Ukončenie platenia výživného

4. dec 2023

Ahojte, prosím, ak dospelé dieťa končí strednú školu ako ukončiť platenie výživného, aby nebolo treba stretnúť sa s ex. Ako a kedy mu oznámiť, že končí platenie, tak, aby sme sa s ním nemuseli stretnúť na súde. máme s ním nepríjemné skúsenosti, mohol by žiadať neoprávnené výživné vrátiť.

melanta
4. dec 2023

Nech si požiada súdne o zrušenie výživného. Ty ak vieš, že dieťaťu už výživné v podstate nepatrí, môžeš mu výživné vrátiť naspät na účet a poslať mu k tomu info cez sms.

autor
4. dec 2023

@melanta Ďakujem

melanta
4. dec 2023

Samozrejme, môžeš to urobiť aj ty.

mladena
4. dec 2023

My máme skúsenosť že muž požiadal o zrušenie výživného a na súd sa decko nedostavilo a ani matka- tá samozrejme ani nemusela. Súd to nezaujímalo a navyše rozhodli že muž má doplatiť skoro celý ďalší rok čo bolo decko nezamestnané, údaje o tom mali zo sociálky. Len chcem upozorniť že súd by mohol aj takto rozhodnúť v prípade že by tvoj bývali podal žiadosť o zrušenie na súde. Ak však chceš byť korektná a tvoj bývali nič nepodával na súde bolo by správne to urobiť tak ako napísala melanta.

dievcacitajucelist
4. dec 2023

len taká informatívna otázočka. Ja som sa zas dopočula, že rodič musí platiť výživné pokiaľ dieťa sa o seba nevie samé postarať tzn. ak je nezamestnané do 30-ky tak dovtedy sa musí platiť výživné...myslite, že je to pravda?

lucka_ke
4. dec 2023

@dievcacitajucelist len ak sú na to vážne zdravotné dôvody

vroni
4. dec 2023

@dievcacitajucelist, nie. Medzi nevie sa postarať a je lenivé sa postarať je rozdiel. Na nezamestnané decko nie je výživné. Na choré áno, aj do smrti.

autor
4. dec 2023

Ďakujem za všetky odpovede.