Výška výživného pri rozvode
Ahojte zvazujem rozvod. Manzel sa dost po 40 zmenil velmi sa mu dari ja som momentalne na urade prace. Jeho cisty prijem ako podnikatel je tak 10-20 tis ciste moj od neho 2500 eur. Z toho taham celu domacnost a starostlivost o syna. O nic sa nemusi starat. On si svoje peniaze uziva vyslovene. Vo financiach sme sa nezhodli nemam rovnaku uroven a ja s takym muzom co neakceptuje BSM nechcem uz byt aj keby som mala ostat s mensim prijmom ako teraz. Verim ze najdem pracu. Nemate skusenost ake vyzivne moze urcit sud pri takomto jeho vysokom prijme. Mozem ziadat aj 5000 tis eur vyzivne na seba a dieta kym som nezamestnana aby sme mali rovnaku zivotnu uroven. On sa mi smeje do tvare ze mi nic neda nech idem na sudy. Je vyslovene hnusny a arogantny namna ohladom financii, mne sa to hnusy.. Dakujem za skusenosti
@athia neviem no autorka.. mne takéto plytké chvastanie sa nepríde ako nejaká vyššia úroveň. Prepáč. 🫠 Skutočne bohatí ľudia sú rozumnejší (a nedávajú to navonok poznať).
@athia ako učiteľka MŠ a zároveň aj ako matka dvoch detí ti prezradím tajomstvo. Drvivá väčšina detí je v predškolskom veku chorá. Drvivá väčšina matiek v tomto období ťahá OČR. Vy ste na slovenské pomery bohatá rodina -> mohli ste riešiť choroby dieťaťa opatrovateľkou a ty si mohla chodiť do skvelej práce za 3tis plat 🤷🏻♀️ alebo si nájsť aspoň brigádu na dni, kedy je dieťa ok a je v MŠ..
@nikaeli ano to sa ti hovori dieta ma teploty 39 malo za rok 8 antibiotik a ja mu mam najst opatrovatelku na strazenie. To mne nestoji za tych 3000. Ty by si bola kludns v robote ze dieta ti tam teplotuje kazdy druhy tyzden. On nebol typicky chory. On bol najviac chory z celej triedy kazdy rok. Teraz je 3tiak
@athia ako rozvedená samoživiteľka by som ti vedela o OČR písať siahodlhé príbehy 🙂 a to mi ex posielal výživné v sume 40€ a on s ňou nemarodil ani raz.
Moje príspevky nie sú o tom, že by som ti nedopriala. Ani sa nezastávam tvojho manžela. Len sa ti snažím vysvetliť, že to tak nefunguje. Nie je to také jednoduché, že ty si požiadaš a sudca schváli. Budeš odpovedať na množstvo otázok a tvoj manžel tiež. Budeš musieť dokazovať, argumentovať, zdôvodňovať. A určite by som sa na súde nesťažovala, že ma chcel manžel vziať 6x do roka na dovolenku a kvôli tomu si sa nemohla zamestnať 🤪
@reanda lepšie bude keď sa s ňou rozvedie a pošle jej 300€ výživné? 😃 Potom bude spokojnejšia?
@athia ak si schopna najst si pracu, kde zarobis 3000, tak vyzivne 5000 nepotrebujes.. ja, keby mam moznosti ako ty, este k tomu peniaze nasetrene z dedicstva, tak v takom vztahu neostanem ani pat sekund.. naco spekulujes? fakt si myslis, ze ti sud priklepne vyzivne 5000? po rozvode nemas narok na polovicu platu expartnera, len preto, ze mate spolocne dieta
@nikaeli ja som pocas manzelstva aj podnikala a bola na materskej, chcem len spravodlivost. Ak sa ma takto ku mne chovat verim ze ten rozvod ma byt. A on sa prejavil. Na zaciatku sme zili z mala zacinal podnikat vsetci sme boli spokojni. Teraz zacal vela zarabat nasiel si novu particku a uplne sa zmenil. Pozera len na svoje zaujmu laska ku mne asi vyprchala stale len niekam chodi. Celkovo sa vela zmenilo z jeho strany a nato mi povie ludia sa menia je to tak ako to je. Ja sa chcem vzdy rozpravat on ked ma riesit problemy radsej ma tichu domacnost. Je to tazke z jeho strany s komunikaciou a ja zasa ked sa ideme rozpravat je mi trapne lebo vzdy mi tecu slzy a neviem neplakat pred nim. Taham proste za kratsi konie co uz.
@reanda no vies ako to je pracu som taku nasla ale uz nemusim ked prave budem chciet🤷♀️ ja sa len pytam mne pravnicka povedala ze to co mi dava mi urcite priklepnu a ak je dobry pravnik vedia mu aj pekne do firiem poliezt. Ak neprizna pytaju sa svedkov ako sme zili. A my zijeme naozaj nadstandart. Len sa pytam ci nema niekto skusenosti nic viac.
@athia jaaaaaaj usla mi podstata. On ti dáva 2500, ty sedíš doma na riti, berieš,,jeho" plat a plačeš že si ťa neváži? 😂😂😂
Prepáč, musím sa ti vysmiať.
A budeš žiadať 5000 aby si mohla ďalej sedieť na zadku a nechať sa ďalej živiť?
Fuuuu..... nečudujem sa že ťa má tvoj muž za blbú sliepku.
Sory. Máš samé výhovorky.
Ak by si mala svoj príjem, nemal by tvoj muž ten pocit moci nad tebou.
Bohužiaľ. Ani neviem ci sa ti dá ešte nejak napraviť.
@athia a ten jeho prijem je preukazatelny? V tomto clanku je tabulka, ktora je odporucacia pre sudy. Menej by si dostat nemala, ale ci viac velmi zalezi od sudcu.
https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...
@athia pokial nie si uctovnicka, nic si sama nevies vypocitat, prepac. Ze vies, kolko fakturuje neznamena, ze si vies vypocitat jeho cisty prijem. Bola tu vcera podobna tema od jednej manzelky, aka bola sokovana, kolko ma manzel platit dan za r.2024. Ja ekonomka som a moj muz podnikal, takze aj ked uz to nerobim, šajn mam. Ak by ti to povedala jeho uctovnicka, to je ine.
@simona20201309 fuha.. toto ti vazne pride ako normalne a ok? ze bez vlastneho prijmu si vo vztahu iba blba sliepka nehodna ucty a je uplne prirodzene, ze partner zneuziva, ze ma nad tebou financnu moc?
@reanda to, že ma príjmy z dedičstva, napísala až neskôr. To, že sú šetrila počas manželstva, najskôr. Prepáč, ale aby si jedna zdravá žena sedela na zadku 8-10 rokov (píše, že dieťa je trrtiak, teda ma cca 9-9 rokov) a nehľadala si prácu, lebo veď manžel posle 2500€ a ešte sa sťažovala, že muž nevie, kedy treba voziť na krúžky… no daj sa mi svete! Ja neviem, možno som mimo realitu, ale úplne súhlasím so Simonou- to fakt žiadna sebaúcta? Keď platil 2500, teraz nech platí 5000? Mne to príde že úplne mimo…. Žiaden súd toto nepotvrdí. On keď ma ekonóma (a pribrala firme ma), žiaľ, iste ma poistené výdavky na také príjmy. Neverím, že čaká, aby zdokladovaˇ každé euro, aby si mamička mihla posedieť doma ďalej. Poznáme len jej pohľad… a je značne jednostranný. Neschvaľujem konanie manžela a jeho správanie, no určite ani správanie manželky!
@palicka ty si pisala o jeho nasetrenych peniazoch.. ktore si nasetril a su jeho, lebo on si ich zarobil a ona si nezarobila nic.. tak len upozornujem, ze v manzelstve, co zarobis, zarobis pre rodinu, nie pre seba.. takze to nie su JEHO peniaze, su rodinne a teda aj manzelkine, aj ked ich zarobil on.. a takisto vsetko, co robi v manzelstve ona, akoze vychovava dieta, vozi ho na kruzky, stara sa o neho v chorobe a podobne, robi pre rodinu.. a nie ze sedi doma na riti a nerobi NIC.. tento pristup ma od sebaucty hodne daleko, ze ked ako zena vo vztahu nezarabam (minimalne rovnako, ako muz) tak som prizivnicka, co nic nerobi a nechava sa zivit.. ja osobne nepoznam taku zenu, co by v manzelstve nic nerobila, aj ked nechodi do roboty..
@reanda no podla pani sa asi zeny maju zodriet 24 h starostlivost od dieta od narodenia full servis manzel za 10 rokov nebol ani nakupit nic domov, po porode som prisla domov a prazdna chladnicka tak som sadla do auta a isla nakupit 5 dni po porode. Pranie zehlenie a vsetko okolo syna. Takze ja sa mam zamestnat za 1500 eur aby som mohla chodit pre syna o 16 a robit full servis a manzel sa moze cely den flakat po kavickach a fitkach a po vinkach. Viem ze zena ma viac povinnosti je to tak ale aby on si sporkal zarobene peniaze a kupoval co chce a ja musim zobrat tak to sa radsej rozvediem. Ak ide na niaku cestu je nam lahsie lebo mam o 50% menej povinnosti ako ked je doma. A ano syn trocha podrastie a bude vediet chodit sam domov tak si mozno najdem pracu aj v mojom obore ktoru pri nom neviem robit naplno. Ja som si v 23 rokov kupila byt v hotovosti tak som zarabala ziadny prizivnik som neni. A on dostal vsetko od ocka. A verte ked sme sa stretli nic nemal a vtedy hovoril ze jemu nic netreba ze nech sa nebojim on sa postara. A teraz na dennom poriadku reci ako mne nic nepatri.
Tak ja neviem baby, ale vy to hovorite tak, akoby vam vyhovovalo, že vaš manžel ma 19 000 vreckové a vy 500, to by som chcela vidieť, ktora by v takej situacii mala usta zavrete..ak z tych 2500 ma robiť nakupy, oblečenie, drogeriu pre syna a aj šeky, tak jej vela neostane
ano, odstrihol ju, lebo ma milenku, je to jasne ako facka, všetko si napíše na seba, ja nehovorim, že jej ma davať všetko, ale taketo delenie nie je fer
a mna seriozne zaujima, kde sa da zarobiť 20 000 v akej oblasti, aspon to by si mohla povedať, mna tvoj manžel až tak nezaujima, ako skôr biznis

@huxy to nie je pravda ked sme sa stretli mala som vyssiu uroven ako on vzdy mu pomahala, vsetko riesila. A ked sa zrazu zacalo velmi darit zmenil sa a dopraje len sebe. Ak ja chcem nieco navyse platim si z uspor