icon

Trojročný syn trpí, že sa o neho nestaráme spolu

patrik44456
1. júl 2022

Zdravím mám 3 ročného synčeka ktorý ktorý chudák chlapec trpí stým že sa oňho nestarame spolu a máme obaja záujem no nakoľko sme sa rozišli s ex priateľkou všetko je preč kontakt z malim všetko ex si našla priateľa ktorý je chorobne žiarlivý a nedovolí aby som jej písal mne sa zdá že má strach že sa môže kvôli malému kumne vrátiť zrejme ho to trápi mno nemá sa prečo trápiť lebo kvôli nenávisti sa k sebe už nevrátime prosím o radu ďakujem

elizabet173
1. júl 2022

@patrik44456 píšeš veľmi chaoticky, nerozumiem, s čím vlastne chceš poradiť, podľa mňa si vôbec ešte v sebe nespracoval váš rozchod a si vedľa z toho, že má ex nového partnera. S tvojím otcovstvom to ale nemá nič spoločné. Máte stanovený súdom styk s dieťaťom? Ak áno, kde je problém? Samozrejme, že je pre dieťa naj, keď žije v úplnej rodine, ale ak by malo byť svedkom hádok, urážania, tak je preň lepšie, ak sú rodičia od seba. Takže nemusí vôbec trpieť a nechápem, na čo chceš ty ex vypisovať. Choď si pre dieťa v určený čas a termín, ak by bolo treba niečo ex oznámiť ohľadom dieťaťa, tak to urob, či je jej nový priateľ žiarlivý alebo nie, ťa nemusí trápiť. Ak chceš striedavú starostlivosť, rieš to súdne

sissy27
1. júl 2022

@patrik44456 podať na súd návrh na úpravu rodičovských práv a povinností. Nie celkom som pochopila, či chceš vyslovene striedavku alebo proste len stanoviť nejaký kontakt s dieťaťom. Ideálne si na toto najať právnika, nech to spíše a podá na súd.

janne318
2. júl 2022

Trojročné dieťa je na striedavú starostlivosť ešte príliš malé. Všeobecne striedavka je pre dieťa chaotická a zväčša psychicky náročná záležitosť.

mogaa
2. júl 2022

Neviem do koho osobnej starostlivosti je dieťa určené či máte oficiálne určenú striedavú starostlivosť súdom....ak nie, treba sa dohodnúť a určiť styk dieťaťa s druhým rodičom....ak máš súdne určený styk, tvoja ex ti syna musí v tento čas dávať, nerieš jej žiarlivého priateľa - to je jej vec a jej problém.....ty si vezmeš syna v čas kedy to máš určené, ostatné nech ťa nezaujíma,,,,žiaľ, dieťa si musí zvyknúť že nie ste spolu, nie vždy bude mať to čo chce....

modry1985
Autor odpoveď zmazal
patrik44456
autor
2. júl 2022

@mogaa aha ok ďakujem za radu ešte nemáme spolu ani spisovnú dohodu a ani súd nemáme poriesene ale ďakujem

patrik44456
autor
2. júl 2022

@elizabet173 ok jasné že to idem riešiť súdne dobre

mogaa
2. júl 2022

@patrik44456 nuž, priateľke povedz ,že buď ti bude dávať dieťa kedy chceš alebo si požiadaš o styk s dieťaťom súdne a potom to bude musieť akceptovať....striedavku ti zrejme nedajú, ale presne určia termíny kedy máš mať dieťa a už je na tebe či ich využiješ alebo nie....lebo ona bude povinná ti dieťa vtedy dať, ale pre teba to zase nie je záväzné si dieťa zobrať...samozrejme môžeš požiadať mať dieťa aj každé druhé Vianoce alebo sviatky, neskôr sa delia aj prázdniny....len samozrejme bude tam aj stanovené výživné...ty máš ako otec ja práva aj povinnosti....výživné je povinnosť, byť s dieťaťom je tvoje právo

janne318
2. júl 2022

@modry1985 a ty? 🤔

modry1985
Autor odpoveď zmazal
janne318
2. júl 2022

@modry1985 vec názoru ale v prvom rade pristúpu rodičov. Všetka česť, že Vy patríte k tým zodpovednejším. Kamarátke a jej ex povedala minulý rok sudkyňa na pojednávaní, že 3r. dieťa nezverí do striedavky. Len pokiaľ by rodičia uzavreli dohodu o striedavej starostlivosti. V takom prípade že ju schváli. Ale autoritatívne tak nerozhodne. Neviem, či je to pravda, ale vraj majú súdy na základe nejakej psychologickej štúdie či čoho príkaz nedávať deti do 3.r. do striedavky vôbec, a deti do 6r. len so súhlasom psychológa a/alebo kolízneho opatrovníka.
Tiež som toho názoru, že dieťa by malo mať niekde svoj domov a zázemie. Sťahovať sa každý týždeň jak lastovička a pendlovať medzi rodičmi celé svoje detstvo je nenormálne.

modry1985
Autor odpoveď zmazal
dagmarovita
10. júl 2022

@modry1985 pocet deti, ktore potrebuju psychologickú pomoc a psychiatrov stúpol, kazdy psycholog a pediatri, pedagogovia to vedia, je to dokazané, tak nehovor akoby steiedava bola pre male deti bez psychickych nasledkov. Ukaz mi kde odbornici pisu, ze striedava pre male dieta neskodí. Na sude to vedia, lebo oni riesia aj stavy tych detí a citaju správy od doktorov a psychologov.

modry1985
Autor odpoveď zmazal
dagmarovita
11. júl 2022

@modry1985 ty si uz tak zila, ze tyzden si bola tam a tyzden inde? A takto rok, dva roky? A ako si to vnímala, ze si raz bola tam a o tyzden inde? A dlhodobo? NEZILA SI TAK TAK NEVRAV ZE TO JE V POHODE. ALEBO SI TO VYSKUSAJ.
Myslis, ze psychologovia a doktori si vymyslaju?

modry1985
Autor odpoveď zmazal