icon

Víkendy u ex

ucholacik
9. jún 2022

Ahojte maminy sťahovali sme sa a ex si berie syna každý druhý víkend.Informovala som ho o tom,že sme sa sťahovali ale konkrétnu adresu som mu nepovedala.Môžem si ja určiť miesto kde mu budem odovzdávať syna aj keď to bude inde ako v mieste bydliska???napr.v susednej dedine ????🙏🙏🙏

anjelicek26
9. jún 2022

Tak mozes sa dohodnut, ze si po neho bude chodit napriklad ku starkej, ale prijde mi to trosku zbytocne tajnostkarcenie, kedze staci obycajna otazka otca - a kde to teraz byvate? A bude vediet...Dieta dostavas do blbej pozicie tymto a to dost. Ma otcovi zamlcat adresu? Stretnut sa na ulici s auta do auta? Alebo ako?

sonnenshein
9. jún 2022

@ucholacik Ako to mas v rozsudku?

alenah31
9. jún 2022

@ucholacik vy nemáte súdom určené výživné, zverenie dieťaťa ani styk otca s dieťaťom? Ak nie - podmienky si môžeš určovať ty aj on - obaja máte neobmedzené rodičovské práva, on ti zasa môže povedať, že dieťa bude u neho 2 týždne a nie len víkend - nič by mu v tom nezabránilo, jeho práva voči dieťaťu sú rovnaké. Ak si sa presťahovala - kukni Zákon o rodine. Si povinná informovať druhého rodiča o všetkých závažných skutočnostiach a zmenách čo sa dieťaťa týka - si povinná informovať ho o novom bydlisku dieťaťa. v rámci SK nemá právo ti v presťahovaní brániť. Pokiaľ nemáš v rukách predbežko o tom, že si oprávnená nenahlásiť mu zmenu bývania kvôli bezpečnosti (napr. pre násilie, stalking - samozrejme vydané súdne, nie, že ty sa rozhodneš).

mondolina
9. jún 2022

otec má právo vedieť kde jeho dieťa býva.

ucholacik
autor
9. jún 2022

Áno to viem ,že má právo vedieť kde mu býva dieťa to je v poriadku ale či musí chodiť pre neho pred dom alebo si môžem povedať že mu ho odovzdám niekde inde .

pribinak
9. jún 2022

@ucholacik pozri do papierov zo súdu, tam je to presne uvedené

jaskolka
9. jún 2022

Ak máš že "v mieste bydliska" tak áno, jedine ze by on súhlasil bez problémov, že inde. Ale to mi príde také tiež divné, že odvezies dieťa dakde na začiatok dediny, tam počkáš na bývalého , dáš do auta dieťa otcovi a opačne? Veď nemusí ísť do domu až dakde do kuchyne, ale minimálne aspoň pred plotom by ho mohol počkať.

alenah31
9. jún 2022

@ucholacik čo máš uvedené v rozsudku? Musíš sa riadiť tým. Ak tam nemáte uvedený spôsob odovzdávania dieťaťa znamená to, že je to na vzájomnej dohode - čo znamená, že si môžeš povedať, ale on musí súhlasiť - inak si budete robiť dokolečka prieky. On zasa môže zavolať tebe, aby si si ho vyzdvihla niekde kde on povie. Tiež by sa ti to nepáčilo.

draik
9. jún 2022

Odovzdávate v bydlisku dieťaťa, ak nebolo dohodnuté/rozhodnuté inak.

mondolina
9. jún 2022

@ucholacik
v mieste bydliska, čo asi nie je susedná dedina.

modry1985
9. jún 2022

@ucholacik Musíš mu povedať 1.Konkrétnu adresu - napísala si že si mu to neoznámila už to je úplne MIMO.....2. Riadiť sa rozsudkom ak máš v ňom uvedené otec si príde po dieťa do miesta trvalého bydliska matky - tak si príde tam . Do domu na pozemok ho vpustiť nemusíš na verejnom priestranstve - pred miestom tvojho bydliska si ho však predávať môžete resp.musíte ak on nebude súhlasiť inak.
Niekedy ako 16 ročné dievčatká ktoré sa chcú hrať skrývačku , naháňačku . On má určité povinnosti / ty máš určité povinnosti.
Chceš to zmeniť ? Podaj si žiadosť na súd , síce len pokrútia hlavu a zmietnu ti to pravdepodobne zo stola , ale starostlivosť takto nefunguje. On sa rozhodne ti predávať dieťa v Košiciach aj keď ty bývaš v Bratislave ? Rozhodnutie súdu sa musí akceptovať.