icon

Striedavá starostlivosť - vlastné bývanie

15. júl 2023

Ahojte mám otázku odladom striedavej starostlivosti. Manžel na milenku, nie sme ešte rozvedení. Hádali sme sa a ja som mu povedala, že budem pri rozvode trvať na striedavej starostlivosti 2+2 týždne. On sa mi vysmial, že žiadny súd mu deti nezveri, lebo nemá vlastné bývanie ani podmienky Išiel by bývať asi ku nej do domu. Ze deti si zoberie až keď ho vyplatím z bytu a on si s ňou kúpi nový byt. Je to pravda? Si myslím, že môže byt predsa s deťmi aj v podnájme. Môže mu to súd nejak prikázať? Alebo keď toto povie na súde tak mu ich nedajú? Ďakujem za všetky info

Strana
z2
zuzanka.zuzu
16. júl 2023

@kristiii no lenže tu majú dvoch nah...o rodičov či striedavka bude alebo nie 🙊 tu práveže tá mama čo by išla na koniec sveta tak trošku chýba. alebo nechýba, len je už proste fyzicky a psychicky vyčerpaná. aj ona je len človek. potom tu iba čítame ako sú krôčik od zrútenia lebo to nedávajú "ako by normálne mamy mali". a všetky jej radia, že to nemala nechať zájsť až tak ďaleko, je tam milióoooon otázok "a kde je otec? prečo sa nestará?" a či autorka nemá kamošky a babky, aby si oddýchla 🙈 no tak treba tomu predchádzať.... nie je žiadna norma. áno je pohodlnejšie pre deti, keď majú jedného milujúceho rodiča. len ten jeden to vôbec nemusí dať ☹

kristiii
16. júl 2023

@zuzanka.zuzu mne mama z úvodného príspevku nepríde, že by to nedala, len že je momentálne riadne nasratá na bývalého, čomu úplne rozumiem. Ale za seba radím nájsť lepší spôsob ako mu to zrátať než cez deti, ktoré za tatka nemôžu, koniec koncov ona im ho vybrala.

luccija
16. júl 2023

Autorka vobec by som sa s ním o tom nerozprávala teraz sú emócie vyhrotene potrebuješ kľud.Su ženy čo sa držia zubami, nechtami deti a boja sa, že si ich muž zoberie ty si išla na to z druhého konca, ale v konečnom dôsledku uvidíš ako to bude.Teraz je v hormonovom ošiali, ty máš názor, on uvidíš čo bude na súd, co povedia deti koliznej..vôbec by som s ním neviedla debatu na túto tému resp na žiadnu iba, keď si príde po deti.Setri si energiu

summer23456
16. júl 2023

@zuzanka.zuzu no tak neviem, tu očividne otec deti nechce a nechce ich ani matka v podstate. Striedava starostlivosť je podľa mňa blbosť. Veď nech rodičia kúpia byt, kde bude dieťa bývať stále a každé dva týždne na dva týždne v rámci striedavky nech rodičia pendluju hore dole za ním. Dokedy by ich to bavilo. Prečo má toto robiť dieťa? Ďalej nic nehovorím o Tom,že dieťa netreba otcovi ukázať a dať, ale aby matka nasilu trvala na striedavke keď otec dokonca nemá záujem nie je podľa mňa normalne. Si predstav čo musia tie deti citit

summer23456
16. júl 2023

@zuzanka.zuzu deti prežijú aj horšie? Áno, ale prečo to zle by im mali robiť rodičia fakt nechápem.

cacianka
16. júl 2023

Ženy neriešte a neodsudzujte autorku, ja ju chápem.
Nepýta sa či má pohnúť zemeguľu aby získala deti iba pre seba, otca odstrihla úplne od detí , položila primárne otázku, ako sa dá riešiť striedavka u muža, ktorý nemá svoju nehnuteľnosť...
Nemyslím si že ide o pomstu ako takú, ale skôr aby otec zostal otcom aj v dennom živote detí, nielen že zaplati pár susnov a deti vidí pár hodín mesačne, zatiaľ čo matka sa musí s vyplazeným jazykom, pri všetkých obmedzeniach postarať o deti 28x 24.
Možno ide kus aj o pomstu, ale si uvedomte , že v iných diskusiách ženy radia aby matky dali otcom viac priestoru s deťmi, že nech sa starajú, aj to radia že deti milenke ľahko odoberú chuť na tatka, a tu odrazu útočíte aká je hnusná .
Veľmi divný meter

zuzanka.zuzu
16. júl 2023

@summer23456 a čo cíti tá vyflusnutá matka ťa nezaujíma, chápem... keď potom napr.ujde do zahraničia od všetkého, čo ešte len potom budú deti cítiť? otec nechce, matka ušla. lepšie predchádzať takýmto následkom. ja dokonca vo všeobecnosti nevidím dôvod, prečo by otec nemal byť donútený do striedavky. doslova donútený súdom. proste 2 týždne sa postaráš a bodka. neskončí to len 100 eurami mesačne k rukám matky... vtedy by to bolo fér 😉 ale vidím aj na koňovi že SR do tohto štádia ešte nedospela.

autor
16. júl 2023

Ženy, kľud 🙂 samozrejme, že o deti sa postarám ja najlepšie ako viem aj za neho. Len som chcela vedieť, že ako to funguje v skutočnosti. Samozrejme, že na druhej strane ma štve to, že ja budem padať na hubu pri malých deťoch a všetkých povinnostiach a prácach okolo nich, a ex si bude užívať život s milenkou a keď bude chcieť tak si pre ne príde, zoberie ich na zmrzku alebo kolotoče a bude najlepši na svete.

summer23456
16. júl 2023

@zuzanka.zuzu ja som samoživiteľka, čiže mne nemusíš vysvetľovať čo obnáša starostlivosť o deti. Tiež dom občas padala na hubu, no neviem si predstaviť nemať dieťa vo svojej starostlivosti
Autorka neboj sa, zvládneš to,ako všetky čo to zvládať musíme. Áno,ex si bude užívať,možno striedať frajerky,možno si urobí ďalšie dieťa a na vaše sa vykasle. Ešte sa ti bude smiať do tváre a bude sa mu zdať veľa platiť výživné. Musíš sa nad to povzniesť, si matka, proste my to musíme zvládnuť. Držím palce

marca12
16. júl 2023

Treba prehltnut horkost nevery a mysliet na deti. Striedava starostlivost je nieco priserne. A navyse posielat deti do domacnosti,kde nie su vitane? Chapem ta,ze si nahnevana a je to nespravodlive,ze on si bude uzivat,ale mysli v prvom rade na deti a ich pohodlie

summer23456
16. júl 2023

@zuzanka.zuzu tak ja by som dieťa nedala takemu človeku na starostlivosť,keď by proste deti odmietal. To nie je len že sú male,zaniesť do škôlky,ísť bez ihrisko,okúpať a spať. Príde škola,deťom sa treba venovať,učiť sa s nimi, riešiť krúžky,pubertu a viem si predstaviť,ako kde to všetko takemu "otcovi" jedno nech na dieťa stvotky,nech si fajčí,veď nech vidí ťa sprostá ex,že keď raz sa nebudem o deti starať,tak sa nebudem. Áno aj takí sú chlapi. Takže keď bude autorka chcieť,zvládne všetko,ako všetky samoživiteľka. A čo sa týka ex...božie mlyny melú pomaly,ale isto...

summer23456
16. júl 2023

@zuzanka.zuzua ešte bohvie ako sa bude správať jeho nová frajerka,ktorá môže deti nenávidieť. Proste chudatka deti v takej situacii

cacianka
16. júl 2023

Súd nerozhoduje či chce či nechce. Koľko stoviek prípadov je, že matka nesúhlasí so striedačku a aj tak ju súd určí .
Teraz pár dní tu bol príbeh , ako žena zbalila deti oteckovi, veď prázdniny. Aj milenke napísala že deti idú k nim na 2 týždne
A už je tatko sám, bez deti, bez milenky.
Všade tu ženy vyhlasujú " otec je rovnaký rodič ako matka" , dopraj mu deti, nech sú spolu viac ako 4 hodiny v sobotu a tu odrazu nedávaj, neposielaj, netrvaj ...🤦

sante81
16. júl 2023

@simona20201309 o deti záujem aj tak nemal a odisla som pre svoj vlastný vnútorný pokoj. O takého chlapa nestojím.

simona20201309
16. júl 2023

@sante81 ale ved nešlo o boj o chlapa, ale prečo si sa pratala z bytu ty s deťmi? Mal odísť on a nemala si deťom brat ich domov. Ulahcila si mu všetko, nezaslúžil si to.

autor
16. júl 2023

@summer23456 ta ho práveže podporuje, že deti si rýchlo zvyknú byť bez neho, hlavne ze ich stále ľúbi rovnako. Ale neviem co by povedala, keby bol 2tyzdne v robote v zahraničí a dva týždne by mala doma naše deti

horty99
16. júl 2023

Striedavku mu nenariadia. Ale trvaj na nej. Bez výživného. A ak sa bude vykrúcať ( nie su na súde zvyknutý na to aby žena navrhla ) sudca mu naparí maximálne výživné aké bude možné ! Ja mam dieťa v striedavke - je to celkom do pohody - ak dieťa oboch rodičov miluje a obaja rodičia chcú. Ak on nechce - nech sa páči - tak nech platí a to vlastné bývanie nebude mať nikdy - lebo bude platiť ak sa starať nevie.

sante81
16. júl 2023

@simona20201309 nie z bytu, ale z domu 😁 dnes máme vlastné bývanie, deťom pri mne nič nechýba, a milenka mu robí opatrovateľku, na koľko je chorý. Ale to je na dlho, božie mlyny melú pomaly..

luccija
16. júl 2023

@cacianka súd a koliznu zaujíma v prvom rade čo chcú deti, keď majú vek a vedia sa vyjadriť.
Chlapi majú často x strach, že sa nebudú vedieť postarať, obmedzenia a radšej su s deťmi 6 dní z mesiaca ako sa starať ako sa má.Ked som písala prácu do školy ohľadne rozvodu boli štúdie, že prvý rok, dva sa ako tak o deti starajú, navštevujú a potom to ide vo velmi veľa percentách do stratena a hlavne v puberte.Dobry otec ten vzťah tak nenechá, ale často nova žena, nové deti...
Určite sú aj výnimky

sidon
23. aug 2024

@autorka, ako to sa vyvinula tvoja situácia?

autor
23. aug 2024

@sidon noo už prešiel rok a my sme sa stále nikam nepohli, pretože stále nie sme rozvedení. Budúcu ex stále deti do striedavky nechce, lebo sa odsťahoval k milenke do domu a platiť tiež nechce. Dokonca zmenil prácu, kde ma na výplatnej páske minimálnu mzdu...

nikaeli
24. aug 2024

Čo to znamená, že ste sa nepohli? prečo ešte nie ste rozvedení, ak už rok žije s milenkou.. podala si už žiadosť? inak to s tou minimálkou je bežná vec, aj môj ex to urobil, aj som dokázala, že zmenil prácu účelovo, aj na súde vypovedal, že dostáva výplatu na ruku 🤷🏻‍♀️ niektoré veci sú u nás na Slovensku veľmi zvláštne. Keď som sem písala pred rokom, zvýšili mi výživné a ex sa odvolal. Teraz po roku bolo nové pojednávanie, zvýšili mi ho ešte viac a on sa zase odvolal 😨 celý rok za ňou nebol, neprispel na mimoriadne výdavky a zase skloňoval zavrhnutého rodiča.. už je to rok a pol od podania žiadosti..

som_realistka
24. aug 2024

Striedava môže byť aj jed žije v podnájme alebo u partnerky, ale nie je automatická, prešetruje to UPSVAR - pridelená kolízna, ak sú deti dosť staré, záleží na ich vyjadrení, ale ak sa tatko takto správa tak dúfaj, že sa takto hupo vyjadrí aj pred koliznou, aspoň budeš mat lepšiu pozíciu na vyjednanie lepšieho výživného.

tramtada31
24. aug 2024

Mna napadlo, či sa nemôže na zamestnávateľa poslať kontrola, s tým, že sa tam jedna o čiernu prácu a zarába viac

nikaeli
24. aug 2024

@tramtada31 lenže my to nevieme dokázať a tvrdiť na súde, že dostáva na ruku peniaze naviac je odvaha. Zamestnávateľ to poprie a ešte sa bude riešiť krivé obvinenie, či poškodenie mena? my sme mali doniesť výpisy z účtu za rok. Ex tam nemal takmer nič. Bločky žiadne. Tvrdí, že má výdavky okolo tisíc eur a príjem minimalny.. odkiaľ má ďalších 300-400€ ? aj som sa to nahlas opýtala a nikto to neriešil 🤷🏻‍♀️ ani od neho nepýtal bločky.

autor
26. aug 2024

@nikaeli žiadosť podal on ešte v septembri. Prvé ISR sme mali januári a tam sme sa nedohodli na vyživnom. Pracoval v zahraničí a ja som chcela, aby prídavky čo dostane na deti im posielal na šetriaci účet. A to odmietol, chcel z nich platiť výživné určené súdom. Následne účelovo dal výpoveď a zamestnal sa za minimálnu mzdu v odbore, kde sú platy minimálne 2000 tis. Na súde oznámil zmenu pomerov a mali sme v máji ďalšie ISR. Tam sme sa nedohodli už ani na starostlivosti o deti. A odvtedy čakáme na vytýčenie pojednávania... 🤷🏼‍♀️

autor
26. aug 2024

@som_realistka on sa ohradzuje tým ze teraz býva 50km od detí. Ale samozrejme, ktorá milenka by sa chcela starať o 3 malé deti 😄

autor
26. aug 2024

@tramtada31 to mam aj v plane. Len neviem či by to bolo lepšie urobiť už pred pojednávaním, alebo až po ňom. Lebo pred pojednávaním, keď príde kontrola a narobia zamestnávateľovi vetry tak ex dostane výpoveď a bude mať len podporu

cacianka
26. aug 2024

Výživné sa nepočíta z podpory, ale podľa jeho vzdelania, povolania, praxe. Priebežne si pozeraj a vytlac inzeráty zo stránky Profesia alebo Istp, podľa jeho profesie, kde je uvedený plat, pouzi to na súde.

autor
27. aug 2024

@cacianka z tohto chce presne vychádzať môj právnik. Ale keďže sa rozvod naťahuje tak strašne dlho, tak si ex obehuje všetkých lekárov, aby sa urobil chorý

Strana
z2