icon

Súd rozhodol o vydaní Jankiných detí otcovi do USA. Prišlo po ne ozbrojené komando

28. máj 2025

Takto chráni ST matky s deťmi. Nabehnúť so samopalmi k deťom je vysoký level hniloby.

https://www.cas.sk/tip-od-vas/sud-rozhodol-o-vy...

Strana
z4
pieksamaki
31. máj 2025

Ja som toho názoru, pokiaľ nepoznám a nebola som pri tom, radsej sa nevyjadrujem......ale urobila skratovu chybu.....

bosorkabb
31. máj 2025

Ja neviem čomu nerozumieš.
Deti majú americké občianstvo čiže o nich musí rozhodnúť príslušný súd v USA. Chápeš?
Slovenský súd to urobiť nemôže. Aj keby chcel.

vevesh
1. jún 2025
@bosorkabb

Ja neviem čomu nerozumieš.
Deti majú americké občianstvo čiže o nich musí rozhodnúť príslušný súd v USA. Chápeš?
Slovenský súd to urobiť nemôže. Aj keby chcel.

@bosorkabb to celkom nie je pravda. Rozhodovat by slovensky sud mohol vtedy, ak by tu zili dlhsi cas ako v usa. S obcianstvom to nema nic spolocne.

bosorkabb
1. jún 2025
@vevesh

@bosorkabb to celkom nie je pravda. Rozhodovat by slovensky sud mohol vtedy, ak by tu zili dlhsi cas ako v usa. S obcianstvom to nema nic spolocne.

@vevesh áno aj to je podstatné.

1sally12
1. jún 2025

Ty si tá matka alebo niekto z rodiny keď ich tak skalopevne obhajuješ?

pieksamaki
1. jún 2025
@vevesh

@vevesh ...ano..tusim sa vyhodnocuje centrum záujmov kde majú deti.....z toho sa vychádza....ale nie som si istá.....

cacianka
1. jún 2025
@pieksamaki

@vevesh ...ano..tusim sa vyhodnocuje centrum záujmov kde majú deti.....z toho sa vychádza....ale nie som si istá.....

@pieksamaki áno, miesto obvyklého pobytu ( to je tam kde žili/ žijú väčšiu časť života), kde majú centrum záujmov ( pokrvna rodina, školy, bezpečné miesto).
Zhruba tak.

bluka2
2. jún 2025

Treba nastudovat Haagsky dohovor...

yanni
2. jún 2025

Ono zili cela rodina (aj s muzom) v poslednej dobe na SK. Ale nikde nepisu ako dlho. Aky centrum zaujmov tu uz mali -pracu, skolu, skolku atd. Obcianstvo moze ale aj nemusi mat plyv. Aaaale, matka je Slovenska, deti uz nie su novorodenci, mohla im uz davno vybavit Slovenske obcianstvo. Aj len ta pro forma. Clovek nikdy nevie naco sa to zide.

vroni
2. jún 2025
@yanni

Ono zili cela rodina (aj s muzom) v poslednej dobe na SK. Ale nikde nepisu ako dlho. Aky centrum zaujmov tu uz mali -pracu, skolu, skolku atd. Obcianstvo moze ale aj nemusi mat plyv. Aaaale, matka je Slovenska, deti uz nie su novorodenci, mohla im uz davno vybavit Slovenske obcianstvo. Aj len ta pro forma. Clovek nikdy nevie naco sa to zide.

@yanni, píšu, že koncom roka 2023 ešte žili v USA, takže to nebude veľmi dlho.

anonym_770a79
21. júl 2025
@vroni

@autorka, áno, viem, aké má práva cudzinka bez rodinného zázemia v krajine. A áno, zažila som pár podaní o zverenie do starostlivosti (nie vlastnych, ale nežijem vo vzduchoptazdne) A úplne bežne tieto spory vyhrávajú ženy cudzinky. Viem aj o dvoch prípadoch, kde súd odsúhlasil návrat do domovskej krajiny matky. Ale uniesť dieťa z krajiny obvyklého pobytu je ten najhorší možný krok. Zaklincovat to marenim súdneho rozhodnutia aj v domovskej krajine - fakt si neviem predstaviť, ako sa z tejto situácie ešte dá zákonné vykľučkovať.

@dankamg2 aj keď je tvoja bývala kolegyňa. To jej predsa nedáva právo uniesť deti z Ameriky. Či vtedy jej to nevadilo? JOJ niektoré ženy sa so toho prd rozumiete a mudrujete 🤦‍♀️
@vroni je to tak ako pises, veľmi múdro 💪 ale keby každá tomu chápala. Žiaľ niektorí ľudia sú takí, že niekto napíše úplne klamlivý článok. Ľudia sa toho chytia a idu ľutovať, pomáhať ale len ústami. Reálne by nikdy nepomohli. 🥵🤦‍♀️ o tej mamke som čítala čo pridávala na net a veru, nikde nespomenula to gro, že ich uniesla. Všade sa len ľutovala, ako jej vzali deti. Toľko k tomu

Strana
z4