icon

Striedavka bez súhlasu jedného rodiča

jami2
22. mar 2012

Milé mamičky, v poslednom čase v mojom súkromí rezonuje otázka striedavej výchovy. Znepokojuje ma, že v súčasnosti zákon umožňuje nariadiť striedavú výchovu bez súhlasu jedného z rodičov. Tiež si myslíte, že to nie je správne? Veď ako môžu dvaja ľudia, ktorý spolu nekomunikujú a neznášajú sa a majú rozdielne predstavy o výchove, vychovávať na striedačku dieťa? Nechápte ma zle, v princípe nie som úplne proti striedavke, len si myslím, že by mala byť pre zrelých ľudí, ktorý s tým obaja súhlasia a vedia sa dohodnúť na základných princípoch výchovy, dokážu účelne spolupracovať a čo je najdôležitejšie – ich dieťa to chce tiež. Myslím, že striedavka nie je pre každého a nemala by sa vnucovať tam, kde s tým jeden s rodičov nesúhlasí. Existuje nejaké občianske združenie, organizácia, niekto kto by sa venoval tejto téme, poskytoval poradenstvo atď? Za práva otcov bojuje liga otcov. Máme niečo také aj my – matky? Stalo sa Vám, že máte striedavku proti Vašej vôli? Ako k tomu došlo? Za Vaše názory, skúsenosti, postrehy a nápady vopred ďakujem.

tilda
28. júl 2014

@pne ale to co pavelkova pise vobec neznamena,ze striedavka je dobra pre vsetky deti....
podla mna by si sa mal upokojit, a ak je to ako pises,daj sudom upravit styk-ine ti neostava,ked sa neviete s ex dohodnut

pne
6. aug 2014

...radoby ex-zena je hrozne obetava... ked spi syn u mna tak mi vzdy donesie kopu mojich veci zo spolocnej domacnosti a rozhadze mi ich pod oknom bytu kde obcas prespavam alebo pre dverami. trucuje ked je syn chvilu so mnou...

dagmarka26
9. aug 2014

armica152 sociálka na všetko se... , ja som mala na súde mladú babu, ktorá nepovedala vôbec nič, len tam sedela a bolo, sociálka sa nechce miešať medzi rozhádaných partnerov, alibisticky sa postavia na stranu toho, kto tam aktuálne je, vlastná skúsenosť, nevedela som poriešiť to, že ex chcel natiahnuť čas, kedy chce mať malého a ja ho stále kojím, na sociálke mi navrhli psychológa, nech mu to vysvetlí, keď sa tam bol sťažovať ex, povedali mu, že mne navrhli psychológa, na sociálku je v podstate úplne zbytočné chodiť a čokoľvek riešiť
okrem toho sa mi ex na sedení pred psychológom vyhrážal, on ho vôbec nezastavil pokojne pokračoval ďalej, takže ďalšia rada, nechoďte ku psychológovi dokiaľ to nemáte nariadené súdom

bahira1962012
9. aug 2014

@casual20 to si myslím aj ja ,je to tak ,nie sme jediné toho dokazom 🙄 kukám okolo seba,zahrabkáva riadne otcom a súdom v tomto smere 😔

bahira1962012
9. aug 2014

@dagmarka26 v našom prípade sa psychologička vyjadrila,že si exa ukočíruje a nechala ho jej skákať do rečí a hroziť sa mi ,nedokázala si s ním poradiť,ked som ju slušne upozornila aby ma nechal hovoriť , mne napísala ,že som psychický labilná a ustráchaná matka,posobila som na súde ako blázon 😝 v očiach publika zo strany exa 😠 😅

dagmarka26
10. aug 2014

bahira1962012 je to úžasné ako sa dokáže situácia obrátiť proti tebe, sestra ma na to upozorňovala, nech tam nejdem, ale nedala som si povedať, takže odteraz len psychológ, ak je nariadený súdom, takéto dobrovoľné aktivity už nikdy viac, ex mi dopredu poslal sms, že súdy aj sociálka budú na jeho strane, ako to vedel... zaujímavé,

dagmarka26
10. aug 2014

bahira1962012 @ex mi pred psychológom povedal, že mi chcel syna vziať, že sa radil s právničkou a tá mu povedala, že by to nebol až taký problém, psychológ nič nepovedal, nemám ešte syna zvereného do starostlivosti, takže je to taký bezprávny stav

zuzana2442
2. sep 2014

striedavka je hlupost!!!!!aj napriek mojmu nesuhlasu nam ju sud zriadil..stale sa hadame,nevieme sa na nicom dohodnut....sme od seba 150 km,striedame si malu kazdy tyzden....teraz mala nastupila do 1 rocnika skoly v mieste bydliska,,,,on ju chce zase vodit v mieste svojho bydliska....sud sa nepohol aj ked som podala navrh uz v januari...a ex nechce dovolit aby mala dcera jednu skolu....a pritom mu nebranim sa s nou stretavat..vsetky moje navrhy ex odmieta..poradte mi,co robit???????????????????????,

nazorotca
2. sep 2014

niektoré dámy, deti beriete ako svoje privilégium, majetok, oháňate sa nimi ako opice, kašlete na deti, ovplyňujete ich, ja som matka a zhora mi je dané, čo je najlepšie pre dieťa, otec je tu na platenie, a striedavka je donebavolajúca blbosť, lebo ja som Matka....psychológovia, psychiatri varujú, vy na to kašlete, keď má dieťa chrípku bežíte si pre antibiotiká, keď má dieťa psychické problémy, stávate sa ľudovými liečiteľmi, a pritom za vaše nezhody s otcom dieťaťa môžete aj vy, niekedy iba vy, trápite tie deti , štvete proti otcovi zneužívate svoje deti vo svoj prospech..je mi z vás na.., čo ste to za matky, kde je váš rozum a láska, píšete tu o otcovi ako o donátorovi spermii a peňazí, kt. vás asi úplne omylom oplodnil, a teraz hádžete všetko na neho...kde ste boli vy, tie super ideálne manželky, ke'd vznikal vzťah, a sexuálny pomer, ste naozaj také super ženy a matky? asi ťažko, vaše deti si traumu z vášho pokazeného života manželstva odnášajú do dospelosti, a aj vy ste toho jedinou príčinou, nemali by ste uvažovať čo s tým, čo radia odbornící, pretože vy NIE ste odborníčky, ste matky, milijúce matky, ale na odbor psychológie/ psychiatrie skrátka nemáte, nemáte právo brániť a zneužívať svoje deti len vo svoj prospech a opičiu lásku, v mene svojich detí, to nemáte, svoju neschopnosť prekonať problémy s odborníkmi na detskú psychiatriu riešite " po svojom" a tak to potom tu aj vyzerá, smutné
zuzana2442 - stále sa hádate, lebo sa chcete hádať, čosi si dokazovať, neviete tolerovať a ani robiť kompromisy, tak, ako ste to nevedeli ani počas manželstva, a vaše dieťa je z toho úplne mimo, vy ste ( obaja) tí, kt. ju ničia svojou neschopnosťou sa dohodnúť...o.i. aj keby si mala dieťa v trvalej st. vaše dieťa budemať psychické problémy, si neschopná presne ako tvoj ex, a vaše dieťa úplne zbytočne trpí, môžte sa hanbiť, ak má dieťa chrípku, príčinou je bacil, ak má dieťa psychické problémy z rozvodu svojich rodičov, príčinou sú rodičia, a to obaja, ak rozvod je za vami, naučte sa, a hlavne chcite sa znášať, striedavka je toho návodom, ak ste inteligentní, emočne zdraví, dokážete to, v záujme zdravého vývinu vášho dieťaťa, dajte si pevné pravidlá

nazorotca
2. sep 2014

mnohé tu pišúce majú jedno šťastie, že nežijú v arabskej krajine, tam je zo zákona jediným oprávneným otec dieťaťa, v našich civlizovaných krajinách sa tento model otca , majiteľa domu časom zmenilo ( právo na deti, majetok atd.) rozdeliť aj na ženy, matky, a zašlo to tak ďaleko, že to často končilo úplným zfeminizovaním, účasťou pri výchove a vývine dieťaťa iba matkou; vývojom, skúmaním z praxe ,odbornými prácami detských psychológov a psychiatrov sa veci majú inak, a to tak, že neprítomnosť bio otca pri výchove, kontakte , dochádza k deficitu časti výchovného, vývinového procesu dieťaťa, s častými následkami porúch psychiky dieťaťa, o.i. porušuje sa právo dieťaťa na styk bio otca, porušuje sa právo bio otca...tak, ako ťažko a dlho matky bojovali za svoje práva na deti ( oproti arabským krajinám, kde to funguje ešte ako za stredoveku), tak sa ich pre zmenu nechcú ( ani bohovi) vzdať ... lebo Matka...takže ako je to vlastne? 🙂

zuzana2442
8. sep 2014

@nazorotca
ty si psychológ?

nazorotca
8. sep 2014

@zuzana2442 hlavne otec, zuzana, choď za detským psychológom,detským psychiatrom, nájdi si takého, čo je vo svojom odbore dobrý a uznávaný a poraď sa s ním, poradí ti ( o.i. bude brať za svoje rady aj zodpovednosť !!!) tu je forum, kde ti síce poradí hocikto a hocičo,ale zodpovednosť nesieš ty, nevieš, kto je odborník a či vôbec ním je, naozaj by si si nechala poradiť a riadiť v tak vážnej veci ako je psychika tvojho dieťaťa hocikým na internete?

kaktusik007
8. sep 2014

@nazorotca ako sorry, ale fakt nemozem si odpusit nasledovne -- ty si fakt magor.

kaktusik007
8. sep 2014

@zuzana2442 predbezne opatrenie si neriesila???

zuzana2442
9. sep 2014

@kaktusik007
neuspešne som dopadla!!!!!!

zuzana2442
9. sep 2014

@nazorotca ja tu nepýtam rady ohladne psychiky mojho dietaťa..ty by si si mal dať poradit´

nazorotca
11. sep 2014

@kaktusik007 ďalšia v poradí 😀

nazorotca
11. sep 2014

@zuzana2442 škoda, je mi ľúto 🙂, na margo, to ťa akože vyviedlo z miery, že by si mala ísť za psychiatrom, alebo psychológom? neuveriteľné...takže namiesto diskusie s odborníkom, preberáš svoje problémy na inete s čatou virtuálnych superodborníčok so super radami a la baby z filmu Vesničko má středisková ...tak to radšej zavolaj jasnovidku 😀, tá sa aspoň odvolá na vyššiu moc 🙂

zuzana2442
12. sep 2014

@nazorotca
k jasnovidke chodi moj ex....takže poradiť by si mal jemu...

tilda
12. sep 2014

@nazorotca mohla by som ta poprosit o linky na tie odborne prace psychologov a psychiatrov,ktore spominas v prispevku z 2.9. 21:35? Dakujem

nazorotca
17. sep 2014

@zuzana2442 myslím, že tvoj ex urobil lepšie v tom horšom prípade, ako ty, ty v podstate nechceš riešiť svoje veci, iba sa ich tu chodíš utvrdzovať a to je ten horší prípad, a tak sa mi len potvrdzuje - tu nekráča o striedavku ako riešenie, ale tu ide iba o tvoje ego, ako pyrhovo víťaztvo nad ex, a deti totiť prehrávajú tiež, smutné...

nazorotca
17. sep 2014

@tilda Gardner: Syndrom zavrhnutého dieťaťa
neviem, ale čosi mi hovorí, že túto knihu si zoženieš a zúradne ju preštuduješ , gratulujem 😉

bahira1962012
17. sep 2014

@erika222 u nás rovnako 😝

bahira1962012
17. sep 2014

@kaktusik007 😀 zabila si ,že magor 😅

tilda
17. sep 2014

@nazorotca to je ale medzi odbornou verejnostou riadne kontroverzny koncept,neviem neviem....

ukulela
17. sep 2014

@nazorotca ze arabske krajiny ... ty by sinam aj volebne pravo vzal, ze? ak ti chyba dominancia muzaa absolutna podriadenost zeny, konvertuj a nech sa paci, hajde emiraty ....
nie kazdyrozvod sposobi zena a nie kazdychlap je ten utlacany ... skor naopak.

kaktusik007
17. sep 2014

@bahira1962012 🙂 tak... ked s nim sa fakt neda 🙂

nazorotca
18. sep 2014

@tilda takže si si tú knihu Dr. Gardnera ani nepozrela?

nazorotca
18. sep 2014

@ukulela vieš o čom točíš? vážne pochybujem, prečítaj si môj príspevok, kde som spomínal arabárne, ešte raz, a potom skús sa nad tým zamyslieť, potom si to prečítaj ešte raz a znova sa zamysli..ak to dokážeš, potom sa zamysli nad tým , čo si tu napísala..prajem veľa zdaru 🙂

tilda
18. sep 2014

@nazorotca zatial nie,ale som velmi zvedava...napriek tomu,poznam ju sprostredkovane..vies,existuju vselijake koncepty,ja myslim ze su serioznejsi autori ako pan G,nechcem byt predpojata...ale ak to on pise tak ako si spominal,ze absencia bio otca pri vychovr je deficit,tak uz teraz sa snad mozme zhodnut,ze to je uplna kravina...kazdopadne,zo zaujimavosti si ju precitam...ci to on fakt myslel tak ako ho niektori "otcovia z ligy" interpretuju..coraz viac ma to zaujima...da sa kupit este,nevies pls?