Výživné i napriek striedavej
Ahojte,
Písala som sem ohľadom našej "patchwork family" vzťahy dospeláci deti moje...tvoje...spoločne sa upravujú 😊 čomu som rada, ale tak začína sa prehlbovať problém s partnerovov ex...máme partnerovho syna v striedavej...na súde sa dohodli, že my financujem komplet všetko čo sa týka oblečenia, školských potrieb...ošetrenie u zubára a pod..lenže partnerova ex mala stále problém s tým aké oblečenie kupujeme...lacné, málo, neznačkove, zlý materiál a pod. tak jej partner písal, že on kúpi to čo zvážime za vhodne a ona mu nemá čo prikazovať...a to bolo asi "zle" stále mu vypisuje, že požiada o výživné a ona mu bude kupovať čo chce...otázka znie, keď máme už cca rok striedavu...máme podľa rozhodnutia kupovať všetko...čo aj robíme...môže partnerova ex požiadať o výživné aj napriek striedavke? A môže jej aj reálne výživné súd schváliť? Len pre info máme drobca s ktorým som na RD takže príjem mam nižší...partner má taký priemer a jeho ex predáva v potravinách.
Ďakujem za odpoveď 🙂
@dievcacitajucelist problém je zjavne v tom, že máte odlišnú predstavu o kvalite. Aj ja kúpim aj lidl, ale úprimne topánky odtiaľ nám absolútne nevyhovujú a s kvalitou oblečenia išli prudko dolu. Nové nohavice čo mala malá 2xna sebe sa jej rozprávali na rozkroku. Tričká sa rozťahujú. Nákup v máji.
Aj moje nosia posebe a sesterniciach ale Tvoji chlapci nie sú jeho vlastní príbuzní a teda aj mne by to vadilo. A to si zďaleka nepotrpim na tzv. Značky a veselo aj na bazari tu kúpim, ale napr. kvôli chem.ošetreniu nekupujem z verejných sekacov.
Kvalitná topánka niečo stojí a tiež mám svoje overené značky a nepáčilo by sa mi keby extra prietelka riešila prečo také keď jej deťom stačia iné
@mondolina veď to bola chyba, že partner jej napísal aby už toľko neštuchala a to sa jej vôbec nepáčilo...kupila som chlapcovi tielka z lidlu a ona chce len zo Slovenky tak robila hneď cirkus, že sme na chlapca lakomi 🤔
@dievcacitajucelist tak aj v tom som teda na jej strane. Slovenka sa s lidlom čo sa týka spodného prádla nedá porovnať kvalitou.
@dievcacitajucelist
tiež kupujem veci na oblečenie z Lidl a nemám s tým problém, malý aj tak z toho za chvíľu vyrastie.
A stále nechápem aký je problém, keď chce tielko zo Slovenky tak kúpim zo Slovenky a nebudem jej tlačiť Lidl. Uvedom si, že Teba sa financovanie dieťaťa, ktoré nie je Tvoje netýka. Za to sú zodpovední jeho rodičia. Financuje Tvoj priateľ zo svojich peňazí svojho syna.
@janage veď to je každého právo mať vlastný názor na vec....ja som s ošatenim s lidl spokojná jasne, že nekupujem všetko z lidlu....ja si zas myslím, že slovenka už nie je čo bola niekedy..uhol pohľadu...🙂 Vieš čo je paradox...? Keď k nám partnerov syn chodil len na víkend skoro všetko mal z "čínskych" obchodov...
@janage ja som zas v slovenke kúpila pár tak otrasných veci, čo sa hneď zozmolkovali, že nikdy viac.
@dievcacitajucelist neviem, či by vám nebolo ozaj jednoduchšie poslať nejaké eura ako stále niečo riešiť. Ale čo sa týka nákupov, súhlasím s tebou, so značkami Nike a pod pre dieťa by u mňa nepochodila (okrem topánok). Neviem načo je dobré učiť decká odmalička na predražené značkové veci. A ak tak veľmi chce, nech mu kúpi za svoje, nikto jej nebráni
@dievcacitajucelist áno každý si svoje dieťa môže obliekať do čoho uzná za vhodné a aké má finančné možnosti. A nikoho do toho nič. Ale on nie je Tvoje dieťa.
Ja strašne ľutujem tie deti čo tieto natahovacky dospelých musia znášať. 2 domácnosti, v každej iné pravidlá, iný spôsob života, iné hodnoty.
@dievcacitajucelist vobec by som sa tym nezatazovala ani nech jej muz neodpisuje na take veci a nehada sa s nou.Chlapec holy nechodi a, ked sa jej nepaci nech mu kupuje ona aku ma predstavu.Odkladaj si vsreky blocky a rovno jej povedz nech to da na sud mozno jej vezmes vietor z plachiet, lebo len vyrypuje
@luccija ale ved ona mu chcela kupovať, resp. dať zoznam čo a nepochodila. Vieš z jej pohľadu keď ex sa ma tak dobre, že si zadovážil ďalšie dieťa, ktoré živí aj s jeho matkou tak má dosť aj na prvého syna. Ako už písal draik to, že si zadováži otec novú rodinu a má vyššie výdaje nemá mať vplyv na výdaje na 1.dieta
@janage ale ano kto chce psa bit palicu si najde o tom to cele je.Samozrejme, ze kazdy ma iny pohlad.Ak by sa mne nepacilo oblecenie ktore kupuju kupila by som svoje.Snad ona nebude rozhodovat ci to kupi priatelka za peniaze otca dietata, alebo otec.Ak jej nevyhovuje dohoda nech ide na sud a nech napr otec plati xy eur a kupuju si za svoje.Je to iba pomsta a zneprijemnovanie.
@dievcacitajucelist práve preto by som radšej platila výživné, ako dohadovať sa na takých kravinách, aké tielko kúpiť.
@luccija problém je v tom, že pritelka nekúpi podľa jej pokynov, ale tak ako ona usúdi. Veď v tom súdnom rozhodnutí hádam je nejaký finančný rámec koľko na to oblečenie a obuv by sa malo minúť? Si neviem predstaviť, že len všeobecne by bolo. Lebo v tom prípade by mu mohli kúpiť 1 tričko a nohavice a tiež by nechodil holý. Ale teda neviem.
Preto som písala, že nechápem prečo jej nechcú vyhovieť. Tak kúpim 1,2 značkové tričká podla matky miesto 4, 5 z lidla a hotovo. Tomu nerozumiem prečo nekúpil veci ako chce matka ak na to otec má, čo zrejme má, ak súd nariadil. Ale budú sa jak deti v škôlke naťahovať.
Ak sú požiadavky matky neúnosné nech požiada otec o súd o zmenu rozhodnutia. Ale tu sa mi zdá, že priateľka to proste chce robiť po svojom a basta.
@janage ja som ta posledná, ktorá by presadzovala svoje 😅 prepáč ale je to smiešne...môj partner je typický chlap nerieši čo dieťaťu oblečie.... Súd nestanovil žiadnu sumu ak myslíš napr do koľko je potrebné kupovať...je to podľa potrieb dieťaťa...a len tak mimochodom ja som do toho nikdy nezasahovala...čo chcela matka to sa spravilo...matka však mala požiadavky, ktoré hnevali nie mňa ale partnera preto sme rok kupovali podľa nej...z jej strany boli neustále sťažnosti...."prečo kupuješ topánky na šnúrky.?! .prečo si nekúpil nike..preco kupuješ mikinu cez hlavu?!...prečo si kúpil modré tričko keď som vravela, že máš kupovať iba zelené....a pod. somariny.....ja deťom kupujem kvalitné..bavlnene oblečenie...vsetkym! Môj partner nakupuje väčšinou v Decathlone a kúpuje podľa seba...jasne, že sa to mame nepáčilo...
@dievcacitajucelist prepáč, ale prečo vlastne neplatí výživné? Veď to je jedno, či pošle matke peniaze a ona pokúpi, čo treba alebo to za tie peniaze kúpi on, nie? Nerozumiem tomuto rozhodnutiu súdu
@dievcacitajucelist ok chápem a vedeli ste dopredu, že chce zelené tričko a mikinu na zips a nie cez hlavu, topánky na lepáky a pod.? Je by som jej v týchto blbostiach vyhovela, nestalo by mi to za natahovacky.
Ak sú jej požiadavky neúnosné môže sa ona či otec obrátiť na súd a požiadať o zmenu.
@dievcacitajucelist tiež si myslím, že ju mal muž stopnúť pri prvej nezmyselnej požiadavke a ak by neprestala, požiadať súd o zmenu.
@janage máš pravdu nie je môj bio syn, ale ja ho mam rada ako svoje deti...prero mi je ľúto, keď je jeho mama taka...lebo mi vravel, že mu mama vravela, že táto len cudzím deckam kupuje a na vlastného syna je lakomi....v marci mal narodeniny ja som mu kúpila šaty z Tesca 😊 takze zas som nekúpila dobre a vieš čo mu mama kúpila? Nič povedala mu, že mu má tato kúpiť....
@elizabet173 tam si myslím, že otec bude s dobrým príjmom a on každý zo zúčastnených si myslel, že to bude výhodná dohoda.
@luccija mňa to trápi, lebo len dusna atmosféra, kvôli tomu je...
@dievcacitajucelist
bože ja som taká dobrá ex😜 môj exáč zaplatí 150€ a má vybavené 😂
nerieši strojček na zuby, nerieši tábory, oblečenie, školu....no nekúp to.
a syn tam ide raz za mesiac na pol dňa.
@dievcacitajucelist ako som písala chudák chlapec. 2 domácnosti, 2 prístupy vo všetkom.
Neodpovedala si na otázku ci si o farbe a type oblečenia vedela vopred pred nákupom.
Co tak kompromis otec by zobral syna a kúpil mu základnú výbavu podľa potreby a jeho želania?
@elizabet173 pretože je dieťa rovnaky čas u otca ako aj u mamy...význam striedavej je, aby sa obaja rodiča rovnakým dielom spolupodielali na výchove syna...tym, že ona ma v porovnaní s mojim partnerom nižší príjem súd stanovil že všetky výdaja ohľadom syna hradime my...
@janage nie, len tie farby mu písala, že chce...jasne, že ma aj také ale tak niektoré tričká a pod. sme dali inej farby žiadnu červenú alebo tak ale napríklad modrú, bielu a pod. tie topánky mu napísala dodatočne či je "krepy" že nevie ake ma kúpiť...mikinu detto až dodatočne povedala...takže sme kúpili ďalšiu na zips...to sú také veci čo normálny človek nerobí...
@janage farbu len malá "určenú" zvyšok sme sa dozvedeli neskôr...jasne, že som partnerovi vravela nech kúpi to čo chlapcova mama chce, ale tak väčšinou kupujem ja oblečenie a vlastne všetko čo sa deti týka organizujem ja...ja som dokonca aj chlapca zo sebou do shopu zobrala nech si vyberie sám...a ani to sa mame nepáčilo
@dievcacitajucelist tak v tom prípade, by som ju jasne požiadala nech napíše čo syn podľa nej potrebuje pred nákupom a podľa toho ak sa dá riadila.
Druhá otázka ak partner dá peniaze Tebe, aby si nakúpila lebo on nevie, nechce, nemá čas prečo má problém ako písali baby dat peniaze ex nech kúpi ona.
Ak sa neviete dohodnúť na výške sumy, tak rozhodne súd
@dievcacitajucelist po nákupe dodatocne ak by mala námietky odkázala, že sa mala jednoznačne vyjadriť a neriešila už

@chrumka120 starší je rozumný a vie, že pekné veci sa dajú kúpiť aj v sekaci...samozrejme, že mu kupujem aj v iných obchodoch....starší ma 15 takže stredný a teraz už aj partnerov syn "dedia" po ňom niektoré veci...nevidim na tom nič zlé...tak funguje viacero rodín...tym že partnerova ex pri všetkom čo sme chlapcovi dali (balíme mu komplet všetko, keď ide k mame) mala so všetkým problém....má 90% oblečenia / obuvi NOVÝCH...