Striedavá starostlivosť

horty99
14. feb 2022

Ahojte dievčatá. Čaká nás už 4 súdne pojednávanie na ktorom bude pravdepodobne určený súdny znalec. Problémom je to , že ja so striedavou starostlivosťou nesúhlasím , muž si ju vydupal uznesením súdu takže ju už rok praktizujeme. Bojím sa však , že o dcéru prídem , keďže dcéra keď si ju predávame , častokrát plače , že ku mne nechce ísť , a keď s ňou chcem volať cez FB , ona mi jednoducho zloží. Dcéra ma 5 rokov a je na otcovi priam zavislá , problém je však jeho výchova , ktorá je úplne iná ako moja. Tie čo ste to absolvovali , je možné že po súdnoznaleckom dokazovaní , ak sa dcéra vyjadrí že ku mne nechce chodiť , lebo ocko jej dá viac sladkostí , a chodí s ňou na dovolenky že mužovi prejde to , že ju dostane do osobnej a ja len od stredy do nedele každý druhý týždeň ? Problémom je že súd - najskôr mi nevyhovel v predbežnom opatrení , potom neakceptoval názor detskej psychologičky , lebo vraj podľa súdu ak už , mal tam ísť aj on , a naopak akceptoval názor psychologičky za ktorou bol on s dcérou. Dokonca v spise nie je moja správa ani priložená , jeho tam priam svieti. Čo ak dostanem nejakého trafeného súdneho znalca z ligy otcov a o dcéru prídem ? Čítala som niektoré komentáre a vraj ak sa pri súdnom psych.deti vyjadrili že k otcovi nechú ísť , plakali atď , záver bol taký že dieťa má ostať pri matke. Čo ak ale nastane situácia obrátena ? Stretli ste sa s tým ?

tehotna40
14. feb 2022

Ano stretli, mame zvereneho muzovho syna od 3 rokov, ALE (veľké ALE) , zo strany muzovej ex ona v podstate malého zanedbávala a keď mal ísť k nám napr na týždeň nechala ho aj mesiac a nejavyla o neho nejaký extra záujem (telefonát 1x do týždňa ci sa ma u ocka a druhej mamky dobre). Takže ak dieťa nezanedbavas a je to naozaj len o tom,že muž ju len viac rozmaznava, zostane to myslím pri tej striedavej starostlivosti.

tehotna40
14. feb 2022

@horty99 a k tým nálezom psychologicky, žiadala by som o založenie do spisu, najlepšie písomne.

monkasponka
14. feb 2022

@horty99 dost malinka na striedavu 🙄, my praktizujeme SS od asi 11 rokov syna. No, k veci: na 5 ročnu si nemyslim zeby velmi prihliadali nazor. A ak nie je zanedbana starostlivost, maloktori odbornik (znalec) sa vyjadri na jednostrannu starostlivost.

deti95060810
14. feb 2022

máš vôbec právnika, ? Lebo to čo tu píšeš by sa pri právnikovi nemalo vôbec stať... alebo ak máš tak ho pošli kade ľahšie a skús sa poobzerať po niekom lepšom...
možno keby aj prišlo k tomu "najhoršiemu" ako píšeš, tak potom by som asi od samej zúfalosti príbeh medializovala...

kubkovamama
14. feb 2022

@horty99 mala by si si nájsť právnika experta na rodinné právo.Ak už je to v štádiu posudkov a súdnych znalcov,sama veľa nevybojujes.Nechcem sa dotknúť,už len rétorikou právnik vie veci otočiť.Osobna skúsenosť.

horty99
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sante81
14. feb 2022

@horty99 držím palce 🍀🍀🍀🍀

horty99
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
777januska777
14. feb 2022

@horty99 ako nechápem prečo nemôže byt striedava starostlivosť. Ved súd, sociálna a všetky inštitúcie sa vyjadrujú za striedačku a len ty protestujes? Btw. Prestaň bojovať so svojim ex o práva a začni sa zaujímať o dcéru, tak aby neplakala, ze k tebe musí ísť.

horty99
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
777januska777
14. feb 2022

@horty99 no aby odobrali práva matke alebo dali otcovi väčšie práva ako matke, tak to som ešte teda nikdy nepočula. To sa môže stať jedine pri matke úplnej ignorantke alebo nejakej závislej matke. Striedava starostlivosť je najviac co získa otec a ďalej sa už nepôjde.

zdenka11081983
14. feb 2022

@horty99 a prečo keď dcera chce byt pri otcovi jej to nedoprajes? Mate ju predsa rovnako. Ako rodicia mate rovnaké práva. Aby si nedopadla tak, že Tvojim "rypanim" prídeš o dcéru tak, že ju získa do osobnej starostlivosti on. Skúsenosti z praxe. Drzim palce, ja by som ustúpila a prijala to. Aj moja mensia plakavala keď mala ísť ku mne. Bolo to pre mňa strašne. Trvalo to rok. Teraz je to fajn.

tehotna40
14. feb 2022

@monkasponka my sme mali malého v striedavej od 2r.

@horty99 uz ti to tu jedna žena písala, keď budeš stále nie a nie na striedavku, tak aby to nakoniec naozaj neodklepli jemu. Treba si uvedomiť aj ty aj ex ze tu už nejde o vás ale o dieťa. Môjmu mužovi to odklepli na prvom pojednávaní, a ona tiež bojovala ako drak, ale každý videl ze jej nejde o dieťa ale o to aby nám spravila zle, to mi povedala aj sama sociálna pracovníčka. Takže pozor nato, ak si myslíš ze vybojujes , ze s nou muž nebude v kontakte tak nato rovno zabudni. Minimálne ta striedavka tam bude. A teraz z takého psychologickeho hľadiska , nevidí a necíti dcéra ze jej chceš vziať styk s otcom a preto je na ňom taka závislá?

3tato
14. feb 2022

@horty99 ahoj, ak môžem otázku, aký máte interval striedania? Týždeň/týždeň, alebo iný? Vďaka za odpoveď.

horty99
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
horty99
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
horty99
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
14. feb 2022

@horty99 skôr si myslím že u teba to budú vyhodené peniaze a ostane pri striedavke....

zdenka11081983
14. feb 2022

@horty99 no so svojím prístupom nepochodis nieto pred sudkynou, koliznou, ale pred znalcom. Nie je pravda, ze dieťa má byť s matkou. Dieťa má právo na oboch rodičov! Myslím, že aj dcéra cíti z Teba co chceš za každú cenu dosiahnuť, preto nechce ísť k Tebe.

3tato
14. feb 2022

@horty99 Vďaka za info

kubkovamama
15. feb 2022

@horty99 a mediátor?