Sú neplatiči výživného lenivci alebo nepochopení otcovia?
Mám syna, má 10 rokov, má svoje potreby, chodi na hokejbal a plavanie, občas len tak na zmrzlinu po škole. A ja pozerám do účtu a výživné zase neprišlo. Žijeme z výplaty do výplaty, ja robím na dohodu, neviem, dokedy to ešte potiahnem. Každé euro obraciam, a on? Občas sa ozve, že „nemá“, že „raz pošle viac“, ale stále sa len čaká. Neviem, či je lenivec, alebo má fakt problémy.
@zmrzlinka2021
A ako dlho by podľa teba mal otec platiť výživné na osobu, ktorá sa stará o ich spoločné dieťa? Do plnoletosti dieťaťa?
@sss777 To ja neviem posudit a je to velmi individualne. zavisi to od vela parametrov, napr. aj toho, ci dieta nema nejaky handicap a podobne. Ale urcite do tych 12 rokov dietata ano.
@sss777 To ja neviem posudit a je to velmi individualne. zavisi to od vela parametrov, napr. aj toho, ci dieta nema nejaky handicap a podobne. Ale urcite do tych 12 rokov dietata ano.
@zmrzlinka2021
Takže taký otec by si mohol zaloziť novú rodinu len ak by mal dieťa z prvého vzťahu v striedavej starostlivosti, nie? Lebo keď máš platiť výživné na dieťa, na bývalú manželku, tak asi môžeš byť rád, keď ti zostane na účty.
A čo v prípade, keď matka bráni striedavej starostlivosti? Že teda by sa ten muž aj chcel podieľať na starostlivosti o dieťa, len žena ho chce mať vo výhradnej starostlivosti. To by jej mal aj tak platiť?
@zmrzlinka2021
Takže taký otec by si mohol zaloziť novú rodinu len ak by mal dieťa z prvého vzťahu v striedavej starostlivosti, nie? Lebo keď máš platiť výživné na dieťa, na bývalú manželku, tak asi môžeš byť rád, keď ti zostane na účty.
A čo v prípade, keď matka bráni striedavej starostlivosti? Že teda by sa ten muž aj chcel podieľať na starostlivosti o dieťa, len žena ho chce mať vo výhradnej starostlivosti. To by jej mal aj tak platiť?
@sss777 takýchto prípadov je veľmi veľa kedy matka bráni striedavej starostlivosti ba dokonca aj kontaktu s otcom, ale to neznamená že nebude platiť na dieťa, na to sú súdy aj keď viem ako to chodí, ale...............
@sss777 takýchto prípadov je veľmi veľa kedy matka bráni striedavej starostlivosti ba dokonca aj kontaktu s otcom, ale to neznamená že nebude platiť na dieťa, na to sú súdy aj keď viem ako to chodí, ale...............
@alenka58
Nie, jasné, že musí platiť. Len tu sa rozprúdila diskusia, že by mala dostávať vyzivne aj matka za to, že sa stará o dieťa. Tak sa pýtam, že čo v prípade, keď otec chce striedavku a mama bráni
@katusik456 On nezivi byvalu zenu ale zivi osobu, ktora sa stara o ich spolocne dieta.
A nechapem, preto tu splietas arabasku mentalitu.
@zmrzlinka2021 niečo iné si splietala v tvojom komentári ohľadom výživného aj na bývalú ženu 😀 no zjavne už ani sama nevieš okej
@zmrzlinka2021
@sss777 škoda reči a nervov 😀 pani zmrzlina je zjavne bývala, ktorá by len chcela byt vyživovana od muža minimálne 12 rokov, ktorý ale nie je povinný ju živiť, len živiť spoločne dieťa a týmto to hasne

nežijem z výhovoriek. nežijem ani z výživného, ktoré neprichádza.
žijem z práce, ktorú zvládnem popri dieťati, bez opory a bez pravidelného príjmu z druhej strany. nie je to ideálne, ale nie všetko v živote sa dá naplánovať ako finančný plán.
@autorka
Máš len 2 možnosti. Buď zvýšiš svoj príjem alebo využiješ všetky zákonné možnosti ako z otca svojho dieťaťa nejaké výživné dostaneš. Máš obrovskú motiváciu bojovať, aj tebe určite najviac záleží na tom, aby bolo tvoje dieťa šťastné a nič mu nechýbalo. A je len na tebe, aký život bude žiť.
Držím palce!