icon

Striedavka bez súhlasu jedného rodiča

jami2
22. mar 2012

Milé mamičky, v poslednom čase v mojom súkromí rezonuje otázka striedavej výchovy. Znepokojuje ma, že v súčasnosti zákon umožňuje nariadiť striedavú výchovu bez súhlasu jedného z rodičov. Tiež si myslíte, že to nie je správne? Veď ako môžu dvaja ľudia, ktorý spolu nekomunikujú a neznášajú sa a majú rozdielne predstavy o výchove, vychovávať na striedačku dieťa? Nechápte ma zle, v princípe nie som úplne proti striedavke, len si myslím, že by mala byť pre zrelých ľudí, ktorý s tým obaja súhlasia a vedia sa dohodnúť na základných princípoch výchovy, dokážu účelne spolupracovať a čo je najdôležitejšie – ich dieťa to chce tiež. Myslím, že striedavka nie je pre každého a nemala by sa vnucovať tam, kde s tým jeden s rodičov nesúhlasí. Existuje nejaké občianske združenie, organizácia, niekto kto by sa venoval tejto téme, poskytoval poradenstvo atď? Za práva otcov bojuje liga otcov. Máme niečo také aj my – matky? Stalo sa Vám, že máte striedavku proti Vašej vôli? Ako k tomu došlo? Za Vaše názory, skúsenosti, postrehy a nápady vopred ďakujem.

pettka44
11. jan 2013

@armica152
@losbarbiel
@lea641981 ahojte baby,,,strašne Váím držím palce, neviem čo za debila vymyslel "striedavku", ved ked sa dvaja rdičia rozídu v dobrom, tak môžu mať rodičovskú dohodu, a samozrejme ak je dieťa veľke teda myslím v pubertálnom veku, nech sa rozhodne samo,,,,nie skúšat testovať nový americký systém, lebo všetko čo príde v USa je to naj,,,do čerta aby s tým vošli 😠 po kom sa ideme opičiť 😠 ??? Helloween, Santa Claus,,,ok, ale toto??? ja som od manžela odišla s dvomi deťmi do podnájmu a žijem len z materskej a niekedy ani nejem, lebo dám radšej detom, na ovocie, jogurty,,,môj muž nás psych.týral, poonižoval,,,mladší syn dodnes nerozpráva, soc.a spoločensty ma týral, nehovorím o fyz.útokoch, kde chcel ublížiť aj staršiemu synovi, lebo si ma dovolil brániť,,,,na súde si zrazu manžel zmyslel, že sa mi pomstí tak požiadal o striedavú starostlivoť,,teraz máme íst k psych. a ona to posúdi,,,kedže malý nerozpáva tak ideme len my dvaja....povedzte mi, že či môže vôbec niečo takéto prejsť kedže môj manžel je alkoholik, dvakrát mal íst do basy za ublíženie na zdraví, pre rovnaké dôvody sa rozviedol prvykrát,,,,počas manželstva sa o nás nezaujímal, bral nás ako bytový doplnok, do ktrého si občas kopne, ked chce, deti bral ako ,,zbraň,aby som neodišla,,,keby som tam ostala tak mám osem detí ako jeho poistka, že mu jeho "nábytok" z bytu neujde 😠 😠 😠 😠
Teraz sa hrá na super ocka, očiernuje ma všade kde príde, fakt viem, že sú aj vínimky, ale niekedy nechápem čo to naše úrady dovolia,,drže mi palce nech nám striedavku neodobria

lujza123
11. jan 2013

hmm tak prispejem sem aj ja, co som bola zastanca striedavej starostlivosti. Nefunguje to. Mozno tak v 1% pripadov, ked su obidvaja rodicia NORMALNY, SCHOPNY KOMUNIKACIE A IDE IM O DOBRO DIETATA. My mame akoze striedavku, cize taku vacsiu polovicu cca 17 dni v mesiaci je u mna. Nefunguje to lebo moj ex je idiot, je to stale a stale horsie. Robi si co chce a ako chce. Ked je u neho ani do skolky ju nedonesie, da ju k jeho mame (inac zlata osoba narozdiel od neho) len preto lebo sa nemusi ponahlad s prace, mala tam trci do 6 -7 vecera.
Prave davam na sud navrh na zverenie do mojej starostlivosti, pricom mu nadalej chcem ponechat bohaty priestor na stretavanie, cca tych 10 dni v mesiaci, ale 50 - 50 nikdy. Len cez moju mrtvolu. Ked je mala tych 4 -5 dni u tata vsetko je v poriadku. No ked sa stalo ze tam bola rovny tyzden amen tma katastrofa. Upistana, zla, na hlave dredy co ju tyzden necesal...tri dni trvalo kym sa dala do poriadku. Ziadny domov, ziadny respekt pred nicim, nikym. Vsetko platim ja, skolku, lieky, oblecenie...no konecna

lujza123
11. jan 2013

@losbarbiel tomuto fakt nechapem ako vam to mohli schvalit pri tak malom dietati a na dva tyzdne!!! Co som pozerala rozsudky, vzdy to davaju tak ze dieta je o nieco viac u mami. Na socialke aj psychologicka povedala ze striedavka sa odporuca az pri skolopovinnych detoch...prosimta kde si mala sud ze takuto chujovinu schvalili, pozeram ze si z ndca, to bol sud v TN? Mohla by si mi napisat do IP co za sud a sudcu toto schvalil ? Pokial to bol sud v TN to aby som si navrh podavala inde

pettka44
11. jan 2013

@lujza123 fuuuha, tak snad to na sude zmenia,,,lebo je sila,,,,ze ju tak zanedbava,,,,mne ked moj muz donesie maleho tak postateho, bez rukavic, a ked sa pytam muza co jedol, tak najjednoduhsie mu prasknut jesienku do ruky, ,,lebo on ju chcel,,,vsetko lebo to maly chcel,,,a to nema ani 3 roky, takze mam asi docinenia s dvoma detmi,,,je to hrozne, ale chlapi, nie vsetci si doslova odkrutia svoj cas,,,a nech si mamka operie, zaplati, vyzehli a rozcese dieta,,,date ho dokopy a zase ide k ockovi 😖

lea641981
11. jan 2013

@lujza123 to nieje pravda ,striedavka sa schvaluje u deti mensich v predskolskom veku moj syn je toho dokazom 😔
poznam aj ine pripady deti ktore su malicke a su v striedavke 😔
navrh si mozes podat co ja viem len vo svojom trvalom bydlisku 😔 cokolvek na sude mozes riesit len vo svojom bydlisku | 😔

zalezi od nazoru dietatka a ako to sudu poda psycholog ktory dieta vysetruje,treba najst dobreho psychologa aky dietatu otvoril oci ako sa bude mat zle u otca a dobre u matky hlavne nech si dieta uvedomi kao vela casu travi s nim matka a a ziadny cas pre dieta nema otec ,deti vidia len otca a matku ako rovnocennych partnerov ale realita je celkom ina a potom uz je neskoro nieco riesit,moj syn prisiel na to ze sa mu otca nepaci ale vobec a vobec s otcom nieje a ked je nevenuje sa mu

lea641981
11. jan 2013

@pettka44 deti maju u seba na dovolenke a na starostlivost zabudaju aj ja mam to iste syn nema ostrihane nechty,nema ostrihane vlasy,v ziackej zle znamky a dalej nepokracujem lebo je to cista katastrofa a tiez musim nie len dat maleho s hygienou do pucu ale este aj musi si zvyknut 😖 nerespektuje uz ani mna 😔 hlavne neveri uz ani mne matke 😔

kaktusik007
11. jan 2013

@lujza123 amen. presne si to vystihla. - NORMALNY, SCHOPNY KOMUNIKACIE A IDE IM O DOBRO DIETATA

a to fakt zial rodicia v rozvodom konani nie su....

shandy
11. jan 2013

ahojte, citam, ze tu pribudlo zasa par prispevkov a cloveku je az smutno na dusi, kolko deticiek si musi taketo cosi ako striedavka preskakat. My sme v rozvodovom konani a o dva tyzdne mame mat pojednavanie. Moj MM chce striedavku, ja s tym samozrejme nesuhlasim, nase dvojicky nemaju este ani 2 roky a jeden z nich ma problem ist k nemu na celu sobotu, takze neviem si predstavit, ako by zvladol dlhsie obdobie. Ma ich inak dva dni v tyzdni po dve hodiny, co niekedy ani nevyuziva a potom celu sobotu. Uz len po tej sobote pridu domov v katastrofalnom stave...nevyspati (naco by ich daval poobede spat, ked sa im nechce spat - kde on na to prisiel, ze sa im nechce to netusim, ked ani nerozozna plac jedneho od placu druheho), uplakanych, unavenych, no je to des, davam ich hodny cas dokopy. Obcas mi ich doniesol so zapareninami, obcas mokrych, zablatenych a pod., ako typicky chlap...ale minulu sobotu mi ich doniesol s hlavami vystrihanymi skoro dohola....bez komentara. Mimochodom jeho spravanie ku mne - komunikujeme len cez sms a email, pretoze inak ma on nevie ani pozdravit, ani sa na mna len nepozrie a co mu rozpravam nepocuva, preto mu to musim vzdy poslat pisomne. Deti uz teraz manipuluje proti mne vetickami typu, "Ty sa bojis mamicky...ty nechces ist k mamicke? mamicka je na teba zla...a pod...mimochodom, tiez nebude psychicky uplne v poriadku, klame az strach, nepovie mi ani len co deti zjedli ked boli u neho a to mali doteraz obaja specialny dietny rezim. No ja stale dufam, ze ak on bude trvat na SS, ze nam sud urci znalecke dokazovanie, lebo inak to bude na maslu....drzim Vam vsetkym co mate SS palce. Inak my sme mali pokec s jednou psychologickou a ta nam povedala, ze su nejake statistiky v krajinach, kde maju SS dlhsie a pytali sa po neviemkolkych rokoch tych deti, co boli v SS ak by sa mohli rozhodnut, ci by chceli znovu SS, tak iba 1%! sa vyjadrilo ze ano...a vraj sa aj v inych krajinach od SS upusta...len my sme asi zasa raz v niecom pozadu, treba hajit prava otcov, co na tom, ze je im ide len o prava ale o povinnostiach a zodpovednosti otcov sa uz velmi nehovori...

casual20
11. jan 2013

snažila som sa prečítať si všetky príspevky ale je to nemožné.....pre krátkosť času a mojej zaneprázdenosti , jedno môžem s určitosťou povedať...názory druhých, ktorí v striedavke nežijú ignorujem ...nevedia, čo je to, držať dieťa za ruku v nočných hodinách, mami ja sa bojím, že pôjdeš preč....

moja dcéra má 5 rokov...s exmanželom máme do dnešného dňa striedavku., už druhý rok, ..výchova je dvojaká, domácnosti dve, malá chodí do súkromnej škôlky kde je hviezda, pretože detí je 7 a druhý týždeň je v štátnej škôlke kde je detičiek 22,. tam sa stráca, v tejto skôlke je frustrovaná...

exmanžel je najdôležitejší zamestnanec konateľa spoločnosti, myslím, že aj po prezidentovi bude hneď druhý...a tak moja dcéra vyrastá s rodinou exmanželovej priateľky tzv. osudovej ženy...momentálne dostala mobil a nerobí nič len volá ....od exmanžela...úžasná hračka patriaca 5ročnému dieťaťu, jasné, že nepokladal za dôležité, ma o tejto skutočnosti ani len informovať, dozvedela som sa to náhodne od učiteľky zo škôlky, totižto toto naše dieťa vie presne po toľkých mesiacoch striedavky krásne meniť, triediť a voliť to najvhodnejšie správania podľa danej situácie a hlavne pri ktorom z rodičov je...jednoducho taký malý psychický chameleon....učíme dieťa klamať, vytvárame mu perspektívne prostredie pre typicku schizofrenickú poruchu...

nepáčia sa mi kecy typu, veď výskumy preukazali perfektné výsledky na striedavku....ja tvrdím, je to nové...my si ešte počkáme nejaký ten čas, čo z takýchto deti vyrastie.... len skutočná matka tie zmeny vidí, s dcérou trávime spolu čas neodkladám ju a vidím jej zmeny, ....

......ale aby bolo jasné, v zásade mi ani nevadí striedavka ako taká ale skôr tá arogancia druhej strany nastaviť celý ten systém tak, aby dieťa nevnímalo zmeny a rozdiely u obidvoch rodičov, absolútna neochota zo strany otca pochopiť, že matka je bytosť, ku ktorej treba prechovávať úctu...a s týmto správanim neabsentovať ani u dieťaťa, veď dieťa neselektuje správanie..ak nenaučíme dieťa vážiť si matku ako ho potom chceme naučiť vážiť si druhých ľudí....otcovia si neuvedomujú, že takéto správanie u dieťaťa sa vlastne po istých rokoch objaví aj pri nich a je toho podstatne viac...

ideálna striedavka z môjho pohľadu by bola ,keby sa rodičia striedali v rovnakom prostredí u dieťaťa...ak toto vie niekto zabezpečiť a právne ošetriť...môj názor na celú koncepciu striedavky pozmením.... v opačnom prípade to pokladám za chaos, ktorý vedome vytvárame v našich deťoch ....

lucif1
11. jan 2013

@barcelona94901 práve chcem navrhnúť ex priateľovi striedavku. Samozrejme cez súd, lebo spolu už dva roky nekomunikujeme. Robí len schválnosti, pre malú si chodí ako si on povie a nedodržuje stanovený čas a napíše mi sms: že já musím malú odovzdať ale on príde podľa toho ako robí. Keď to mne nevyhovuje ide na políciu a hneď podáva oznámenia. Už som s toho unavená. Keď mu zavolám povie nech mu nevyvolávam. Pred vianocami som mu poslala sms nech príde malej na besiedku do škôlky a tam som mu vravela nech si po vianociach príde pre ňu a nech ju má aj celý týždeň, že nemusíme ísť podľa papiera a on na to že príde ako mu stanovil súd. Nechápem to. Ide mu o dieťa alebo...? Podala som návrh na zvýšenie výživného kôli malej lebo má zdravotné problémy ( hodíme ku psychologičke) a mám podozrenie že to je aj kôli tejto situácii. K otcovi sa teší a vždy keď jej poviem, že dnes nepríde lebo mi písal sms-ku je z toho smutná lebo deň predtým sa ma pýta či tam zajtra ide. Má 5,5 roka chodí do škôlky a otec býva cca10 km. Je možné aby ju vozil do škôlky keď pracuje na tri zmeny? Ako to bude brať súd keď nebude súhlasiť zo striedavou starostlivosťou? Já idem tiež do práce a musím si zabezpečiť opatrovateľku k deťom. Môže mu to navrhnúť súd?

shandy
12. jan 2013

@casual20 samozrejme mozes ignorovat nazory koho chces 🙂, je tu sloboda nazoru a ja si dovolim prezentovat ten moj 🙂, skutocnost, ze niekto nezije so SS este neznamena, ze nevie posudit, ci je pre neho vhodna alebo nie. My nemame striedavku, ani sirsi styk a napriek tomu musim s detmi chodit k pedopsychiatricke. Jeden zo synov odkedy musi chodit k otcovi nie je schopny zaspat vo svojej postielke, len pri mne v mojej posteli, ak sa nahodou v noci od neho odlepim, prebudi sa hlada ma a zasa sa na mna prilepi, objima ma alebo ma drzi za ruku. Nemozem odist sa ani osprchovat, pretoze hned place, ked ma nevidi na dohlad, wc absolvujem s nim na kolenach, pretoze to inak nejde. Skoro cely den ho vlacim na rukach (ma skoro 13kg) pretoze sa proste odo mna nevie odlepit. Ked ide k nemu, len co ho uvidi, pyta sa mi na ruky a zacne plakat, tak srdcervuco, ze to ledva predychavam. Su chvile, kedy ho z mojho narucia musi doslova vytrhnut, maly sa do mna zakvaci a on ho nasilu odo mna trha, co on cely cas place, ked ho zlozi na zem, uteka za mnou naspat, prilepi ruky na sklo vchodovych dveri a place a busi po tych dverach....myslim, ze clovek nemusi byt ani psycholog, aby zistil, ze to dieta to proste nezvlada...co mozem robit? nic, musim mu ho dat, aj ked ma horucky a to nehovorim, ako to v chorobe este stokrat horsie znasa...a uz vobec nehovorim o tom, ze o tohto syna on vobec zaujem nema a maly aj ked je maly, nie je hlupy a je velmi vnimavy a citlivy. Co pises o vyskumoch, tak tie vyskumy v krajinach, ktore maju dlhsie skusenosti s SS nie su pre deti zrovna pozitivne...inak suhlasim s tvojim nazorom na striedavku. Ale nemyslim si, ze by jedno prostredie tieto negativa uplne odstranilo. Ako nam povedala detska psychologicka na jednom zo stretnuti, ze prostredie sice je dolezite ale nie je najdolezitejsie, su aj ovela dolezitejsie veci...mne toto navrhol moj muz, ze striedat sa u neho v byte..no u nas nemozne. My sme sa nevedeli dohodnut ani len na tom, kedy bude v byte svietit svetlo, akej farby bude sedacka, nemohla som ani len ja navrhnut co a kde bude v detskej izbe, vadili mu aj detske flasky, stolicky co mali deti na jedenie, neustale mi ich presuval, no proste des...dennnodenne hadky o tom, co som kde polozila, nepolozila, aka som bordelarka, ako som krivo odrezala maslo a pod., potom predpokladam, ze casom si hadam este najdem nejakeho priatela, no minimalne on uz si nahradu nasiel...jasne, ze moj MM bude v pohode, lebo chodi na tyzdnovky, tak bud bude doma alebo v robote a ja si mam kazdy druhy tyzden zdekovat vsetky veci a uvolnit priestor jej? mam spavat v tej istej posteli v ktorej spava moja "nahradnicka"? a ked budem mat priatela, tak co on sa bude vzdy na tyzden stahovat do toho bytu? Alebo ako? 😀 On absolutne nedbal ked sme spolu zili ani na bezpecnost deti a ja by som nemohla urobit v jeho byte ziadnu upravu, proste nic...pritlkol tam nejaky kabel a trcali z toho klince, maly rozbil tienidlo na nocnej lampe, on si tam tu rozbitu lampu z porcelanu nechal, vobec ho netrapilo, ci sa tam niektory poreze...a pod.

shandy
12. jan 2013

@petka44 moj manzel je asi nieco podobne ako ty, aj ked nastastie fyzicky mi neublizil, teda par krat ma odsotil a raz sa so mnou tahal o notebook, dobre mi vtedy stlacil ruky, ze som aj modriny mala....ale niekedy mam pocit, ze psychicke tyranie je hadam horsie ako fyzicke. My zijeme v pidi byte, na ktory splacam hypoteku,posiela smiesne vyzivne, pritom ma tolko prachov....ale je lakomy este aj na svoje deti. Kebyze mi nepomaha moja rodina, tak sme asi na ulici, lebo vyzit by sme z tych penazi nevedeli. Ako pises, sebe nekupujem takmer nic, priorita su deti...aj moj muz ma vsade ociernuje, robi zo mna psychopatku, klame, manipuluje, no des...ale hlavny problem je, ze on ma peniaze a kedze na sk korupcia prekvita, moze si robit co chce ale ta zla som ja, nie on...vdaka Bohu a senatu Krajskeho sudu za to, ze mi vratil syna a ze su deti spolu a aspon do doby rozvodu zverene mne.

kaktusik007
12. jan 2013

@casual20 psychologicka mi vravela, ze takato forma striedavky naozaj funguje - ale v zahranici... ze dieta je vo svojom vlastnom prostredi a rodicia chodia na tyzdnovky...
@shandy okresny sud rozdelil dvojicky a jeden mal jedneho, druhy druheho?? 😕 😕 😕 😠

shandy
12. jan 2013

@kaktusik007 okresny sud neurobil nic preto, aby boli spolu, tvaril sa, ze tak je to v poriadku, ze su oddelene..smutne 😖 .

casual20
14. jan 2013

navrhla by som všetkým právnikom a advokátom a samozrejme sudcom nech si obohatia svoje vedomosti a znalosti aj o psychologickú vedu so zreteľom na psychický vývin dieťaťa ....obávam sa, že sa zaoberajú len právami a keďže mám akú takú skúsenosť s naším právnym systémom, musím konštatovať čo je právo, bohatší a spoločenský uznávaný človek dnes vyhráva, skoro ako silnejší prežije, navyše niekedy mám pocit, že nezodpovední otcovia síce budú kričať na plné hrdlo aké sú ich práva ale značne zanedbávajú ich povinnosti a ak sa nemýlim malo by to ísť jedno s druhým a to práva aj povinnosti.

chcela by som vidieť sudcu ako sa bude pozerať na matku, ktorá v čase kedy má byť so svojou dcérou, si vysedáva v nemenovanom bare a popíja so svojimi obchodnými partnermi....veď ide predsa o kontrolný deň...
zatiaľ čo otec uháňa do školky z porady ktorá je raz mesačne....pretože matka je v tom čase indisponovaná a neschopná riadiť motorové vozidlo a teda vyzdvihnúť malú zo škôlky....podotýkam je to týždeň, kedy malá má byť s matkou....
normálne nie?

ja nebránim otcovi našej dcéry vychováť a starať sa o ňu....ale nech to robí zodpovedne, starostlivo a v čase kedy má a nielen vtedy kedy to vyhovuje iba jemu....ináč takýchto malichernosti je podstatne viac ....
ešte že striedavka je o dobrej komunikácii, len u nás sudca na to neprihliadal,,že vraj nás striedavka naučí spolu komunikovať....dobrý postoj

pettka44
15. jan 2013

@casual20 fuuuha sila,,,,a u nas ked prejde striedavka, tak to bude nieco podobne,,,,pretoze moj muz na rodinu nemal cas a ani zaujem, ale teraz neskutocne divadielko,,,mna ide udavat, ze som si dovolila, prevziat z jeho vlastnych ruk mikinu,ktoru kupil malemu na Vianoce,,,ze som ho okradla ???Ze on si to zariadi,,,kazdy den vyhrazky,,,uz teraz som na dne, ked je s malym tak ho hucka, proti mne, maly je chory a nerespektuje rady lekarov a ani mna, nerespektuje zakon, necha maleho soferovat auto a vobec si neuvedomuje, ze airbag ho moze zabit,,,,ale on povie, lebo ON TO CHCEL,,,,velmi sa bojim, ze v nasom pripade zavladnu peniaze, pretoze ja som na MD platim si samam podnajom, nemam pomaly co do huby aby som dala detom a moj muz si zije ako kral,,,,aj mne by sa vyskalovalo 😝

lujza123
16. jan 2013

@casual20 plne suhlasim s tym co si napisala: totižto toto naše dieťa vie presne po toľkých mesiacoch striedavky krásne meniť, triediť a voliť to najvhodnejšie správania podľa danej situácie a hlavne pri ktorom z rodičov je...jednoducho taký malý psychický chameleon....učíme dieťa klamať, vytvárame mu perspektívne prostredie pre typicku schizofrenickú poruchu...

mam doma taku 3 rocnu chameleonicu

neviem si vobec predstavit ako sa budu riesit problemy v skole...lebo uz teraz je to tak ze vsetko je moja vina ako on hovori , jeho oblubeny vyrok "to je koli tvojmu skurv...nemu zivotu"

Takze detsky vzdor, choroba (nadcha) cokolvek za to mozem ja.

losbarbiel
22. feb 2013

@lujza123 zdravim ta... jasne kludne ti mozem napisat aj tu,sudkyna Rybarova a sudne pojednavaie bolo v tn... ako sa to mohlo stat to teda ani sama neviem,mne ani na posledne sudne pojednavanie ani pravna zastupkyna moja neprisla,bolo to celkom take zvlastne riesenie...moj byvaly v tom case mal peniaze a vedel ako s nimi nalozit... v tejto dobe mam peniaze ja a podnikla som razne opatrenia na to aby sa tato nasa striedavka zrusila uplne... len trpezlivost a odhodlanost... mala ho zacala neznasat a vobec nechce k nemu chodit ... je zvlastne ze si to sam neuvedomuje ,ale tu nieje laska k dietatu,dieta vyuziva len na to aby mne a mojmu okoliu robil zle a zneprijemnoval zivot... zhrnula by som to asi tak ,ze system slovenska a zakonov je sa opicit po mentalne vyssich uzemnych celkoch ako je usa a pod... hruza

losbarbiel
22. feb 2013

@pettka44 ahojik ...palce ti drzim aj na nohach... a chcem ti len povedat,nic nezalezi na posudku psychologicky z uradu prace,soc veci a rodiny,to su take ktore sa nerozumeju do toho a za 20 minut na sedeni nedokazu vobec posudit ojektivne situaciu ake maju tvoje deticky vztahy z tvojim ex... a este su tak drze ze sa staraju aj do toho ,coho by nemali napr. preco a na akom dovode ste sa rozisli... ak ti mozem poradit urcite po tomto sedeni si zelaj posudok SUDNEHO ZNALCA...sice to trosku bude dlhsie trvat,ale bude to objektivne a sud k tomu prihliada v plnej miere... viem ,presla som si tym aj ja... a nemas sa coho bat,bud silna a maj odvahu... podla vsetkeho co si pisala o svojom ex je to obycajny ........... asi tolko... drz sa

lujza123
22. feb 2013

@losbarbiel dpc...vsak tu pridelily aj mne!!!!! Na nete ma same pozitivne komenty v zmysle ze je to ten najskorumpovanejsi clovek v celom sudnictve a rozsudky dava podla toho kolko jej kto zaplati
Chyta ma panika, co teraz? Myslis ze sa da navrh este stiahnut?? ach bozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

martinka254
22. feb 2013

Dobrý deň, som študentkou posledného ročníka na UPJŠ v Košiciach a chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka k diplomovke, ktorý je určený pre rozvedených. Dotazník je anonymný. Veľmi by mi to pomohlo, ďakujem. Tu je link: https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...

losbarbiel
22. feb 2013

@lujza123 navrh podal kto ty alebo ex? je to najhorsia sudkyna v tn... ona predtym sudila v oblasti obchodnictva,firiem..ja neviem co robi v socialnych a vo veciach rodiny...ona to berie ako nic,ona odklepne jako sa jej chce... jako kto jej vyhovuje ,ale aby mala co najskor pripad uzatvoreny... my koli nej trpime uz rok a pol a teraz som otvorila sud na upravu aby striedavku zrusili z dovodu,ze je nevyhovujuca pre dieta... sud mame 11.3 s nou... takze opat boj... ak ti mam poradit zozen si radcej pravnu pomoc... citujem pravnikov mojich: uz cakame kedy odide... drz sa

lujza123
22. feb 2013

@losbarbiel ja som ho podala 😒 boozeee a to som dala celkom fajn podla mna ferovy navrh..stretavanie s otcom kazdy druhy tyzden od stredy do pondelka rana a vyzivne 20 eur mesacne..len je to osobna starostlivost nie striedava..on bude chciet tyzden tyzden bez vyzivneho....lenze u nas bez vyzivneho ako fungujeme doteraz ze vsetko platim ja..skolku, oblecenie, lieky..to neviem ako to na tych sudoch myslia ze vyzivne zrusia a teraz co? Nebude mat ziadnu zimnu bundu, topanky nic? ach boze
Neda sa podat nejaka staznost na nu? Uz by sme boli minimalne dve a keby sa to zverejni tak sa prida straaasne moc ludi

pettka44
22. feb 2013

@losbarbiel vdaka za podporu, uz sme tam boli dvakrat a hned zacal na mna moj muz utocit, proste vobec neriesil syna, ale nas, tak potom psychologicka povedala, ze my sme v takom hlbokom konflikte, ze sme kontraindikaciou pre striedavu starostlivost a maleho neodporuca mu ho davat na noc ,,,a teraz sme boli znova a tak vyskocila na mojho muza ze ju uz tak rozculuje ako jej vkuse skace do reci a krici,,,myslim, ze vsetko je na mojej strane,,,v utorok sa rozhodne tak drzte palce a snad nas uz konecne rozvedu 😉

martinka254
Odpoveď bola odstránená
losbarbiel
24. feb 2013

@lujza123 ahojik...jasne pokial si podala ty navrh da sa vziat spat podla okolnosti...alebo sa dohodnete pred sudom formou dohody ,a na sudnom pojednavani povies ze mate dohodu a tot vse,len sa to spise... ale on sa asi podla vsetkeho nebude chciet dohodnut... my mame 2 tyzdne a 2 tyzdne a bez vyzivneho a to platim skolku,oblecenie,kruzky no proste vsetko co je spojene s malou a to on zije 200km od nas takze si este aj pre malu chodim kazde 2 tyzdne,tak sa nasedim v aute tam aj spat 5 hodin... mala ma skolku inu a proste vsetko stara sa tam o nu jeho priatelka "pani dokonala" na zaklade ktorej musim s malou navstevovat psychologa,pretoze hrubo zanedbava jej vychovu a ja s tym nemozem pohnut,a ma s nim tiez dieta 1 a pol rocne a vola sa tak isto ako moja mala...oni su mentalne jednoduchi...no a toto trpim od malej 2ch rokoch a za toto vsetko davam velke "dakujem" rybarovej... a jasne by sme mohli nieco podniknut,som uplne proti nej... mas uz neaky navrh? napad?

losbarbiel
24. feb 2013

@pettka44 tak toto si tvoj este stale muz dopre zavaril... tak s tym spravanim co predviedol to uz mas vyhrate...drzim palce a daj vediet ako to dopadlo...

martinka254
Odpoveď bola odstránená
pettka44
27. feb 2013

@losbarbiel ahojte tak sme mali sud,,,striedavka nepresla chvalabohu a manzel s nou nakoniec aj na sude uz nesuhlasil, asi zistil co je to starat sa o male dieta cely den,,,navarit dat spinkat,,urobit program a pod,,, vyzivne mu naparili a aj dlh mi musi zaplatit a jeho reakcia?? ze ked bude s malym tak mu neda jest,,,ze mu mam nabalit,,,tak som sa skontaktovala s kuratorkami a tie mi povedali, ze to daju do zaznamov a bude mat problemy,,,,preoste niektori ludia by namali mat vobec deti, ked ich pouzivaju len ako nastroj na zvysovanie svojho nizkeho ega,,,

losbarbiel
28. feb 2013

@pettka44 gratulujem... a je najvacsiou chybou robit cez dieta si zle... to by si mu mala vysvetlit,ale ked niekto nechape tak nechape... som rada ze ti to dopadlo tak ako malo... a aky ma s nim styk?