Výživné na 25 ročnú dcéru
Ahojte, idem sa trosku poradiť. Moj partner má 25 ročnú dcéru, ktorá tento rok koncí vysokú školu. Včera mu byvala žena poslala správu na messenger ze jej dlží na výživnom cez 10000 eur. No skoro nas prekotilo ako sme to čítali. Moj má stanovené platiť 50eur mesacne tak posielame. Kazdý boží mesiac to osobne chodím platiť modrým šekom na postu. Aj dnes jej idem poslať. Ešte v roku 2011 ho udala ze jej neplatil tak ho poslali do väzenia za to. Odtiaľ jej posielal tiež 50 eur. Návrh na zvýšenie nedavala ale zrazu jej chýba 10000 e. Moj povedal len toľko ze jej niekto dal rozumy a jej terajší manžel nemá prácu tak druhý moze platiť. Nemáme s tým problém jej dat aj viac aj na promócie uz sme sa bavili s partnerom o tom ale takto sa to nerobí aby si zmyslela zo dňa na deň ze chce 10000 e lebo jej kvázi dlží na vyxivnom. Včera sme do 1 v noci kontrolovali všetky ustrizky co posielal aj rozhodnutie zo sudu. A má všetko ok všetko mu sedí.tak neviem co chce od neho. Ešte sa opýtam ak ukončí dieta vysokú školu do kedy treba výživné platiť? Ďakujem za inf.
@chrobacik41 trosku si odporuje to, čo píšeš. Ak každý boží mesiac platíte, tak ako je možné, že bol vo väzení?
@chrobacik41 tak jej terajsi manzel nie je biologicky otec, vsakze...
@chrobacik41 no ak išiel sedieť za neplatenie výživného, tak určite nie preto, že exka si to vymyslela. Takže nech si tvoj partner spomenie, koľko má platiť podľa právoplatného súdneho rozhodnutia. Ja tipujem, že to je oveľa viac ako 50€ a to mu dal niekto rozumy, že ak bude platiť aspoň niečo, tak nepôjde sedieť a takto vznikol dlh...
@chrobacik41 Ak ma sudom určené platiť iba 50 e a platí, tak čo sa bojíte ? Ona si môže napísať, že jej dĺžite, nech vás da na súd.
@sonetta to bolo ešte v roku 2011 tam mal problémy a neplatil ale to už splatil lebo posielal z väzenia každý mesiac 50 eur bol tam rok, a platil každý mesiac 50 eur plus ešte dával 100 eur pomimo ale to je len medzi nim a dcérou o tých peniazoch jeho bývalá nevie.
@sendy1977 nebojíme sa, ako som písala včera sme do 1 v noci skontrolovali všetky ustrizky a platby z banky a všetko nám sedí. Neviem prečo mu včera poslala tú správu.
akonáhle dieťa skončí VŠ - už nie je študentom...
inak platiť na študenta VŠ 50 e / mesiac je smiešne.... ocinko sa s tým platením tiež netrhá, darmo bude kydať na súčasného partnera svojej ženy....😉
@sissy27 v súdnom rozhodnutí je 50 eur
@0silvia0 nie jej terajší manzel nie je biologicky otec
@chrobacik41 ak posielal stále len 50€ kedy doplatil to co dlzil v 2011?
50 e ???? to radosť mať mimomanželské deti 😀
@deti95060810 uz som hore vyššie pisala ze keď sa mu da posiela dcéra 100 eur pomimo o ktorých jeho bývalá žena nevie
dnes som zbehla ráno do potravín kúpila som základné veci ...bola som tam asi 10 minút a bum 38e
@chrobacik41 išiel do väzenia za neplatenie výživného - teda nestačilo posielať 50€ mesačne. Bolo treba platiť aj zameškané a aj riadne výživné. Že si to odsedel neznamená že dlh zmizol...
@chrobacik41 no ved prave, tak preco si myslite, ze tento chlap (sucasny manzel) by mal komplet financovat dieta, ktore ma svojho biologickeho otca?
@chrobacik41 robí chybu...😉
@janai1 to som mu s tým pomohla ja dlzil 1500 eur to sme jej poslali
@sissy27 ved píšem bolo to 1500 eur to sme jej splatili
@chrobacik41 úprimne neverím, že exka si len tak vycucala z prsta, že jej dlží 10 litrov. Chlapovi, ktorý ide sedieť za neplatenie výživného a ty zaňho zatiahneš dlh, by som ja osobne neverila ani slovo. Takže neostáva iné len si počkať na papier zo súdu, tam sa to isto vysvetlí...
@chrobacik41 tak ak ma všetko splatené a platí ako ma tak čoho sa bojíte?
@chrobacik41 ak ste doplatili dlh a platil vyzivne podla rozhodnutia sudu,nemyslim,ze ex nieco dlzite...skus skupinu pravne poradenstvo https://www.modrykonik.sk/group/1900/
@chrobacik41 prepáč ale výživné na vyskoškoláčku 50€? To akože naozaj? Môže sa hanbiť a ani sa nečudujem, že mu to napísala. Pokiaľ platí podľa určenia súdu, tak môže jeho ex vieš čo. To by musel byť súd a musela by to vysúdiť
tak ak by od narodenia platil každý mesiac 50e do dnešného dňa je to z jeho strany 15 000 tisíc.... to myslíš, že reálne náklady na dieťa za 25 rokov sú len 15 000 ? ( že za 25 rokov dieťa stojí ,, len ,, 30 000 ....
Kto vie, či súčasná partnerka vie všetko a celú pravdu.
@chrobacik41 Nechcem sa vyjadrovať k výške výživného, ani k tým ostatným veciam okolo väzenia. Ale zaujalo ma, že mu to len tak napísala na messenger. Nemohla to napríklad napísať v hneve za niečo a myslela to napríklad tak, že hoci on si platil svoje súdom určené výživné, ju stála výchova dcéry oveľa viac? Že mu to proste len vyhodila na oči? Veď ak pred 10 rokmi nemala problém ho rovno udať, prečo by sa teraz obťažovala s nejakými správami? Udala by ho aj teraz. Ak by mala právoplatný nárok, čo, myslím si, nemá.
Nehovoriac o tom, že odkedy je dcéra dospelá, mal muž platiť výživné jej. Môj muž má 2 dospelé dcéry a obom od ich dospelosti posielal výživné na ich účet. Oni to potom síce dávali ich mame, keďže s ňou bývali, ale to už bolo o ich vzájomnej dohode.
@chrobacik41 výživné je povinný platiť pokým sa dieťa nezamestná, tým že skončí školu neznamená že už nemusí platiť
Jeho ex nič riešiť nemôže, výživné od 18 rokov si musí riešiť dcéra sama. Ak platí, ako má stanovené, malo by to byt v poriadku. Či je v poriadku platiť iba 50€, to je druha vec, ale dcéra di mohla žiadať navýšenie. Ak to neurobila, jej problém.
Ale je možné, že má podlžnosti u ex-partnerky z predošlého obdobia, že jej neplatil pred tým rokom 2011 a spolu s úrokmi z omeškania to mohlo nárast na takú sumu.

@chrobacik41 Hanbila by som sa povedať, že dávam na dieťa 50eur mesačne.Ty využiješ zo 100 eur mesačne? Palec hore takému rodičovi. :(