icon

Súdenie o dieťa

27. sep 2023

Ahojte všetky mamičky 🙏🏻
Ako niektoré ženy, tak si týmto bohužiaľ prejdem aj ja..
Malé je ešte v brušku, no chcem dať otca malého určite na súd keď sa narodí, pretože sa ma spýtal či sa nemôžme dohodnúť normálne, že mi bude na malého platiť 150-250€ mesačne čo je veľmi smiešne si myslím, ale tu nejde ani tak o peniaze ako o to, že nechcem aby malého vydával a spoznával, pretože HO NECHCEL, POČAS TEHOTENSVA MA 2X UDREL, POSIELAL MA NA POTRAT...a ja sa pýtam keď toto všetko preukážem súdu môže rozhodnúť tak, že nebude mať na dieťa aj on nárok resp ho nebude môcť vydávať ? Ďakujem...pretože takého debila v našich životoch nechcem...

zuza265
27. sep 2023

Bud ho das do rodneho listu ako otca dietata a ako bude mat povinnosti (platit vyzivne), tak bude mat aj prava (vidat dieta) kym nepreukazes, ze by bol pren nebezpecny, ze by ublizoval fyzicky aj jemu. Co momentalne preukazat nevies. Alebo ho do rodneho listu nedas a on nebude mat prava(nebude moct vidat male) ale nebude mat ani povinnosti (nemusi posielat peniaze - vyzivne)

Ps: toto plati ak nie ste zosobaseni alebo nie ste pomerne cerstvo rozvdeni

lucylaw
27. sep 2023

Ak takého debila vo vašich životoch nechceš, tak najlepšie riešenie je nezapísať ho do rodného listu, ale nebudeš dostávať ani peniaze..Je veľmi malá pravdepodobnosť, že by mu súd nepovolil stretávanie sa s dieťaťom, ak on o to bude mať záujem..

mk22
27. sep 2023

Súd mu nezakaze stretávať sa s vl dieťaťom.
Navrhne rôzne, napr v tvojej prítomnosti.
Ak nechces o ňom počuť, nezapisuj ho do rod listu, v tom prípade ale nebude povinný nič platiť.
Tak si zvaz, čo chceš.
A teda 250e na novorodenca je dosť, tiež, to co povedal teraz, nemusí platiť, ked porodís.
Nsjde si ďalšiu a bude ti platiť ako sa vyspi, podľa nálady, takže treba všetko cez súd, v tom prípade budete v kont keďže dieťa je rovnako jeho, ako tvoje.

slavomira236
27. sep 2023

250 na male babo je dost...ak ho udas ako otca budes brat vyzivne a dieta sa bude s otcom stretavat ak bude mat otec zaujem. Ak ho do rodneho listu neudas budes mat pokoj ale brat nic nebudes..ale moze dat on ma sud ked sa dieta marodi a ziadat testy ze je otec ak bude mat zaujem o dieta

januska12323
27. sep 2023

Buď bude mať všetky práva a povinnosti otca alebo nie. Nemôžeš si vyberať len čo sa ti páči.

monikkatt
27. sep 2023

Takze peniaze chces ale stretavat mu sa nedovolis.. no pochybujem ze ti na toto pristupi

autor
27. sep 2023

@monikkatt peniaze u mňa vôbec nie sú podstatne, nepotrebujem jeho peniaze jednoducho nechcem aby bol s nim v akomkoľvek kontakte

sonnenshein
27. sep 2023

V tom pripade ho nezapis do rodneho listu.
Pozor ale na to, ze on ma pravo ziadat, aby do toho RL zapisany bol.

mk22
27. sep 2023

To sa tak zmenil?
Zrejme dieťa vzniklo z lásky a o pár mesiacov už ho nechceš v živote vidieť?
No keď on bude veľmi chcieť, urobí všetko preto, tak áno, bude sa môcť zapojiť, zapájať byt s vl dieťaťom mu proste nezakaze nikto.

drm21
27. sep 2023

@zuza265 pozor ale to že ona ho nedá do rodného listu ešte neznamená vôbec nič pretože on si môže dať určiť otcovstvo prostredníctvom súdu

drm21
27. sep 2023

Bohužiaľ ale to že ty nechceš aby on s ním bol v kontakte Tak ti absolútne nič nepomôže Jednoducho má rovnaké práva ako ty pokiaľ nepreukáže že mu nejako ubližuje a podobne nemáš mu proste ako zabrániť styku a ani žiaden súd mu to nezakáže

bluka2
27. sep 2023

Len pozor, aby nezmenil nazor a nedozadoval sa svojich prav. Mozes skusit strategiu mrtveho chrobaka a dufat, ze ta nebude on nahanat. Takze ako pisu, naj ani do RL nezapisat. Este efektivnejsie je prestahovat sa niekam do zahranicia pred porodom, nejake medzinarodne procesy sa mu najskor nebudu chcet zacinat

lucylaw
27. sep 2023

Tak ak ti nejde o tie peniaze, tak ho jednoznačne nezapisuj do rodného listu a budeš mať pokoj - aspoň dočasne, totiž ak bude chcieť, tak môže dať on návrh na súd na určenie otcovstva a keď sa tam preukáže, že je otcom, bude ti musieť platiť, ale zároveň bude mať právo stretávať sa s dieťaťom..

som_realistka
27. sep 2023

@mk22 mohol sa zmeniť alebo sa pretvaroval, moja spolužiačka dostala "prvú výchovnú" týždeň pred svadbou, pretože si myslel, že keď je tehotná a tesne pred svadbou tak ju má istú, našťastie to bola aj "posledná výchovná" lebo ho poslala do p..ele

pribinak
27. sep 2023

To či sa bude alebo nebude stretávať s dieťaťom však rozhodne súd
On si dá návrh na určenie otcovstva, podstúpi DNA testy a ak sa preukaze že je otcom, tak súd určí styk s dieťaťom

venusa85
27. sep 2023

@zuza265
@lucylaw lenže stále je možnosť, že sám podá navrh na súd na určenie otcovstva. Teda asi tým pádom bude mať právo na dieťa, ale ho nebudeš musieť dať do rodného listu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
cookie29
27. sep 2023

autorka, predychaj si to a rozmysli si co chces. Aj keby sa Ti hned podarilo preukazat, ze dieta nechcel a posielal Ta na potrat, stale moze byt otcom. Proste sud prihliada na "druhu sancu"...
Velmi tazko znemoznis styk pokial on bude mat zaujem, mozes to maximalne natahovat, alebo dosiahnut obmedzeny styk ci eventualne styk v pritomnosti ale pokial on ma zaujem, tak bohuzial.

koniarova
27. sep 2023

Tak čo vlastne chceš? Veď ho neuvádzajú na RL a hotovo. Ale peniaze nedostaneš. A neviem teda,koľko si predstavuješ l, ale máš značne skreslené a neznalé predstavy. Poraď sa predtým s niekým,kto tomu rozumie.

zuza265
27. sep 2023

@drm21 ano. To netvrdim. Ale je to zdlhavejsi proces a dokazovanie. Ja pisem co ju caka TERAZ 🙂

zuza265
27. sep 2023

@venusa85 ano viem. Pisem o situacii uz aj teraz ake ma moznosti pred porodom

mogaa
27. sep 2023

jedine nezapísať ho od rodného listu a dúfať že nebude chcieť určiť dokázanie otcovstva a styk s dieťaťom.....samozrejme že v tom prípade ak nebude ani v RL, nebudeš mať nárok ani na výživné.....

svetlonos
27. sep 2023

Alebo mu povedz, ze nie je jeho ale Ferove. Skratka, ze si jo podviedla. No to uz ke budes v tom inom state, aby ta neprizabil.

hipuska
30. sep 2023

Dieťa má právo poznať svojho otca a taktiež sa s ním stretávať, ak bude mať o dieťa záujem.