icon

Výživné na 1,5-ročné dieťa

12. jún 2022

Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?

zuzsat
13. jún 2022

@girlie_konik ospravedlnujem sa ale teda 720€ mesacne nie je naozaj malo.... Za to ze sedi doma na riti

akje
13. jún 2022

@adaale ty co tu splietas 😆
odkedy je vyzivne zdieranie?
Odkedy je zamestnana zena, ktora je aktualne na RD lemra?

Pripominas mi niekoho, kto sa zazracne z konverzacie vytratil 😄😄

liljana
13. jún 2022

@zuzsat Vies, ale ona chce mat jeho zivotnu uroven. Akurat vynechat tu cast s nutnostou chodenia do prace 200-300 hodin mesacne ako zivnost. 🙂 Ja chcem mat zivotnu uroven Billa Gatesa, ale nikdy mi neodpisal naspat.

akje
13. jún 2022

@zuzsat akych 720€?

darkswan
13. jún 2022

@zuzsat tak nehrajme sa tu vsetky na hrdinky, uzivit dieta kompletne bez muza tu zvladne ozaj par z nas a to hovorime o vacsich detoch, nie o 1.5 rocnom dietati...nikto tu nehovori o plateni nakladov matke, ale o nakladoch na dieta a starostlivost, ktoru to obnasa ak mas dieta zverene...samozrejme ak sa zena stara o dieta, je na mieste muza aby jej toto vybenefitoval, do toho idu vacsinou ludia s tym, ze kym je matka napr. na RD vacsinu nakladov znasa otec, matka prirodzene tym, ze ostava s dietatom doma, je ukratena o iste karierne moznosti, moznosti zarobit si, najst dve prace, atd...ano vsetko sa da, ale preco ist na ukor dietata? niektore sme sa vratili do prace skor, niektore vidia zmysel v tom byt s dietatom tie tri roky doma...dieta si robili obaja, nie, ze dam ti 100 eur a pa vsetko je na tebe...sranda, ze nik sa tu nepusta do zien, co sa nechcu vratit po 3 rokoch a ostavaju na vsetkych pandemickych chujovinach...ale brutal tu ludom vrie krv pri mamke co ostala sama s dietatom ktore ma 1.5 roka...niektore zeny v tejto diskusii sa fakt mozu za seba hanbit, uprimne to zavana tazkou frustraciou ako su jedovate...a komenty ako lemra lemrava a podobne...nuz asi fakt nik nie je k zene taky hnusny ako druha zena...pritom tu mame milion tem, kde zena hovori ako jej muz vyratava peniaze a tam jej vehementne kazda hovori, ze to su vase peniaze, muz ta ma zivit ked sa staras o jeho dieta ale nie tu sa pustia do zeny co chce 350 vyzivne z 3 tisicoveho platu

zuzsat
13. jún 2022

@akje ved 370je rodicak nie? A 350ma vyzivne

zuzsat
13. jún 2022

@darkswan 350€ vyzivne na dieta je luxus. Tolko dieta nestoji mesacne take male...

darkswan
13. jún 2022

@zuzsat uprimne neviem ci ti to tu ma zmysel vysvetlovat, kedze evidentne nechapes, respektive pochopit nevies

matabb73
13. jún 2022

@zuzsat skús si prečítať celú diskusiu a príspevky, kde sa píše prečo by mala mať nárok na vyššie výživné. Možno to pochopíš a možno aj nie.

sense
13. jún 2022

@akje 370 rodičak + 350 výživné

akje
13. jún 2022

@sense
Vdaka.
@zuzsat
Uz tej sume rozumiem. A podla teba my mala kolko dostat vyzivne aby si bola spokojna? 😁

zuzsat
13. jún 2022

Ja len nechapem preco ma muz platit viac za to, ze on je schopny zarabit... Na jeho mieste by som ziadala do jeho opatery dieta a argumentovala to tym, ze matka sa nevie o dieta postarat, on je zabezpeceny atd...
Mne sa nepaci ked zena vyplakava a chce zdierat muza len preto ze ona bola v zivote neschopna sa zabezpecit... Dnes ti nikto nic negarantuje a treba mysiet aj na to ked ostanes s dietatom sama ci sa vies postarat ak nevies tak si radsej kup skrecka a neroztahuj nohy.🤷

zuzsat
13. jún 2022

@akje ja??? Ja len trvdim ze ked ma 350€ ze nech nie je chamtiva. 350€ pokryje bohato naklady mesavne na rok a polrocne dieta

k0l0b3zka
13. jún 2022

Len pre zaujimavost , nemecka tabulka vyzivneho.

zuzsat
13. jún 2022

@k0l0b3zka nemecka nie je slovenska. Priemerne platy sa pohybuje inde

akje
13. jún 2022

@zuzsat a co je zle na autorkinej otazke ohladom navysenia vyzivneho o 50€?

Co je zle na tom, ze v aktualnej (dost psychycky narocnej) situacii chce vediet, ake prava a moznosti zo zakona ma?

Preco dozadovanim sa svojho prava podla vas automaticky zdiera manzela?

k0l0b3zka
13. jún 2022

Ja tomu rozumiem, ale tu krasne vidime preco je Nemecko trochu inde ako Slovensko. Maju to zadefinovane krasne, zrozumitelne a jasne. Ziadne vymyslene vydavky, ziadne plakanie nad tym aka je vychova narocna a ziadna "zivotna uroven rodicov". Takto si to predstavujem aj ja. A potom sa mile zeny necudujte , ze si Vas muzi nechcu brat a trikrat si rozmyslia s kym si spravia dieta. Krasne to vidiet v tejto diskusii.

Ja som za to nech kazdy plati tak ako ma a stara sa tak ako ma. A je to transparentne zadefinove, nie zavisle od nalady sudcu a pravnicky 🙂 Pekny den

modry1985
13. jún 2022

@akje Dožadovať sa práva na modrom koníkovi sa mi zdá trošku scestné.
Tu je diskusia - nie súdna sieň.
Diskusia je o pluralite názorov.

akje
13. jún 2022

@modry1985 ona sa ho nedozaduje na konovi, ale bude sa ho dozadovat na sude.

Na komovi dava otazky. S cim moze ratat. A nasla sa tu pravnicka, ktora jej to vysvetlila. Ostatni ju tu nehorazne ponizujete a hovorite jej aby bola ticho a suchala nohami.

Je mi jej luto este viac.

zuzsat
13. jún 2022

@akje preco manzel ma byt znevyhodneny tym ze je schopny, sebestacny a plati dost vysoke vyzivne? To teraz ona ked nebude vychadzat s peniazmi bude vzdy žiadať o vyssie vyzivne? Nie je to hnusna vypocitavost????

Napisala by som vetu mojej svokry...
Kto nevie byt spokojny s malom, nezasluzi si viac...
Ale 350€ rozhodne nie je malo...

modry1985
13. jún 2022

@akje Tak nech to skúsi.....Tu si prišla po názor , a ak si myslí že reálne uvidí viac ako 350 eur na svojom účte / nie na sporenie / nech ide to toho. Názory počula...

zuzsat
13. jún 2022

@akje len nech to da na sud... Ziaden sud jej neodklepne taku vysku... 🤦

sherynkamalinka
13. jún 2022

@zuzsat aby si nebola prekvapena 🙂

akje
13. jún 2022

@zuzsat
@modry1985

Ked jej to nedaju, tak jej to nedaju. Tento nazor s dovodmi preco si to kto mysli sa da podla mna napisat aj bez urazania a domyslania si. To je cela pointa.

marteenka
13. jún 2022

@zuzsat dieťa bude zverené mužovi, ak sa matka nevie finančne postarať. Ok čo potom? Muž necha prácu, aby sa o dieťa postaral? Nenechá, že? Hodi dieťa nejakej opatrovateľke, ktorú si bude platit. A to je fakt úžasne riešenie. Namiesto toho, aby dieťa bolo so svojim rodičom, bude vychovávane cudzou osobou.

zuzsat
13. jún 2022

@sherynkamalinka bola by som keby odklepli... Ale sudkyne ci sudcovia vedia rozhodnut spravodlivo...keby matka sa snazila zarabat nejake peniaze. Dala dieta do jasliciek alebo niekomu na strazenie a ona sla robit inak by to ludia aj sud vnimali.... Ale od zeny ktora ho.no robi a sedi doma na riti a je chamtiva a nevie hospodarit tak neodklepnu tolko. Sud tiez nema rad vypocitavych ludi.vedia rozoznat. Vedia si vypocitat naklady ktore dieta ma v takom veku...

liljana
13. jún 2022

@marteenka Co ked ten muz uz ma vlastny byt, uspory, zoberie menej casovo narocnu pracu a postara sa o dieta. Vacsinou ked pozries, on casto ma byt, ona nema nic a nastahuje sa k nemu. A tvrdi, ze nema byt preto, ze nedokaze tolko zarobit ako on. Ale poznam x zien, co maju 1 aj 3-4 byty a zarobili si na ne same. Tak ked niekto nema kde byvat a vyprava bludy, ze nema byt, nepracuje, alebo ma nizky plat, lebo muzov platia viac, tak je to skor o tom cloveku, ze je proste pohodlny.

zuzsat
13. jún 2022

@marteenka ale zabezpeci aby dietatu nic nechybalo ..ona to nedokaze ocividne .. byt rodicom nie je len o tom ze porodim a budem sa mojkat.. nesmie to v prvom rade zodpovednost a ked ostala sama bez muza je od nej nezodpovedne ostat sediet doma na zadku a nic nerobit len cakat ze jej niekto da peniaze... Normalna zena by sa vzchopila a urobila aj nemozne aby dokazala zit s dietatom tak aby nemusela cakat na vyzivne...
Ked sa muzovi nieco stane potom co? Z coho bude zit?

zuzsat
13. jún 2022

@liljana suhlasim. Ja som mala jednoizbak... Ked.som sa rozviedla a dostala z dlzob ktore mi moj ex narobil trvalo tri roky a kupila som 3izbovy... A to mi ex ani neplati... Az ked vyjde trestny rozkaz az vtedy zaplati a potom rok zasa nic .. a nevyplakavam. Snazim sa tak aby mne a dietatu nic nechybalo a neboli sme odkazane na vyzivne.

liljana
13. jún 2022

@zuzsat Kto chce a neleni sa mu, hlada cesty a moznosti. a nakoniec sa mu to podari. Druhy hlada vztah s narcisom a vysoke vyzivne ako "odskodne". A nedokaze pochopit, ze aj tak sa jej v zivote nedari. Lebo hlada okluky, skratky, ktore aj tak dlhodobo nefunguju.