icon

Striedava starostlivosť - 10 ročný syn

kinlly7
28. sep 2021

Ahojte, syn má skoro 10r.V striedavke ho mame 3roky odvtedy co nastúpil do školy. Nechcela som to, ale nakoniec som nato pristúpila. Synovi to vyhovuje. Keď je on v pohode, som aj ja. Syn chodí 4roky na futbal, jd v klube a baví ho to, začo som veľmi rada, že športuje. Problém je taky, ze ten týždeň, vo ho ma ex, ho nechce na futbal voziť (býva vedľa v dedine) my v meste. Keďže chcem, aby tam syn chodil (aj syn chce) tsk musím chodiť pre neho na tréning aj ho z tréningu zaviesť k ex naspäť. Odmieta ho voziť. Je to 3x do týždňa + zápas cez víkend. Neviem už čo robiť. Bola som za koliznou, ta mi moc neporadila. Mate nejaké skúsenosti, rady... Ďakujem

haley7897
28. sep 2021

@kinlly7 na tu plaváreň chodí viac dni v týždni? Spôsobuje jeho absencia na futbalových tréningoch nejaký problém v klube? Typu hrozí vylúčenie a pod. Ak nie, a je športovo vyťažený aj v týždni u otca tak by som to nechala tak. Bude mať vsetrannejsi fyzicky tréning. To tiež nieje zlé. Samozrejme zabednenost exa štve, ale s tým veľa nespravíš.

sense
28. sep 2021

Vies s tym neurobis nic....on nie je povinny ho na ten jruzok vozit...a tym padom to vyuziva aby ti robil napriek a nie je to v prospech dietata a je smutne ze to robi aj ked chlapec chce. Ty ako matka mas v tomto pripade moznosti 1. Dat navrh na zrusenie striedavky, 2.ziadat vyzivne,3. Zmierit sa s tym a vozit ho budes ty...

A nemoze ist z druziny rovno na trening a ty ho potom dovezies?

haley7897
28. sep 2021

@kinlly7 oh sorry, teraz som videla, nejako som pôvodne prehliadla kedy ma to plávanie...

yanni
28. sep 2021

@dominika_sk ono to nie je take jednoduche ako pises. Ked clovek nepracuje, tak sa to da. Ale tketo hore dolu sa jednoducho neda. Ja som tiez da sa povedat "taxikarka". ale ja zaveziem, pockam, odveziem domov a sme doma. Ale takto musi ist ona pre neho, odviez na trening, pockat, zaviezt k otcovi a este ist aj domov. A pravděpodobně stale aj s tym małym dietatom. Mam tiez 2 rocnu a viem ake to je. A toto 4x do tyzdna. By som sa mu na jeho celu striedavku vyprdla. Hned by som dala navrh na zrušenie.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@sense navrhovala som to, ale nie. Prídu k otcovi do o a ja prídem pre neho o pár minút na tréning. Proste nie, je zadubeny. Na zrušenie striedavý, toto nieje dôvod.

dievcacitajucelist
28. sep 2021

@kinlly7 moji obaja chodili bicyklom do vedľajšej dediny na futbalové tréning a v pohode to zvládli mladší chodí od 10rokov...neboj možno dvakrát pôjdeš s nim na bicykli a potom to zvládne aj sám 😊👍

kinlly7
autor
28. sep 2021

@yanni presne ma chápeš správne 👍🏻 len to nieje dôvod, resp. malý dôvod. On by ho musel zanedbávať a podobne... Aby mi zrušili striedavku.

gleep1
28. sep 2021

Pre boha ja som od 10 rokov chodila na gymnázium 40 km od našej dediny, 2 razy som počas cesty prestupovala. Nerobte si so syna neschopaka, pekne nech si zájde na tréning a z tréningu sám

kinlly7
autor
28. sep 2021

@dievcacitajucelist ale on by išiel od otca z dediny na futbal k nám do mesta. Viem, že by to zvládol, síce upoteny, unavený by bol. Ale to iba keď je teplo sa dá. A to ešte by ho nemusel pustiť, lebo by sa mu mohlo niečo stať po ceste a podobne reči. Proste ja už som z toho unavená.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@gleep1 nerobím, ale nepoznáš detaily.
1.nemusi ho pustiť, lebo by sa vyhovárať, že sa mu môže niečo stať a podobne kecy
2.spoteny,unaveny
3.iba keď je teplo, v zime, na jeseň co

gleep1
28. sep 2021

@kinlly7 na jesen a v zime sa nedá jazdiť autobusom? O tom som ešte nepocula. A čo sa mu ma v tom autobuse stat? Ukradnú ho? Haloo žijeme na Slovensku. 2-3 razy ísť s ním autobusom (so mnou isla mama až raz) a potom už to zvládne sám.

A ked bo neodvezie tak ho neodvezie 1-2 krát. Ty jednoducho odmietni hto voziť a spor nech so vyrieši otec so synom. Čo teba do toho. Podľa mna robíš problém ty tým že ho vozis.

evinka400
28. sep 2021

@gleep1 myslím, že problém je v tom, že majú striedavú starostlivosť a otec ho nechce odviezť ani púšťať.
Autorka ja osobne by som dieťa na bicykli nepustila samé nikam. Reči typu "ja som v jeho veku chodila" a "nerobte z neho neschopaka" a pod. sú úplne od veci! Keď vy čo tu píšete ste mali 10 rokov, koľko áut bolo v každej dedine, rodine? A koľko ich je na cestách dnes?! A sú omnoho tichšie a výkonnejšie. Dnes je premávka omnoho hustejšia a darmo si dá dieťa pozor. Pokiaľ pôjde nejaký opitý, alebo unavený z práce.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@gleep1 možnosť busom by bola, ale než mu príde bus, už musí byť v meste. Ty nejaká múdra, sak kľud, ja sa snažím nájsť nejakú strednú cestu. Natoze by to mal všetko robiť jeho otec, keď je u neho. Ja toto všetko robím, len koli synovi.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@evinka400 tak 👍🏻

oslo1
28. sep 2021

Syn ma 10 rokov, tak nech povie otcovi, ze na ten futbal chce chodit
Pomaly Bude chodit na druhy stupen, tam uz druzina nebude, to pre neho Bude chodit otec o 2 do skoly?
Syn by Mal po skole prist k tebe, urobit si ulohy a potom ist na futbal .
Ja by som nesla pre neho k otcovi, ani by som nemohla, vsak som v robote.
Tak chod pre neho jeden krat v tom tyzdni, ked Bude u otca a trenerovi povedz, tak ako to je.
S futbalom moze zacat AJ o dva roky neskor, ked uz Sam Bude odmietat IST k otcovi, alebo ked uz Bude schopny IST Sam na futbal.

nelca84
28. sep 2021

@evinka400 ja som napr. pisala o mojom synovi, ktory ma 15, takze to zas tak davno nebolo. Navyse v jeho pripade slo o centrum krajskeho mesta. Treba tym deckam aj troska verit a podporit ich v samostatnosti a tym aj zodpobednosti.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@oslo1 ja sdom na rodičaku. Necitate príspevky hore co som písala. Otec mu nedovolí ísť zo školy ku mne, aby išiel odo mňa na futbal. Proste je to d.... Keď nebude družina neviem, čo bude robiť. Asi autobusom bude k nemu chodiť. Bola by škoda zahodiť ten futbal teraz, keď hra za klub už 4roky....pozom o ddva roky môže začať zas, to je kravina.
Keď začnem pracovať znova, tak už to nepôjde vôbec.

evinka400
28. sep 2021

@nelca84 ja s tebou suhlasim, čo sa týka cestovania autobusom 🙂 Reagovala som na 10 ročného cyklistu a bicykel v dnešnej premávke.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@evinka400 ale to momentálne neriešim, to nech k nemu chodí, tak ako sa dohodnu

cawes
28. sep 2021

Ja by som v takomto pripade zaplatila taxi sluzbu kde by som si dohodla neaku pausalnu cenu na vsetky treningy. Alebo nech syn ostane dlhsie v druzine a odtial rovno na trening.

haley7897
28. sep 2021

@cawes 4x do týždňa taxi? Tam a späť? Z materskej?

luccija
28. sep 2021

@kinlly7 neviem ...ja som myslela, že od toho je kolizna, aby bola v prospech dieťaťa.Takto platíš za niečo kde polku mesiaca nechodí, menis mladšej režim, minas svoj čas a benzín.Naozaj to všetkým vyhovuje mať ho v striedavej starostlivosti?a dieťa nemôže robiť čo ho baví.
Aj tak ako píšeš, keď nastúpis do práce už ho nemá kto vôbec voziť.Dobre potom bude starší, ale ktovie ako chodia autobusy...ja by som nechcela, aby bol v striedavke nechceš sa pustiť do toho, aby sa zrušila?Syn tam je spokojný?otec sa ináč stará?

mirro
28. sep 2021

@kinlly7 najschodnejšie riešenie je,aby po škole išiel syn k tebe, urobil DÚ a išiel na tréning,po tréningu by si ho zaviezla k otcovi. Už len s otcom sa dohodnúť. Ak si rieši komplexy cez decko, je riadne úbohý...

mirro
28. sep 2021

@haley7897 nech taxi platí tatko,keď nemá záujem riešiť normálne...

luccija
28. sep 2021

@mirro asi rovno z druziny má tréning a píše, že otec mu nedovolí po škole ísť k mame je to chuj a nie otec.Takto sa mstit a v konečnom dôsledku trpí dieťa.Skoda, že asi nemá odvahu povedať otcovi , že chce chodiť na tréning vždy.Drzi ich v šachu tak ako sa mu páči

kinlly7
autor
28. sep 2021

@mirro takže je úbohý... Odpoveď

kinlly7
autor
28. sep 2021

@luccija on mu to povedal, on to vie ze chce chodiť. Drží ma v šachu a dobre to vie

luccija
28. sep 2021

@oslo1 to je hlúposť teraz skončiť s futbalom potom puberta a už ho tam nedostane.A prečo má skončiť s niečím čo ho baví?
@kinlly7 nechceš sa poradiť ešte niekde inde okrem koliznej?mediátorka... či tu v právnickej poradni na MK mne sa nechce veriť, že sa to dá len tak prehliadnuť, že otec nemá záujem podporovať ho v krúžku.Aspon, keby ste si to rozdelili 2x a 2x ok cez týždeň môže tvrdiť, že nestíha z práce bola by to pravda?robí na smeny či nie?víkend na zápas ho môže zobrať?mohla by ho zobrať babka či dedko na tréning?

kinlly7
autor
28. sep 2021

@luccija tu je nejaká právna poradňa? Kolízna mi neporadila, neviem načo sú... Mediátor to musím vyzistit....rozmyslam že to dám na súd, ale ak mi nevyhoveju, zasmeje sa mi do huby
Nerobí na zmeny.... Babka sa niekedy dá
Nezoberie ho ani cez víkend, vobec

sasa1310
28. sep 2021

@kinlly7 ja to úplne chápem a asi by som bola na tvojom mieste nasraná úplne. On jednoducho chcel striedavku, aby nemusel platiť, ale asi pozabudol, že sa treba aj starať. Síce sa postará, ale aby niečo nadštandardne urobil, ako odviezť dieťa na tréning a počkať tam, to už nie. A keďže jeho ego nepustí a chce byť nad tebou, tak to je ideálne riešenie, aby si behala ty.
No s ním nepohneš isto. Nevymyslíš nič. Jedine ho budeš voziť alebo zrušíš celý fotbal