icon

Striedavá starostlivosť po rozvode. Aké sú moje šance?

31mato923
13. apr 2025

Ahojte.Som milujúci ocino.Mam 3 deti.Dcera 9,syn 7 a dcéra 3 roky.Cely život počas manželstva chodím len do práce a zbytok času venujem deťom.Ideme sa rozvádzať,pretože manželka si našla iného.Posledne víkendy s ním trávi čas a ja som doma s deťmi.Viem sa o nich postarať vo všetkom,dokonca 9 z 10 návštev u lekára som tam s deťmi iba ja.Chcem sa spýtať,myslíte ,že mám šancu na striedavu starostlivosť ?Aj u tej najmenšej 3 ročnej?Žijem už len pre deti a nechcem sa ich vzdať za žiadnych okolností.Keby bolo na mne tak si ich zoberiem do opatery na stalo.Ale viem,že majú radi aj svoju maminu.

Strana
z5
janka27101988
15. apr 2025

@leo2019 zákony, lebo zákon musí myslieť aj na výnimočne situácie. Preto to neni dane len zákonom, ale k rozhodovaniu sa vyjadruje aj kolizna, pripadne sa robis posudky. A áno aj dvojročné, ktorého matka je workoholička a ani by jej nevadilo, keby má dieťa každý druhý víkend. A čo sa väzby týka, tu väzbu si dieťa vytvára s jedným rodičom, to ste tam zabudli podotknúť. S osobou, s ktorou trávi väčšinu času. Čiže zväčša sa jedna o matku, a ako si tu väzbu do 6 rokov zoceli, keď s tou matkou bude dva týždne v mesiaci? To dieťa sa roztriešti. Domov je bezpečie, zázemie, istota, jeden domov. Pekný večer, všetko dobre a menej ega, kiežby 🙏

leo2019
16. apr 2025

@janka27101988 co to pre boha meliete ja som sa vôbec toto nepýtal... je rozdiel povedať dieťaťu ci by nechcelo byť o niečo dlhšie s maminou ,alebo sa pýtať
s ktorým rodičom chce byť....aspoň sa nemiesajte do niečoho čomu nerozumiete...hlavná vec ze vy čítate a chápete.

orisker
16. apr 2025

@31mato923 ,
píšem ako rozvedený manžel a otec dvoch detí, ktorý bol vo veľmi podobnej situácii ako Ty: na súde požiadaj o zverenie detí do výhradnej starostlivosti.
A svoju žiadosť odôvodni všetkými faktami, ktoré si uviedol aj tu a aj inými, neuvedenými, ktoré by mohli byť podstatné pri vynesení rozsudku.
Nenechaj sa ovplyvniť nijakými diskusiami tu; konečný verdikt vynesie súd a debaty na MK ho nijako neovplyvnia.

A v prípade, že súd by tejto Tvojej žiadosti vyhovel a s matkou detí sa dohodnete na nejakom neobmedzovanom styku s deťmi, tak Ty a ani deti nebudú vystavené nijakým neurotizujúcim situáciám.

nelka93
18. apr 2025

Ja ti držím palce, keby to bola matka, ktorá sa o deti príkladne stará a neflaka sa s milencom, nepoviem ani slovo, ale to ona evidentne nie je.

leo2019
18. apr 2025

@orisker v žiadnom prípade nie do osobnej starostlivosti. Sud nebude brat do uvahy ze sa ku*vila...otočí sa to proti nemu. Vyhradna a osobná starostlivost je spochybňovanie matky...vždy bude mať ona na vrch a ak také niečo povie bude automaticky rozhodnutie smerované v prospech matky!!!

leo2019
18. apr 2025

@31mato923 v zásade sa priprav na to ze OS ti bez súhlasu matky striedavku neschválila záleží od okresu...no pointa je aby si do toho dňa dokázal KS aby ti ju schválili...priprav sa ze UPSVAR bude proti tebe a aj KO... len nestrácaj nádej a bojuj v kľude...trpezlivosť hlavne trpezlivosť.

orisker
18. apr 2025

@leo2019 ,
mýliš sa.
Napísal si sem viacero hlúpostí, toto je jedna z nich.

leo2019
19. apr 2025

@orisker ake hlúposti? To ze matka behala za iným súd nebudem riešiť .A v žiadnom prípade nezveria deti do osobnej otcovi. Musela by byť narkomanka/alkoholicka v liečení. Otec ktorý nemá podklady na to si do osobnej starostlivosti dat deti sa bežne považuje za otca ktorý nerešpektuje matku. Tak to proste funguje!

orisker
19. apr 2025

@leo2019 ,
...v žiadnom prípade...?
...musela by byť narkomanka...?
...otec, ktorý nemá podklady... sa bežne považuje za nerešpektujúceho matku...?

Koľko rozsudkov a na koľkých súdoch si vyniesol, keď tvrdíš, že to býva takto a ako to bude aj v tomto konkrétnom prípade?

mischy00
19. apr 2025

@leo2019 toto už dávno takto nefunguje, že otec je automaticky mimo. Všetko je o dohode, ak preukážes že deti majú u teba vytvorené rovnako dobré podmienky ako u matky, deti chcú byť aj pri tebe a máš možnosti a čas sa im venovať, tak ani matky niesu vsemohuce a dosiahnu všetko. Ale treba to mat aj premyslené, nie len ja chcem a potom budem premýšľať ako. Mnohí muži chcú strašne deti a potom keď prídu na to, čo to obnasa, sú radi ze pošlú výživné a majú svätý pokoj. Lebo je obrovský rozdiel vychovavat deti vo dvojici, kedy si myslíš ako so všetkým pomáhas a staráš sa a vychovávať a starať sa úplne sám.

leo2019
23. apr 2025

@orisker zájdite si na MSSR krajske sudne rozhodnutia.

leo2019
23. apr 2025

@mischy00 odporúčam tiež zájsť na stránku MSSR budeš pozerať.

orisker
23. apr 2025
@leo2019

@orisker zájdite si na MSSR krajske sudne rozhodnutia.

@leo2019 ,
nemusím, robím v rezorte.
😃

anonym_007b12
24. nov 2025

@31mato923 ahoj, ako ste to vyriesili? Ja zazivam podobne, akurat ze muz mal paralelny vztah, mame male deti, problem ako sa vysporiadat...

31mato923
autor
2. dec 2025
@anonym_007b12

@31mato923 ahoj, ako ste to vyriesili? Ja zazivam podobne, akurat ze muz mal paralelny vztah, mame male deti, problem ako sa vysporiadat...

@anonym_007b12 ahoj.No povien ti,ze za pol roka co som bol v podnajme v druhom meste,sa toho strasne vela stalo.Keby ti vsetko napisem,ani tomu neuveris.Vo stvrtok mi pisala pravnicka,ze to podava na sud.Ano,az teraz lebo sme to chceli skusit kvoly detom znova,ale dozvedel som sa,ze nie je pravda ako sa s nim rozisla a zablokovala ho.Stale ma iba klamala az kym som ho nepristihol u nas doma ked som prisiel za detmi neohlasene.Takze teraz cakam na termin na sud,potom predaj majetku a musim kupit nieco kde sa budem sam trapit...takze tak...
Inak ma mrzi,ze si tym aj ty prechadzas 😒

anonym_007b12
3. dec 2025
@31mato923

@anonym_007b12 ahoj.No povien ti,ze za pol roka co som bol v podnajme v druhom meste,sa toho strasne vela stalo.Keby ti vsetko napisem,ani tomu neuveris.Vo stvrtok mi pisala pravnicka,ze to podava na sud.Ano,az teraz lebo sme to chceli skusit kvoly detom znova,ale dozvedel som sa,ze nie je pravda ako sa s nim rozisla a zablokovala ho.Stale ma iba klamala az kym som ho nepristihol u nas doma ked som prisiel za detmi neohlasene.Takze teraz cakam na termin na sud,potom predaj majetku a musim kupit nieco kde sa budem sam trapit...takze tak...

@31mato923 ahoj. To ona ho este priviedla domov ked tam boli vase deti? Tak to je chore. Ja si myslim ze moj muz tiez stale pokracuje s nou, hoci tvrdi ze nie.

janka27101988
3. dec 2025
@31mato923

@31mato923 toto je hrozne! Drž sa!

31mato923
autor
3. dec 2025
@janka27101988

@31mato923 toto je hrozne! Drž sa!

@janka27101988
Dakujem.😉

cacianka
4. dec 2025
@31mato923

@31mato923 prečo by si sa mal trápiť ?! vzmuž sa a začni novú etapu, venuj sa naplno deťom a ži 🍀

31mato923
autor
5. dec 2025
@cacianka

@31mato923 prečo by si sa mal trápiť ?! vzmuž sa a začni novú etapu, venuj sa naplno deťom a ži 🍀

@cacianka to by som veru mal,viem to ale som moc naviazany na deti a priznam sa,nijako to nezvladam...nechcem sa lutovat ani nic take ale jednoducho to nezvladam...

leo2019
6. dec 2025
@31mato923

@cacianka to by som veru mal,viem to ale som moc naviazany na deti a priznam sa,nijako to nezvladam...nechcem sa lutovat ani nic take ale jednoducho to nezvladam...

@31mato923 pozri striedavu ti nedaju...moj syn bol na sude ako 6 rocny...ja som ho nevidel tyzden , bol pri matke...sud ho vypocul a povedal, ze ano dieta chce byt pri otcovi .Ale znalec odppruca dat dieta matke, lebo je to je to primarny rodic...takze je jedno co tvrdis...mne naprikald dali 6/8 . Ale dieta place.tak ja musim podat znova ...

cacianka
8. dec 2025
@31mato923

@31mato923 akože nezvládaš ?! žena musí, ked ju muž okašle, musí zvládať všetko, 24/7, škôlky, školy, nákupy, prať variť, upratovať, učiť sa s deťmi, robiť program, obiehať lekárov, všetky očr aj prázdniny, tak prečo by si nemohol aspoň svoju čiastku starostlivosti, voľného času intenzívne venovať svojim deťom , v čase ked budeš s nimi aj inokedy môžeš byť vzorným otcom. Ako s tým naložíš, je len tvoj vizitka. Zrútený otec je aká vizitka ?!? Rozvod nerozvod - ty môžeš byť otcom a aj by si mal.

31mato923
autor
8. dec 2025
@cacianka

@31mato923 akože nezvládaš ?! žena musí, ked ju muž okašle, musí zvládať všetko, 24/7, škôlky, školy, nákupy, prať variť, upratovať, učiť sa s deťmi, robiť program, obiehať lekárov, všetky očr aj prázdniny, tak prečo by si nemohol aspoň svoju čiastku starostlivosti, voľného času intenzívne venovať svojim deťom , v čase ked budeš s nimi aj inokedy môžeš byť vzorným otcom. Ako s tým naložíš, je len tvoj vizitka. Zrútený otec je aká vizitka ?!? Rozvod nerozvod - ty môžeš byť otcom a aj by si mal.

@cacianka ty si to nejak zle pochopila...ja som s nini kazdu volnu chvilku,ktoru mam...len nezvladam odlucenie od nich,chybaju mi po veceroch,ked som sam...

anonym_007b12
8. dec 2025
@31mato923

@cacianka ty si to nejak zle pochopila...ja som s nini kazdu volnu chvilku,ktoru mam...len nezvladam odlucenie od nich,chybaju mi po veceroch,ked som sam...

@31mato923 toto je pocit, ktory ma hrozne desi, ze mam mat deti v striedavej a kvoli tomu, ze muz mal milenku, preco ja a deti mame trpiet z odlucenia... Zviera mi srdce z toho, ze asi raz to tak bude

anonym_110872
9. dec 2025
@leo2019

@31mato923 pozri striedavu ti nedaju...moj syn bol na sude ako 6 rocny...ja som ho nevidel tyzden , bol pri matke...sud ho vypocul a povedal, ze ano dieta chce byt pri otcovi .Ale znalec odppruca dat dieta matke, lebo je to je to primarny rodic...takze je jedno co tvrdis...mne naprikald dali 6/8 . Ale dieta place.tak ja musim podat znova ...

@leo2019 preco by nedali? Tvoja osobna skusenost nehovori nic o tom, ako to bude v jeho pripade.
Sranda je, ze ked sem napise zena, ci 4 rocne dieta daju do striedavej starostlivosti, ked si to bude muz ziadat, tak vsetci jej odpovedaju, ze samozrejme. Teraz sem napisal muz a odpovede vobec nie su take jednoznacne.

anonym_5462cf
9. dec 2025

@31mato923 keď budeš mať lepšieho právnika ako ona tak určite 😀

milanemila
9. dec 2025

@31mato923 podla mna sancu mas, postarat sa vies a myslim ze sud vyhovie ak budes striedavku vylozene ziadat. 3r dieta je uz relativne velke, tam byva problem pri babatkach ak zena este dojci a podobne. Drzim palce a hlavne teda detom, nech to cele co najlepsie zvladnu.
Myslim si, ze ak tvoja zena este vydata je po vikendoch radsej s frajerom ako s detmi, tak jej ta striedavka este padne vhod 🙈

leo2019
9. dec 2025
@anonym_110872

@leo2019 preco by nedali? Tvoja osobna skusenost nehovori nic o tom, ako to bude v jeho pripade.
Sranda je, ze ked sem napise zena, ci 4 rocne dieta daju do striedavej starostlivosti, ked si to bude muz ziadat, tak vsetci jej odpovedaju, ze samozrejme. Teraz sem napisal muz a odpovede vobec nie su take jednoznacne.

@anonym_110872 nikde to nieje samozrejme...zalezi od sudcu...Hovorim my sme mali odealne podmienky dokonca samo dieta na vypocuti sudu povedalo ze chce aby to istalo tak ako to je a to ho vypocuvali alo 6,5 rocného. Znalec spochybnil jeho vípoved a sudca so senátom takto rozhodol. A to sme boli 7/7 dva a pol roka.

Strana
z5