim dalej tym viac na mne nalepena. uz ju nemozem ani polozit na zem a odist par krokov, lebo sa boji, ze idem prec a hned vrieska. ked pride opatrovatelka, mala vrieska ci som doma s nimi ci idem prec. jedine v kociku je ticho a zvacsa zaspi. mam pocit ze ju to dost vycerpava, ze nie je so mnou, ale ma travit cas s cudzim clovekom. jej otec si to predstavoval tak, ze mala dva-trikrat do tyzdna na par hodin pojde k nemu. lenze on s nou tiez nema skoro ziadny vztah, takze ani nanho sa neviem spolahnut (o tom ze by ju uspal, prebalil, nakrmil to nemoze byt ani reci - preto potrebuje "asistentku"). vyskusala som to tak ako chcel, lenze mala je na to podla mna este primala, toto sa da robit s 3rocnymi detmi nie s takym malickym. chcem toto nastavenie zrusit, nepaci sa mi to, trha mi srdce ako mala reve. dnes som ju davala vrieskajucu do kocika aby isli s opatrovatelkou von :( a vsetko to robime len kvoli jej egocetrickemu otcovi ktory musi demonstrovat svoju urazenost a ze on ma nebude vidat (rozisli sme sa kvoli jeho vyvadzaniu ale je urazeny ze som si dovolila na to nereagovat a s malou som odisla). chcem aby si ju bud braval na prechadzku v kociku, ked sa nechce stretavat so mnou, alebo sa s nou moze stretavat v mojej pritomnosti. lenze ked mu ten jeho plan zrusim, bude vyvadzat a zas budem najhorsia. co by ste robili?

autor
29. okt 2023

este doplnim, ze malu kojim, ona sa pri tom aj ukludnuje, ked je nesvoja...

emalka
29. okt 2023

Ak mam dobre info, tak pri rozvode sa striedava starostlivost odporuca az od 3 rokov. Dovtedy su navstevy len za pritomnosti matky. Takze vas byvaly ma sice fasa predstavy, ale niesu vobec realne. V tomto veku navyse aj byva separacna uzkost, takze je jasne ze na tebe visi.
Asi by si urobila najlepsie, keby si si nasla pravnika a riesila to s nim. Nevyzera to byt uplne vyrovnany clovek a na takeho sa neda spolahnut ze dodrzi slovo, ci sa jedna o styk s malou, vyzivne alebo cokolvek ine.

nin12345
29. okt 2023

No akoze s tymto by som ho poslala do zadku len by sa tak zaprasilo... ona je este na taketo stretavanie bez teva velmi malinka. A jeho sa opytaj ci mu stoji za to traumatizovat babatko aby si honil ego.

autor
29. okt 2023

najhorsie, ze mala uz nechce nikoho, ani nasich, co predtym sa s mamou v pohode sama hrala. a pritom je to len tyzden, co chodi ta opatrovatelka. aj ta zacala ze to chce len cas a zvykne si. ale ja nechcem, aby si zvykala a trapila sa ked nemusi, naco? naco si ma tak male dieta zvykat na nieco, co mu ocividne nerobi vobec dobre...

svokrinjazykmonika
29. okt 2023

Ja vôbec nechápem že si s tým súhlasila 😱

araavdva
29. okt 2023

úprimne by som ho zrušila ako päťkorunu. Či chce či nie aj môj mal problém zo začiatku že sa musí stretávať v mojej prítomnosti. Keď chcel byť s malou musel to akceptovať. Keď sa dalo tak sa šiel prejsť a uspať ju v kočiari sám. Mala obdobie kedy ho nechcela ani vidieť napríklad, potom obdobie, že iba pri mne. teraz má 8 a cca 2 roky dokáže ísť k nemu sama. Dovtedy sme skúšali, a hlavne môj ex pochopil, že ona je prvoradá. A keď ju bude nútiť s ním byť nasilu tak ju od seba akurát odháňa.
Tvoja má 10 mesiacov a je kojena takže nech sa mladý muž spamätá, zahodí hrdosť a ego niekam preč pretože jeho dcére je to úplne jedno. Ona momentálne potrebuje teba a byť pri tebe a nie s opatrovateľkou. A, že bude vyvádzať by som neriešila vôbec. Jeho problém. Pre teba je dôležitejšia tvoja dcéra.

simona20201309
29. okt 2023

Vy ste trafeni.... nemám slov

simona20201309
29. okt 2023

Ty si kompletna? Máš 10mes dieťa ktoré kojis a ty robíš niečo ,,pre egocentrickeho" ex? Šibe ti????? Ja som 10mes nenechala ani so svojou mamou, a nie to dala revajuce dieťa do kočíka a poslala preč s cudzou ženou! Čo si to za matku pre boha??? Nevieš si brániť svoje dieťa?!

simona20201309
29. okt 2023

Sposobujes vlastnej dcére neskutočne traumy. Bud tvoj egicentricky ex sa spamätá a ak chce vidieť dieťa tak len počas tvojej prítomnosti alebo si počká 3 roky.

isis234
29. okt 2023

Opatrovateľku nevpusti do domu! Kto dal takémuto nápadu súhlas? Samozrejme že sa dieťa bojí cudzieho človeka a možno v nej vidí zlého človeka. Deti vidia auru. Nestresuj ju.
Ako písali vyššie. Striedavá starostlivosť až od 3 rokov. Dovtedy návštevy len v tvojej prítomnosti.
Ak sa "pánovi" nepáči, má smolu. Neuvidí dcéru.

momoqui
29. okt 2023

Stretavanie len v pritomnosti matky? Teda ja vobec nerozumiem. To v pripade, ze by ste vy dvaja ostali spolu, by si dieta nikdy nenechala same s otcom? Na co je tam potrebna tvoja pritomnost? Ak sa otec chce stretavat s dietatom, je to ten lepsi pripad, nebran im v tom

autor
29. okt 2023

@momoqui lenze jej otec sa jej venoval aj ked sme boli spolu vseho vsudy 10minut. odmieta s nou byt sam. ze on sa nevie starat a nema na to energiu aby sa o nu staral a potrebuje k tomu "asistentku". chce ju mat u seba len z principu, ale zo styroch hodin sa jej realne povenuje par minut, presne ako to bolo ked bol s nami aj cely den. potom bude robit na notebooku, telefonovat, chodit fajcit a pri tom telefonovat... (je pracovne vytazeny). ja mam mat striedvku s opatrovatelkou, nie s nim.

autor
29. okt 2023

a aj to co sa jej venoval jej pusta detske pesnicky z youtube 🤦‍♀️ akoze sorry, kvoli zomuto mam malu trapit nech si "zvykne" na opatrovatelku? ked to ide tak, ze vrieska az sa zajakava? preco?

autor
29. okt 2023

opakujem, nechce s nou byt sam, ako posem v prispevku vyssie. ked mal "volno" a bol cely den s nami tak to vyzeralo asi tak, ze ja som sa venovala pri nom malej, on notebook, obcas sme vybehli na hodinku von, potom on isiel spat, potom telefonaty, notebook. v noci ma nechal kludne malu dve tri hodiny nosit a ani raz sa neponukol, ze ma aspon na polhodinu vymeni a ponosi ju nech si oddychnem. nikdy som od neho nevyzadovala aby sa o nu staral, je pracovne vytazeny, financne nas zabezpecuje, ale bolo by mile keby aspon raz mi s nou pomohol, ked vedel ze mam dost a padam na hubu. nie, ale aspon sa tvaril ako mu je luto, ze mala tak zle spava. ze mam si najat ipatrovatelku aby s malou bola v noci a ja aby som sa vyspala....

simona20201309
29. okt 2023

Keby sa mala každá rozvádzať preto, že muž v noci nevstava k bábätku, alebo preto, že pracuje od rána do večera, tak by bolo už len zopár kompletných rodín. Prvé roky sú pre každý vzťah veľmi kritické.
Peniažky sa ti páčia, ale to ze to stoji nejakú daň, to už ťa nezaujimalo.
Tvoj ex zrejme na tie prachy tvrdo makal.
Teraz robíš všetko ako on píska, len aby si nestratila jeho príjem, však? Tak sa uskromni a neskac ako ti píska.
A na záver už len môj názor. . . Radšej mať domov kde je mamka, a ocko hoc len denne 10min, ako vôbec. (Dobre vieme ze je to viac ako 10min)

betulinka1
29. okt 2023

Tvoj ex sa zachoval super. Myslim to vazne a nie ironicky. Ktory chlap by to spravil, ze plati opatrovatelku aby ho naucila. No ale nefunguje to. Co na to hovori opatrovateľka, ked to vidi? Odporucam sa s nim porozpravat, ze nech pride kazdy druhy den na dve hodinky, bude u teba doma, zahraju sa, moze jej citat knizku, ze ty zasiahnem iba ked bude plakal a ty ho najlepsie naucis ako d malou. Ked si na seba zvyknu, tak kludne zmeníte rezim. Proste musite obaja zahodiť svoje ego a najst riesenie.

reanda
29. okt 2023

zrus to.. ked sa chce stretavat s dcerou, nech je to urcene sudom a tam mu taketo vymyslance nepovolia..
najhorsia pre neho uz zrejme si a asi to vobec nesuvisi s tym, aka si naozaj.. pre koho chces byt radsej dobra, pre seba a dceru, alebo pre neho?

nwnw
30. okt 2023

Chuda male. V tomto veku maju deti separacu uzkost uplne bezne a Ty s nou nacvicujes taketo. Normalne sudom urcene stretavanie v pritomnosti matky. Nic viac nic menej.

stefi_k
30. okt 2023

A toto mas urcene sudom ? Alebo preco to robiš ? Vsak ked si chce budovat vztah s dietatom nech pride a stara sa, ak nie nech ide do certa. Napisala.by som mu, ze koncim z jeho vymyslom. A podala si na sud zverenie dietata do starostlivosti a stretavanie dieta s otcom.

ankare
30. okt 2023

Prosím, mysli na dcérku. Nerob to. Vyrobis jej akurát tam traumu. Veľká výhoda je, že ju dojcis. Teda ak to mala bez Teba nedava, musíš tam byť aj Ty. Držím palce!

sense
30. okt 2023

Dcéra place pri každom pretože ma obdobie separacmej úzkosti, niektoré dieťa viac, iné menej. Čiže táto situácia by nastala aj keby ste sa nerozisli. Môj ex k dieťatu aj vstaval a napriek tomu mala obdobie ze som nemohla ísť ani sama na záchod.
Keď ste sa rozišli daj si určiť výživné aj styk sudom

milanemila
30. okt 2023

@simona20201309 citam tvoje komentare a zasnem fakt 🤷🏼‍♀️ v kazdom autorke odporne nakladas, ja neviem aky mas problem, ale zrejme nejaky dost velky sama sosebou.
Moj muz je tiez pracovne vytazeny a aj “nosi peniazky domov, kt sa mi pacia” ale o deti sa stara. Aj prebali aj sa pohra aj starsiu vezme on, lebo chce mat vztah s nimi a nie s telefonom, televizorom, pocitacom alebo cigaretou v hube.
A nie radsej mat spokojnu mamu ako domov aj s ockom, kt serie na rodinu a nevie ako sa ma spravat k svpjej zene.

milanemila
30. okt 2023

Ja by som tento druh stretavania zrusila a navrhla, ze kym je dieta kojene a este naozaj male, tak moze sa s nim stretavat v tvojej pritomnosti a ci teda je pre neho dolezitejsie jeho ego alebo jeho dcera. Proste nekompromisne ziadna opatrovatelka a stresovanie dietata, ze ju bude cudzi clovek prevlacovat hore dole.

mogaa
30. okt 2023

a prečo sa nechce stretávať s malou v tvojej prítomnosti? veď môžete spolu chodiť na prechádzky....dieťa je ešte malé, stretávanie bez matky je ideálne okolo 2rokov, možno o niečo skôr, ale teraz je ešte malá naviazaná na matku, ty si pre ňu najdôležitejší človek..skúste sa dohodnúť, nech kludne príde on za dieťaťom, ty sa snaž dať im priestor, nech sa s ňou pohrá, ty môžeš zatiaľ navariť, vybehnúť na nákup.....dieťa bude doma, bude sa cítiť lepšie v známom prostredí a nebude stále nalepené na mame.....na jar ju už bude môcť sám vziať na ihrisko, bude to jednoduchšie.....

kubkovamama
30. okt 2023

@simona20201309 ty nie si normalna

kubkovamama
30. okt 2023

Tento nezmysel zrus,lebo dcéru tak vytraumujete,že ju budeš roky dávať dokopy.Daj si žiadosť o neodkladné a potom návrh o zverenie.Takto 10mesacne dieťa nemôže fungovať.

autor
30. okt 2023

@betulinka1 ano, tiez som mu za to podakovala. napriek vsetkemu si dal zalezat na vybere opatrovatelky a chcel to co najlepsie vyriesit. ja som uas tiez chcela byt ustretova a dat tomu sancu, takze som s tym suhlasila. a ak by to dungovalo a mala vola spokojna, nemam s tym problem. ale nefunguje to. vcera mala hrozne plakala a ja ked som si uvedomila ze vlastne to cele robime iba kvoli tomu jeho egu a nie je to vobec nutnost, tak ma to uz strasne nastvalo, ze preco by som jej to mala robit ☹
preto rozmyslam zrusit to, ale nejak normalne samozrejme, slusne.

@milanemila dakujem

momoqui
30. okt 2023

Ja rozumiem. Mam to iste. Najlepsie je sa s tym zmierit a zas ja sim to brala ako pozitivum, ze sa otec venuje Si uzi ten cas, ked je dieta s otcom, oddychuj, chod na nakup, venuj sa sebe.

simona20201309
30. okt 2023

@milanemila pretože zasnem nad sprostostou niektorých ľudí a nebaví ma tu písať omáčky.

emalka
30. okt 2023

Autorka, normalne skontaktuj nejakeho pravnika a porad sa co mozes robit. Potrebujes zoficialnit styk tvojho ex s malou, lebo bude stale len vymyslat a nikdy nevies kedy sa zas oduje a prestane sa jej venovat, co dietatu opat ublizi.
A tvoj ex potrebuje hranice, kedze ty mu ich sama nedokazes nastavit.