Vyhrážky bývalého - styk s dcérou
Zienky, budem vam vďačná ak mi viete pomoct.
Jedna sa o to, ze moj ex sa dožaduje nahrady aj takych vikendov s dcérou , kedy pre ňu neprisiel , lebo jeho mama ma strach, aby nieco od malej nechytila( 1.x po covide, uz sme mali aj po karantene, 2.xmala dcera sopliky). Neskôr dalsie 2 vikendy, kedy pre dceru nebol z trucu, ale tie si nenarokuje.
Som povinna mu nahradit aj tie 2 vikendy "zo strachu"? Vyhraza sa mi sudom. Tento vikend je dcera so mnou, mame uz kúpený listok do Tatier, ale trva na tom, ze mu ju musim dat, lebo:na sude mi jasne povedali, ze to mam nahradzat(ked je dcera chora), ze to bude riesit sudne, ze potom uvidim...mam strach, ze mi narobi problémy.
Ďakujem
@modry1985 jedna sa len o sobotu, a vie to. A ten "panáčik", ako si nazval naše dieťa, nechce k nemu ísť ďalší víkend za sebou. Ja pred malou na neho nehovorím nič zlé, práve naopak. Poviem jej, že ju obaja ľúbime, aj keď spolu nie sme. Ale čo robí on? Mama je zla, mama klame...
@simca06022011 na poslednom súde, kde žiadal úpravu styku som povedala za vyššie výživné. Sudkyňa ma odbyla, že to je na iné pojednávanie. On sa mi len vysmial. Co sa chorôb týka, mala keď je chorá, z kašľa až zvracia. Stalo sa aj jemu, keď ju mal. To bolo reči, do pi*e... Mam predĺžený rodiča, skrze jej zdravotného stavu,cize sme doma. Mohol by si ju vziať aj cez týždeň.
no tak ano, je to na ine pojednavanie, musis si napisat navrh na to... a rovnako aj ty vies ziadat upravy styku atd... len si asi nechas nim skakat po hlave. Mas dieta doma, byva chora, tak 40EUR je vysmech... rovnako aj jeho diktovanie kedy si ju "laskavo" vezme... ma terminy, nech sa ich drzi. Pekne by som isla na vylet a vybavene, ani by som viac s nim o tom nediskutovala, elbo on ti vyslovene robi naschval.
Tak akoze nech sa na mna mlady pan nehneva ale on plati 40€ na dieta co je nic(uz si mala davno ziadat o zvysenie) nakolko je mala stale chora a este ti bude aj diktovat podmienky....ty sa mu vzdy prisposobis,hladas kompromis a on sa vyhraza? No aky pozic,taky vrat...pekne sa stretni s koliznou,ukaz jej sms,vsetko vysvetli,daj si pekne ziadost o zvysenie na sud a chod si s malou uzit Tatry 😊
To je velmi malo. Nepracuje? Lebo ak pracuje tak by mal platit 20-30% z prijmu. Ak zaraba dajme tomu 800-1000€ tak mozes kludne poziadat o 200€ mesacne. On by sa mal bat a nie ty. Okrem toho ak Ti vyzivne neposle, vtedy ho mozes udat ty. A to by sa uz riesilo, nie ako tie hluposti, ktore chce riesit on
Inak s tymto co pises, ze pred malou o tebe skaredo rozprava. To sme mali aj my. Maly prisiel domov s tym, ze mama je skareda opica. Dalsi krat ho doviezol autom, ja som sla pred dom pre neho a prsalo. On auto zamkol a bolo mu to velmi smiesne, stala som t v dazdi ako chudera, kym sa mu uracilo maleho vylozit. Vtedy som sa nastava a povedala mu, ze ak nechce aby sa jeho nova frajerka o nom dozvedela veci, ktore urcite nechce aby sa dozvedela, tak toto bolo naposledy..... A naozaj bolo.
@zuzana9393 tiež riadny truľo..
@deti95060810 ti poviem.... By som mohla knihu pisat 😄
@zuzana9393 pracuje, ale neviem aký má plat. Ma vlastný byt, auto, je bez uveru
Hahaaaa, dobrý dôvod na okamžitý návrh na úpravu výživného !
Ty nemusíš vedieť výšku jeho platu, ale tvoja/vaša dcéra na nárok na taký štandard ako jej otec/rodičia .
Súd zoberie do úvahy
- potreby dieťaťa, máš určite zvýšené výdavky na jej zdravotný stav (lieky, vitamíny, strava, rehabilitácie na dýchacie cesty a pod )
- príjem a majetok druhého rodiča, tzn.plat, aj odmeny a iný peňažný príjem, to sa rieši jeho dokladanim a tiež súd požiada jeho zamestnávateľa o potvrdenie o priemernom plate za rok, potom môžeš poukázať že vlastní auto, hodnotu bytu a zariadenia, vieš vypátrať a stiahnuť cez sociálne siete kde a koľko chodí na dovolenky, výlety, či si kupuje drahé veci, a podobné info o jeho majetkových pomeroch.to všetko ti pomôže pri úprave výšky výživného, určite sa snaž zmeniť smiešnych 40 na aspoň 150 a viac , podľa jeho príjmu. Dokonca môže súd rozhodnúť, že okrem bežného výživného nariadi aj šetrenie a mimoriadne poplatky a náklady musí preplatiť polovicu ( napr. liečenie, okuliare, strojček na zuby, nástup do školy/školské potreby, bycikel, krúžky...)
@cacianka v jesen, keď sme sli do kupelov mi poslal na ucet 150€, s odkazom, ze na čo mala bude potrebovat. Ulozila som ich na sporiaci ucet. Na Vianoce nam poslal.100€. Dnes pýtal peniaze naspäť. A potom mi napisal, ze si mam odratat vyzivne z tych penazi, ze mi nebude posielat.
Nahradzat si mate,ale nie je povinnost dalsi vikend. Mate sa dohodnut na nejakom vikende. Vobec nic si merob z jeho vyhrazok,dohodni s nim iny vikend.
Tie peniaze navyše boli jeho dobrá vôľa, poslal ich sám, dobrovoľne, tak nerieš, ani neodrataj, to nesmie ani on,
On má platiť riadne výživné, čo je naozaj u vás smiešna suma, za ktorú riadne nekúpiš ani jogurty a rohlíky za mesiac, takže ak raz nezaplatí alebo pošle menej, neváhaj a daj vymáhať exekútorovi .
Co je psáno, to je dáno...ak to nemáte zakotvené priamo v rozsudku, tak nemáš povinnosť mu nič nahrádzať a už vôbec nie to, keď si on neprišiel po dcéru. Bývalý mi tiež poslal lajster, čo mu musí nahradiť, keď sa mu to hocikto a vysvetlila som mu, že choroba dieťaťa alebo keď on neprišiel na stretnutie s dcérou nie sú v mojej povinnosti mu nahrádzať
@cicuca volala som na kuratelu, vraj nie je nic take ako nahradzanie. Budis, ked mala kovid, ale kupele vraj vobec nemam nahradzat, tak isto ten "strach"jeho mamy, lebo to nebola prekazka na mojej/dcerinej strane.
No vidíš

Nerieisla by som ho, on ma terminy kedy ma chodit, nepride = jeho chyba. Ak nemate iny program, ok nech mala ide, inak by som ho vobec neriesila. On nie je pupok sveta. Pre mna je dieta aj otcovo, nevidim dovod aby napr. choroby deitata mala odskakat iba matka a este si potom menit svoje plany na vikendy. Ja by som mu vratila spat, ze si budes znacit viekndy, ktore mal a neprisiel z malichernych dovodov ju zobrat.
Nech to riesi sudne... ja by som si poziadala aj o zvysenie vyzivneho :DDD jednym vrzom ked tam uz budes... ved 40EUR to je co...? :D to ked ti ochorie mala nechas v lekarni+ este ty s nou si doma predpokladam ked je chora, nie on...
Vela ludi sa strasne boji viet ako "budeme to riesit sudnou cestou", "narobime problemy" atd atd... treba sa prestat bat, nenechat sa sikanovat, proste ak si v prave, co si ( on je tiez rodic a nema len prava ale aj povinnosti a ty tiez mas narok na svoj program), tak jednym uchom dnu a druhym von. V klude mu oznam, ze NIE. Ten vikend uz bohuzial mas program, ked tak si vezme dceru dalsi vikend a ak velmi chce nahradzat nieco, tak aj ten dalsi moze ak nemate program.