Úprava styku

vendi123
9. mar 2022

Ahojte chcem sa spytat vcera sme mali s otcom maloleteho sud. No on sa tam nedostavil. Mal odovzdat aj niake dokumenty do 5 dni ani to neodovzdal. Je nezodpovedny. Riesila sa aj uprava styku. Sudkyna rozhodla ze ho bude otec dietata vyzdvihovat pred domom kde zijeme. Aj ho nosit nas5. On ale nesuhlasi stym aby chodil po nho. Jedine do skoly. Ked sud urcil kedy a kde si ho ma vyzdvihnut moze si ho vyzdvihnut aj inde? ... Alebo to mam riesit s policiou alebo socialkou ked mi ho nechce vyzdvihnut tam kde sud urcil? ... Moze mu este nieco vobec pomoct ak sa nahodou odvola ? Kvoli tomu styku? Dakujem.

tosomja
9. mar 2022

@vendi123 nepride si pre neho v urcenom case, nebude s nim. Priniest ti ho ma tak ako to urcil sud, az vtedy mozes asi riesit s policiou. Ale samozrejme, ze je ken na vas, ako sa dohodnete, mozete si dieta "predavat" na inom mieste. Papier len len na to dobry, ze vas oboch kryje, keby nieco

smitjan
9. mar 2022

Nemoze, bolo by to porusenie sudom stanovenych pravidiel a mohla by si to teda sudne aj napadnut

tosomja
9. mar 2022

@smitjan ak sa dohodnu, moze. My tiez mame, ze otec si ma dceru vyzdvihnut u nas a niekedy tam ona ide sama po skole

vendi123
autor
9. mar 2022

@smitjan lebo on mi napisal ze on si ho nevyzdvihne vo vedlajsej dedine jedine v skole piatok o 16.00 ale sud urcil aby ho vyzdvihol u nas doma. A ja nechcem dovolit aby si ho vyzdvihoval v skole ked to nema sudne urcene. A tento piatok by tam mal ist a som stoho zufala ze co mam vlastne spravit.

dadka128
9. mar 2022

@vendi123 tak bude mať smolu, treba upovedomiť aj pani učiteľky jednoducho.. Koľko rokov ma dieťa? Mal by dodržať to, čo mu nariadil súd

vendi123
autor
9. mar 2022

@dadka128 v juli bude mat 8 rokov. My mame dedinu mesto a dedinu od mesta tie dediny su max 5km. Obydve. A vyhovara sa ze nema pre nho ako ist do druhej dediny jedine do mesta do tej skoly by siel.. DOMA MAJU 3 AUTA chodia autobusy nech mi nevravi ze nema ako. Dalsia vec ze on by dosiel do dediny po nho ale stym ze ja budem chodit pre nho ku nemu. On si mysli ze si moze robit co chce doteraz nedokazal po nho dojst ani do mesta kedze rok dozadu sme este byvali tam. Stale maju vyhovorky. Aj s jeho matkou (maleho babkou) . Ze nemaju ako ist po nho ja som ho aj tam bravala aj nas5 a stacilo a ked mu to aj sud urci aj tak to ma na haku. Uz mi z neho sibe. Da sa na to aj socialku upozornit? Tvari sa akoby som zila neviem kde a pritom byvam 10km od neho.

vendi123
autor
9. mar 2022

@smitjan ako napadnut? Aby som vedela do buducna ako to riesit ked ma na haku uplne co mu sud urcil .

tosomja
9. mar 2022

@vendi123 proste mu napis, ze sa budete drzat sudneho rozhodnutia. Ucitelka by mala vediet, aby nedajboze mu syna nedala. A tak isto ked ti ho neprinesie v stanovenom case tam kde mate urcene, treba to napadnut.

modry1985
15. mar 2022

@vendi123 Keď ma dieťa jedného rodiča " somára " je to horzné. Keď sú neústupčivý obaja je to tragédia. Vaše dieťa úplne nezaujíma kde si ho budete preberať. Ale ak si rodičia riešia ego cez detí ( to myslím oboch ) najviac postihnuté je len to dieťa. Odmalička nás učili múdrejší ustúpi.