Striedavá starostlivosť - pravidlá

29. aug 2022

Zeny,ktore mate skusenost.Manzel sa mi vyhraza,ze budeme mat po rozvode striedavu starostlivost a nebude mi musiet na deti davat vyzivne.O deti sa uz teraz staram ja z dovodu jeho pravovnej vytazenosti a zabezpecujem prakticky vsetko.Vraj ked bude mat priatelku,tak sa mu bude pomahat o ne starat, ked nebude mat cas.Tak sa pytam-naozaj by sud odklepol striedavu starostlivost v pripade,ze muz sa objektivne nevie casovo postarat o deti (24 hodinove smeny+druha robota)keby sa mu o deti v tom case starala priatelka???

babovka2321
29. aug 2022

Este ani nema priatelku a uz jej vesa deti na krk 😂

kristinaanna
29. aug 2022

Tak nech sa stará už teraz keď chce striedačku, hneď bude po striedavke😉

dadis
29. aug 2022

Ale moze starosttlivost zabezpecit aj prostrednictvom rodicov, babysitterky, priatelky..ateda aj ked robi na zmeny, tak asi ma potom aj volno. Nie je to vobec prekazka..

autor
29. aug 2022

@dadis Si robis srandu ze muzovi,ktory nema objektivne casove moznosti staray sa plnohodnotne o deti odklepnu striedavku zatial co sa stara namiesto neho frajerka??

babovka2321
29. aug 2022

Prosim ta. Povedz muzovi, ze suhlasis. Tolko volna budes mat pre seba. Chlapi co sa vyhrazaju, sa vacsinou o deti starat nechcu a ani nezvladnu.

tykat
29. aug 2022

"...Vraj ked bude mat priatelku,tak sa mu bude pomahat o ne starat, ked nebude mat cas..."
Povedz mu ze nech si ju najde cim skor lebo je jasne ze on sa o deti postarat nedokaze, a ked ju do rozvodu nebude mat tak mu nikto striedavku neschvali ked je taky neschopny.

dadis
29. aug 2022

A ty nebudes chodit do prace? A tisice sestier, lekarov, policajtov..nemaju narok na deti? Velmi by som sa na toto nespoliehala..

aaadkaaa
29. aug 2022

Ano, kludne mu to odklepnu, mame taky pripad v rodine....a neviem kto kolko zaraba, ale to neznamena, ze ti nebude platit, ak zaraba nepomerne viac ako ty...

tehotna40
29. aug 2022

Samozrejme ze môžu, striedava starostlivosť nieje len týždeň a týždeň. Môže to byť hocijako. My sme mali od štvrtku do nedele a pondelok-streda bol u mamy priateľov syn. Tiež to bolo kvôli práci. A ohľadom výživného- dieťa by malo mať približne rovnaký štandard aj u matky aj u otca, tak mi povedali na socialke. Čiže ak otec zarába 3000e a ty 800e tak ti výživné aj tak bude musieť platiť. Môj muž platil 80e, neskor nam maleho zverili uplne ale to je uz iny pribeh. Skus sa ohľadom toho s niekym poradiť.

bielavila
29. aug 2022

Ano moze, a teraz tu striedavku sudy dost preferuju, mam kamosku co tak ma, 90% co maju byt u otca su deti u babky z otcovej strany, sud nejak nezaujima s kym deti su, on ich od kamosky vyzdvihne a potom uz ribi co chce, ked pracuje alebo ked je u frajerky co su aj 2-3 noci po sebe tak da deti k babke a ano pri striedavke neplati ani vyzivne teda aspon on konkrerne neplati

bielavila
29. aug 2022

To vobec neni sranda, to je bezna prax, ked sa o deti srarq babka alebo dedko neni to pre sud problem, ved z prace pride nie? Keby robil na tyzdnovky asi by to bolo ine

lujza123
30. aug 2022

A nedá sa s ním dohodnúť? Akože to vyskúšate bez súdu ci to bude fungovať. Napr 4 dni u neho 8 u teba. Proste aby mal pocit ze ma tie deti dosť, ale striedavka by to nebola. Kým príde k súdu by ste si všetci zvykli a nepozadoval by striedavku.

Ja som bola bez výživného roky koli tomuto. Len aby sme nešli na súd, lebo tiež by trval na striedavke a to som dcére nechcela urobiť koli pár eur. Bývala u neho často, doteraz to je takže 8 - 9 dní v mesiaci je u neho, alé väčšinu u mňa. Po rokoch sa mi podarilo aj nejaké výživné vymamit od neho
Dnes by som sa súdu už nebála, už je veľká a pýtali by sa jej na súhlas. Ale maličké deti prevládať týždeň tam, týždeň tam to je otras. Ja som za to aby otec ostal otcom aj po rozvode, aj pre slobodnu matku je ľahšie keď ma v mesiaci aj voľne dní, no pol na pol nikdy. Strašná sprostost

horty99
30. aug 2022

Moj kamarát mal za ex matku ktorá bola promiskuitná xxx. Podvádzala ho kde prišlo. 2 roky trval ich rozvod počas ktorého ho obvinila z pedofilie , nasilia , týrania , vyspala sa s právnikmi , znepríjemnila mu život kde prišlo. Pracovala pre zahraničnú spoločnosť o dieťa sa starala 2 dni v týždni zvyšok rodina ( prevažne 90 ročný dedko a babka ) . Súd im striedavku schválil - vraj je to jej rozhodnutie komu zverí dieťa v čase keď ju má ona.

sense
30. aug 2022

Inak už vidím ako si nová priateľka nechá hneď na seba hodiť dve deti a bude sa hrať na babysiterku.

Ale áno nie je prekážka ze otec deti pracuje a deti sú v tej dobe s niekym iným. To by pracujúce matky samizivitelky nemohli mať tiež deti vo svojej starostlivosti, a ty budeš zrejme tiež chodiť do práce. A čo sa výživného týka ak je veľký nepomer v príjmoch rodičov tak áno súd môže aj pri striedavé starostlivosti určiť výživné