Úroky z dĺžného výživného
Požiadala niektorá z Vás o úroky z dlžného výživného ???? Ako ste pri tom postupovali????? Poradte mi prosíííím ☹
@lutia Novela dopĺňa ustanovenia zákona o rodine o výživnom o úpravu úrokov z omeškania. V prípade omeškania povinného s plnením výživného určeného rozhodnutím súdu, má oprávnený právo požadovať úroky z omeškania z nezaplatenej sumy podľa predpisov občianskeho práva. Podľa prechdoných ustanovení omeškanie s plnením výživného, ktoré vzniklo pred 15. júnom 2013, sa riadi podľa doterajších predpisov účinných do 14. júna 2013.
@alena7070 dakujem za info....som mudrejsia...ja by som odporucila ze ak mas uz podany navrh tak zavolat exekutorovi a doplnit navrh pisomne a v pripade ze nemas podany navrh tak by som postupovala ako normal pri podani navrhu s tym ze ziadas o uroky kt si musis sama vypocitat s prilozenim vsetkych dodkladov a aj dokladov o uhradach...
ja som bola dnes za exekutorom ale neuspela som treba dat nanovo ziadost na sud o vyplatenie urokov z dlzneho vyzivneho a na zaklade sudneho rozhodnutia mozes ist za exekutorom
@alena7070 jeee, uz je to ucinne??? dobre vediet 🙂
@kaktusik007 ano ja som dnes ohladom toho bola u exekutora

@alena7070 mna by skor zaujimalo ako si na nieco taketo prisla...uroky???