Všetko okolo rozvodu

21. feb 2022

Dobrý deň. Prajem. Som v situácii kedy som požiadala o rozvod, o UPP voči deťom..

Nemali sme z môjho pohľadu dobre manželstvo, muz bol závislí na hrách, nevenoval sa rodine, v rodine som sa cítila zle, ponižena, stratila som sebavedomie, a mužom sme mali párkrát aj potyčky keď ma urážal, vulgárne nadaval aj udrel, tak isto aj ja jeho.. Nie som človek ktorí si len tak nechá nasrať na hlavu alebo urážať rodinu a podobne.. Sam mal rodinu zvratenu, kde otec bil ich matku takže v tom smere to bolo pre nich v poriadku keď muž vládne nad ženou.. Jednoducho som cítila manželov nezáujem, keď mohol byť so mnou, radšej sa hral rôzne hry plejko ci mobil, alebo potajme hral ruletu automaty, bral pôžičky, vyplávali mu to vždy rodičia, to tiež bolo pre mňa ponižujúce... Jednoducho nezodpovedný človek.
Teraz počúvam iba výčitky, ako za to môžem aj ja, že som ušla a ze podaním výživného ho ťahám ešte viac ku dňu, že rozbijam nám rodinu, a podobne.. Ja som odišla psychicky unavená vyčerpaná z manželstva bez sebaúcty... Teraz som si našla prácu, a dávam sa pomaličky dokopy...

Otaznka znie, čo vlastne mam teraz očakávať? Príde ku mne(bývam u mami aj s deťmi) kolizna opatrovníčka? Co všetko bude skúmať?
Žijem vo veľmi čistom prostredí, kde je každý deň navarene.. Len žiaľ nemám možnosť si tu zariadiť svoju izbu lebo je to menší byt a som v izbe s mamou a s detmi, deťom chcem kúpiť aspoň poschodové postele (synovia majú 5r a 2r)..
Ešte otazka byt bol v podstate jeho, ale veľa vecí sme v ňom nadobudli.. Čo s nimi? Mam na niečo z toho nárok? Na byt nemám to viem, ale aspoň na nejaké veci?
Vôbec neviem co ma čaká, stresujem sa, plačem, lebo mi je všetko ľúto, bojím sa ze uz si nikoho nenájdem bojím sa toho co bude. Je mi zo všetkého zle a smutno.










..

Jednoducho nefunkčné celé manželstvo

deti95060810
21. feb 2022

to či si niekoho nájdeš ti momentálne môže byť ukradnuté...
U nás kolízna s mamou vypila čaj, porozprávali - ja som nebola ani doma a všetko bolo Ok...
Ex svokrovci a exmm kolíznu nepustili ani za bránu a vlastne si ani neškrtla...

autor
21. feb 2022

@deti95060810 jasne ze to mi je teraz ukradnuté... Nevadilo ze si nebola v prítomnosti keď prišla? Čiže prišla neohlasene?
No to sa zachovali.. Teda

tosomja
21. feb 2022

My sme riešili rozvod minulý rok. Odišla som z bytu a išla rozno k priateľovi aj s dcérou. Kolízna bola u ex, pozrela akú má tam detskú izbu, pýtala sa ho, či súhlasil s rozvodom, či chce aby dcéra bola s nim, či so mnou, ako spolu trávia čas atď...a potom si predvolala mňa samostatné a druhýkrát aj s dcérou. Tiež sa jej pýtala, či vie, že sa rozvádzame, s kým chce byť, ako vychádza s mojim priateľom, či má vlastnú izbu.
Rozvod trval 5 minút. Aj s určením styku a výživného.
Druhé konanie bolo o vysporiadaní majetku. Keďže byť bol jeho, aj úver bral len on, no spolu sme ho platili, tak ma musel vyplatiť. Polovičku splatenej čiastky. Tiež 5 minútová záležitosť. Ale na rozvod sme čakali rok a 8 mesiacov

tamtamka26
21. feb 2022

U nás žiadny kolizny nebol, až na pojednávaní... Povedal nejaké návrhy a toť vsjo, ale asi preto, že sme sa vedeli dohodnúť a viac menej to bolo bez problémov... Detí sa nikto nič nepýtal, ani neskumali naše životné podmienky.