Výživné na 6-ročné dieťa? Koľko?
mamicky ktore dostavate vyzivne , bola by som zvedava ze kolko vam plati ex ,moja dcerka bude mat o 3 tyzdne 6 rokov,a ex mi plati 75 eur.nie je to malo?vam kolko plati a kolko maju deticky rokov?ma skoro 1000 eurovy plat,zije sam ,ma auto ,byt......dakujem za vsetky odpovede!
baby odpadnete moj priatel plati na 3 ročneho syna 150 euro plus mu plati poistku a skoro každy vikend si ho beravame oblečenie čo ma u nas mu kupujeme mi ona nam poda len maleho bez všetkeho stači vam
no môj ex je vojak zarába okolo 1000eur,ja zarobím 250eur. a na deti mi platí: dcéra vysokoškoláčka 20r na nu 120eur, syn stredoškolák- športovec 100eur,syn -13r.80eur.
výdavky čo mám sú oveľa vyššie.dcéra si dala zvyšovať už sama,ked bola v maturitnom ročníku,nedal jej ani cent na stužkovú a sudca vtedy povedal,ked sa obhajovala že chce študovať a bratia sú športovec a jeden astmatik,tak sa vyjadril,že ak matka na to nemá nech dcéra neštuduje, a ak matka na to nemá nech syn nešportuje. podala na zvýšenie teraz na chlapcov ja a ťahá sa to už 2 roky. navyše im nedá nič,narodky,vianoce nič.býva u svojej retej frajerky a podporuje ju a robí zo seb achudáka,lebo on nemá z čoho,lebo platí liesing na auto. ja mám dve zamestnania,aby to zvládla a aj to len s pomocou rodičov a ex mi vykričal,že aj dôchodky mojich rodičov nech sa započítavavjú.
@matula0006 moj známy na syna dobrovoľne platí 150ečok,to sa dohodli už pred rozvodom ,pracuju obaja
plus mu platí školku ,stravu,oblieka ho,
nakupuje mu darčeky ,šporí mu na učet,berie si ho bez hádok,,ak nestíha,má povinnosti ,tak ho može mať aj babka
však malý nemože za to,že sa rodičia rozišli 🙂 a tak to vyzerá,ked sa rodičia dokážu dohodnuť ,pre dobro dieťaťa 🙂
radsej keby ste isli pracovat.... 😎
nechcem sa tu nikoho dotknut,ale dakto ma pravdu ale dakto si to mili s neakym autom.deti su neni ziadny rukojemnici to je tiez pravda ale podotikam ze som bola vidata za muza ktori za to stal potom sa stal alkoholikom a gemblerom a k tomu rozpredaval nas spolocny majetok aby mal na chlast.a teraz chcem polozit otazku tomu co pise aby aj chlapi mali z coho zit a ja sa pitam naco potom chceli to dieta.dobre nevislo to ale netreba davat hlavu do piesku ale riesit problemi a nesuhlasim zo zlatokopkami co chcu ryzovat na vlastnych detoch.ja mam deti tri s prvym muzom a on plati ako sa mu zachce.mnoho mi dlhuje a nepisem tu o stovkach eur ale o tisickach eur.a teraz si polozte pani otazku dali by ste takemuto rodicovi deti asi nie.ja som nechcela deti na to aby som na nich zarabala deti su moj splneny sen moj zivot a moja radost do zivota a buducna.su naozaj vnikajuco vichovane a nevadia sa ked nekupim kazdemu rovnako ale postupne su skromni aj ked sa snazim dat co viem podla moznosti.a za dalsie nevikoristujem stat na pridavkach ale na tom aby sa mali deti dobre.za dalsie som zamestnany clovek aj ked na materskej uz s piatim dietatom.a na dieta je aj 100e malo aby sme si to dali do obrazu ja som na tri deti poberala taku smiesnu sumu 100e teraz mam 250e po dlhych rokoch a ked vam niekto neplati aj stat je na nich kratky.aj zakony co som sa ja nabehala a policia drzala stranu exovi a nie mne ktora sa snazim postarat o nich ako vladzem.takze pani prevezmite aj vi ajdami od rozdielu zodpovednost za svoje deti aby sa mali lepsie ako mi podaktori z dectva aj ked tato doba a tento sistem je na nic a prave co ma dat berie a z chudaka urobia zobraka a zo zobraka bezdomovca.tak o com toto vsetko je.a ked sa chce matka zamestnat v neakej praci nevezmu ju mate deti a tie budu chore jaj aky je tento stat uchvatny aj ti podnikatelia co zamestnavaju ludi.no a teraz pani aj dami povedzte si na rovinu ale sme dopadli.mnohy by s nas aj chodili do prace ale nemozu lebo im nik pracu nechce dat.tak je to. 😢
super téma..a viete poradit aj ako je to ked ma chlap viac deti? priklad..s ex ma dve na ktore plati cca 200€ a s dalšou ma 2 na ktore žiada dalšich 200€ a jeho príjem v čistom je menši ako výživne dokopy?? bude sa to zohladnovat pri druhom žiadani o výživne alebo sa može stat že to sud nebude brat do uvahy a jednoducho narobil si plat!..?
ženy, ktoré opustil muž - chcú od svojich ex akoby " vytrhať pierka"
😠 hnev im lomcuje celým ich životom...
príklad - môj priateľ platí na dcéry 300 eur, predtým jej ešte dobrovoľne platil 450 eur!!!
jeho ex mu ešte pred rozvodom neplatila jeho účty ( cítila, že sa k niečomu schyluje )... dnes po takmer 2 rokoch od rozvodu mu každý mesiac pripomína, aby zaplatil víživné!!! dokonca sa nehanbila napísať, že inak ich dcéra nepôjde do Tatier ( školský výlet )..samozrejme, že išla. Boli sme vtedy vo finanč. ťažkostiach...zaplatil jej - hoci neskôr.
Teraz jej exekútor stiahol z účtu vyššiu sumu ( pripomenme si, že skoro plakala, že nema peniaze ).
Musím uznať, že ako sa niektoré ženy zachovávajú k mužom, ktorý o nich už nemá záujem...priam beštiálne.
Pre moralistký - manželstvo som im nerozbila!!!
Na druhej strane sú ženy, keď iniciujú rozvod - tie svoj omyl berú ako fakt!!! Ich ex je a bude stále otcom ich spoločných deťí - a podľa toho sa správajú...
Sú aj výnimky, ... tie sú v tejto téme bezpredmetné ( keď jeden z partnerov zanevrie na deti ).
Takže menej nenávisti 🙂)
ked som sa rozisla nas syn mal dva roky,vtedy mu sud urcil vyzivne 100 euro,chcela som viac lebo vtedy som bola este na materskej a nemala som okrem toho ziadny prijem a musela som platit este expriatelovu pozicku kedze som rucila svojim bytom,ale sud po vypovedi otca ze zaraba 900 euro a zije v byte so svojou matkou neplati ucty neplati nic a nema druhe dieta urcil vyzivne iba 100 euro.Samozrejme po sude mi aj tak neplatil dala som to na exekuciu a po 4 mesiacoch od podania som poziadala na urad o nahradne vyzivne,do vtedy sme zili len zo 180 euro,nech skusi niekto s toho vyzit zaplatit najom elektriku a zaopatrit dieta.ale moj syn mal vsetko na tom nezalezi ze ja som jedla dva tyzdne iba uvarene zemiaky.Ale hlavne ze ocko mal do krcmy peniaze.Proste on to robil s trucu lebo som ho nechala,vzdy hladel iba na mna a nie na syna.asi po roku sme sa uzmierili ale iba tak ze sme boli kamarati,vtedy si myslel ze ma u mna sancu tak zacal aj posielat peniaze,aj zacal kupovat malemu kupil mu tenisky korcule a vrtulnik to je vsetko za 6 rokov.ked som sa zoznamila uz s terajsim manzelom a byvali sa to dozvedel tak stopol vyzivne neposiela a ani nekupuje nic.dlzi malemu dost penazi dala som ho aj na policiu aj na prokuraturu ale pochybujem ze syn tie peniaze niekedy uvidi.Ockovia sa mozete hambit,spravit dieta viete ale postarat sa o neho to je uz mimo vas,
Sa to tu nejak extremizovalo...
Mne pripada aj 100e malo. Ked zena zaraba 500eur a muz 1000e, prislo by mi OK, kebyze muz plati nie polovicu, ale dve tretiny nakladov na dieta. Hlavne ak je to kratko po rozvode, napr. este nikto nema ineho partnera.
Zena povedzme ostane s dietatom v 3izb.byte, ktory plati sama. Ja viem, ze muzovi vzrastu tiez vydavky - celkova situacia oboch sa zhorsi, lebo vsetko musia 2x - hlavne co sa tyka byvania, alebo mozno auta. Ale zena co ma urobit? Predat byt a kupit jednoizbak? A to nehovorim, ked su deti dve alebo tri.
Velky rozdiel je, ked si jeden alebo druhy vytvori tzv. druhu rodinu. Je logicke, ze ak rozvedena zena s dietatom zacne zit s muzom alebo sa znovu vyda, tak aspon tie fixne vydavky sa jej akokeby znizia.
Povedat zene, aby si nasla druhu pracu alebo aby nesedela na nete je trapne. Muz, ak nema ine zavazky moze robit, kolko sa mu chce, ale zena, ak sa stara o dieta, ma sakra dost co robit, aby odniesla deti do skoly/skolky, odrobila si svojich 8h a bezala po ne.
A ked sa niekde vyventiluje na nete, tak je este obvinena, ze ma malo roboty? Ja teda nesmierne obdivujem, ked niekto v dnesnej dobe zvlada sam (zena ci muz) starostlivost o deti...
Moj manzel plati na dcerku 1000e a to ju mame v striedavke. Byvala jeho este kade chodi tade ho ohovara. bez komentara 😒
Ahojte,..moj priatel sa tiez rozvadza.Ma tri deti,..2,5 a 6r. Dve byvaju so zenou u jej priatela s ktorym podvadzala muza a este snim aj ostala tehotna. Muz chodil do prace aby zabezpecil rodine dobry zivot a ona miesto toho aby bola s detmi, chodila sa ku...t kade tade az dosla z bruchom domov. Zazlievala muzovi,ze jej a ani detom nevenuje cas,..pritom vzdy ked dosiel s prace isiel hned s detmi von alebo niekam.Nakoniec sa zobrala a odisla k tomu chlapovi byvat. Za dva tyzdne maju rozvod a pozaduje na deti 200 a 150 eur.Pritom ona bola ta,ktora rozbila rodinu zatial co chlap makal, ona bola ta co odisla a nastahovala sa k frajerovi, ktory sa o nu stara.Muz koli nej prisiel o pracu,nakolko sa psychicky zrutil ked sa to vsetko dozvedel a aby mu nebolo malo milostivej sa bude este malit.A kedze uz porodila a asi sa moc nudi,tak kazdy druhy den caka priatela v schranke papier zo stale novymi vymyslami pani,..Myslim,ze zeny su rozne a je velke nozstvo zien ktore tahaju peniaze od svojho ex len pre svoju potrebu.Tak myslim,ze netreba stat len na strane zien lebo to vsetko zalezi od danej situacie,..
ahojte, mam 7 rocnu dcerku z prveho manzelstva, mam uz novu rodinku manzela aj druhe dieta. ex mi plati na malu 66 eur, teraz ide uz do skoly a chcela by som dat zvysit vyzivne, najprv som nechcela ale ex robi problemy a je dost protivny.
len aby sme sa pochopili. Ja uz asi tak 14 rokov nezijem na slovensku. A na tomto fore som sa ocitol preto lebo som chcel vediet aka je na slovensku ohladom vyzivneho (v praxi) situacia. Preco?
S prveho manzelstva mám dceru bude mat 15 rokov, Rozvedeny som asi od roku 2000. Ex manzelka si zalozila novú rodinu a ma aj druhú dcéru. Zije na Slovensku (lepsie pre svet).
Ja som sa tiez medzicasom ozenil a mam 2 malých chlapcov. To len na dokreslenie situacie. Ale teraz k veci:
Od rozvodu platím priemerne 200 eur mesacne vyzivne (viackrat som zvysoval), aby ste mi rozumeli, platim uz 13 rokov 200 Eur, nehovorim o prepocitanych eur . Momentalny stav je 330 Eur mesacne. Do toho je treba zaratat, ze som platil naklady na konicky mojej dcery (lyziarsku vystroj, bicykel, zaujmove kruzky), platil som, a to bud celu (alebo minimalne polovicu) vydajov na dovolenky. K tomu este, naklady na lieky a ockovania (ked to bolo potrebne). A co ja viem co este.
Navyse, ma pred 7 rokmi moja ex pribila jednou vecou. Na slovensku existuje zakon, ze vo vyzivnom by mala byt zohladnena aj sporiva ciastka, resp. otec by mal na dieta aj sporit. Bez ohladu na zakon som to robil. Lenze v zakone aj stoji, ze usporene peniaze zo strany otca, musia prejst do ruk matky a ta je povinna otvorit konto v banke kde tieto peniaze ulozi a ked je dcera plnoleta dostane tieto peniaze aj z urokmi ktore na ucte vznikli. S tym nemam problem.
Zobral som nasporene peniaze pre dceru 3300 EUR a poukazal som ich ex.
Po asi pol roku som sa slusne opytal teda ci by mi to vedela zdokladovat, ze to konto existuje.
Odpoved bola, My sme sa rozhodli (neviem kto je My, ale moja dcera mala vtedy asi 7 rokov, takze ona do tohto pojmu nespada), ze tie peniaze investujeme, lebo v banke nedostaneme ziadne slusne uroky.
Uz som vedel, ze toto nebude fungovat, lebo ona vie prd o investiciach, a v jej kruhu znamych a rodity, vedia o tom este vacsi prd. A to viem o com hovorim.
Po dalsom roku som sa teda opät opytal, ako to teda s tou Mega investiciou vyzera a ci teda mozem vediet kam vlastne investovali. Tak mi poslala jednu kopiu nejakeho panfletu (e-mailom, lebo keby to bolo v papierovej forme, tak by som ju aj hned na nieco pouzil), no takto sme to urobili ako to tu stoji a stav si vies vypocitat aj sam (jednalo sa o investiciu do Pioneer Funds). Tak som vypocital a juhu s 3000 investovanych Euracov bolo asi tak 1200 Eur. Skoro ma jeblo.
A tam su dcerine uspory. Vsak si mala kupit aspon nove zaclony ...)))
Ja by som mohol na dceru platit aj 1000 Eur keby to k dacomu viedlo. Ale povedal som si, vsak ked dievca potrebuje povie mi. Ale tomu uz tiez neverim. Mimochodom, dceru nevidavam, naposledy pred 8-9 rokmi, pod dohladom 'rodiny', a take ponizenie neprajem nikomu. Pastikari.
Ale co dodat,
Po tme je kazda krava cierna.
no ake tu padaju sumy ja mam 6rocnehochlapca a ex my plati 24,50 a co mam robit?
no to ste cely vy muzi, myslim si , ze ziadna suma nie je adekvatna, pretoze vy neplatite len hmotne statky, ktore sa dietatu kupuju, ale aj to , ze ma vase dieta 24hodinovu lasku a starostlivost!!!! predstavme si vas po rozvode- po praci , pivko v bare alebo s pivkom vyvaleni u futbalu, alebo rozjareni u milenky...a zena? potkyna sa o nohy aby prisla pre deti v cas do skolky, rychlo chysta veceru a ked uz konecne cely dom spi, treba este poprat a poumyvat nadoby,no a pri zehleni si pri telenovele moze akurat tak poplakat, ze aj ona si mohla v peknych satockach vysedavat na margarite....takze na aku sumu by ste vycislili starostlivost o svoj vlastny geneticky material??? opatrovnicky beru 5 eur na hodinu....
Takze len napisem svoj nazor akoby z inej strany. Mame dcerku teraz vo februari bude mat 4 roky na zaklade rodicovskej dohody sme sa dohodli na mesacnej platbe 250,- eur napriek tomu sa mi to vsak zdalo byt malo a platim mesacne vyzivne 1.250,- eur.
Co sa tyka stretavania sa s dietatom nakolko pracujem v zahranici, Moskva tak sa vidime raz do roka maximalne dva krat.
Je to smutny pribeh, ked vidim male krasne dievcatko, ktore matka uci kto je otec telefonujeme spolu, kresli mi obrazky, zial ziadne peniaze nedokazu nahradit oboch rodicov.Skuste preto vsetci,ktori budete robit zasadne rozhodnutia v zivote,brat do uvahy hlavne citove potreby svojjo dietata.
Vela stastia a lasky vsetkym 🙂
Ja som na 6rocne dieta dostavala 26euro a po navrhu na zvysenie mi sudkyna odklepla 30eur;aj to sa len prihovorila kol.opatrovnicka. mohla som sa na hlavu postavit,mala som aj pravnika.Neprajem nikomu tolku nespravodlivost
moj brat plati na malu 250 euro a prijem ma 500 v cistom
samozrejme, ze je to malo..., potreby deti su prednejsie pred potrebami rodicov....., mileniek ...
okamzite vsetky supky hupky na sud, .......ak je z coho treba sa o to sudit
ake su naklady na dieťa? 500 euro?
Aj deti potrebuju byvat, vozit sa ako ich tatkovia....tak aj auto hypotteku treba zaratat....
deti maju pravo podielat sa na zivotnej urovni rodicov...
Este u nas stale vladne myslenie ze detom staci zaplatit obedy v skolskej jedalni a druzinu....
Zdravím, mám 5 ročného syna, na poslednom súde vo veci výživného sme sa dohodli na sume 50 €
zamestnal som sa v zahranici a obratom som mal telefon ze 50 je malo tak aspon 100... dohodli sme sa ustne na 80
ale ju nezaujimalo ze ja zarobim 1000 € a za ubytovanie, strava, leasing, splatky a podobne veci zaplatim ovela viac.
to je jedno
ak by takato vec isla na sud, tak chlapi nepochodia a vyzivne urcite zvysia, pretoze, ste mlady, prace schopny a v prvom rade musite dbat na dieta a postarat sa o vyzivne. takto to chodi.
neviem kolko potrebuje 5 rocne dieta na mesiac ale s prispevkami od statu a podobnymi vecami myslim ze som pochodil este dobre. Odporucam zenam najprv porozmyslat pred takymto krokom a muzom radsej nevyskakovat a skusit sa dohodnut.
vela stastia
az sa hanbim som 5 rokov rozvedena , nechala som ex dom auto, business a dostavam 30 ecka na jedneho, chalani su teenagery. A teraz ma taha po sudoch pre zmenu styku s detmi, baloonies! Ja som mu predsa nic nezakazala, ma neobmedzeny pristup, navstevy. Zabudla som povedat ze my ex je skupi jak krt z palculienky a ja byvam v UK a on SK lol
kolko trva ziadost o upravu vyzivneho a kolko krat sa budem musiet zucastnit sudneho pojednavania a myslite si ze mozem dostat viac?
Kamoske v BA priklepla sudkyňa na 3 ročného syna výživné 260 EUR mesačne... Mne to prišlo velmi malo ale ked čítam ake výživné majú iné mamičky.... Sak to je na plač toto!!!
neni som mamicka,ale zareagujem aj ja,moja dcerka ma 6 rokov a platim na nu 95 euro a akurat dnes idem na sud,byvalka chce viac,dala si navrh na 300 euro,zarobim cistom okolo 400-430 euro a to dcerke kupujem na oblecenie a este jej aj odkladam na ucet,aby mala do buducnosti,takze 75 euro co ti dava je podla mna na jeho plat malo.pekny den
Kamoske ma platit otec jej dcerky,ma 6 rokov , 30€-urcil to sud pretoze je nezamestnany...Ani tých 30 € neplati,iba raz za 3 mesiace Toto je nenormalne!!Akurat jej pomaham s navrhom o zvysenie vyzivneho...Takto sa urcite zit neda Dufam ze to pomoze uz je v koncoch este ani o malu sa vobec nezaujima.Takych ludi len zavriet!!!
a preco si nedala ziadost o zvysenie preboha? moj manzel mal vtedy plat okolo 800€, mali sme hypoteku, starali sa o svokru, ktora nezila s nami ale museli sme jej nakupovat za vlastne a sud mu vymeral sice uz na 23rocnu dceru az 250€. co je podla mna absurdne!!! ta si tam take veci povymyslala, ze musi si kupovat tyzdnove sosovky, musi chodit na milion kruzkov, mat pausal a kazdy mesiac nove topanky... a sud to uznal a v pohode mu vymeral tych 250€ a my sme nemali pomaly co do huby dat. takze kludne daj navrh aj na 300€, pokial nie je podnikatel a nevykazuje nulovy prijem, tak by ti to mali v pohode odklepnut.
Je to malo! Mne plati 80€ od 2 rokov a ked dcera zacala chodit do skolky tak som podala navrh na zvysenie, aj ked pojde do skoly sa podava navrh co aj sudca povedal, ze je zvysenie nakladov, odkladaj si vsetky blocky suvisiace zo skolou, kruzky, oblecenie, obuv, skol.potreby, lieky a vitaminy, podaj navrh na zvysenie vyzivneho a ak sa nedohodnete, sudca ta zrejme vyzve predlozit blocky. drzim palce.
Malo by to byt 30% z platu, ale podla mna na 10% by sa nikto nemohol stazovat. No fakt je, ze ked muz ostane nezamestnany, musi platit takisto vela a vacsinou muzi-platici neziadaju hned o znizenie....ale my matky k tomu mame sklony, v akomkolvek pripade zmeny pozadovat od byvaleho zvysenie......Tiez si myslim, ze ziadajte tak, co uznate za spravne aj z hladiska druheho....pravdou je, ze dieta ma pravo byt vychovavane v standarde v akom je rodic, cize ak otec je v ovela lepsej situacii ako matka (ak sa stara ona), tak by mal platit viac, a nielen to co sud rozhodne...No je to vsetko o tom kto ma ake srdce....Normalny chlap, aj ked vam to nefunguje, no o svoje dieta sa starat bude aj tak riadne....aj financne...Mozno vam to neda do ruky, no bude bravat na vylety, kupovat saty, robit program.....darceky. Aj to je pomoc a riadna, nie len hotovost.
Ahojte....ja mam muza ktory mi da na maleho mozno 25€ a to sa mu zda moc....sme spolu ale i tak zvažujem ze podam ziadost nech plati normalne ....ja som na Predlz.materskej kvoli castym chorobam.... :( a stale nic ine nepocujem naco beres po dakom veci,naco mu kupim,zas topanky,ved ma....nemusi mat 10 par....ma 2je ci na leto,jar,jesen,zimu....plati na dceru VŠku z 1manzel.150€, ktora byva u priatela...frajer jej brigaduje ona nie,naco!!!!tatinko posle....zarobi 1000€ priemerne za rok....doma neplati nic rodicom(svokrovcom)....pri rozvode 1 povedal ze plati 170€,auto leasing rocne (koncil) 5000€, a bol na podpore a dostal platit tych 150€...tak kolko si mam pytat aj ja....a to dieta potrebuje ci na lieky,dr....oblecenie,topanky,MŠ,.....nechcem snim bit za zle ale nech sa uvedomi....

Odpadnem asi z toho prispevku u kusok na do mnnou-tak ty by s chel niekoho rezat jak svinu?ci ako si to tam napisal-no ty si nepodarok-ale ked si ho do nej pchal tak vtedy bolo vsetko ok?!Tym prispevkom si presne vyjadril aky si nevyzrety-nikto neziada nic navyse pre svoje deti-len to co im patri-ake to mate zmyslanie vy chlapi?Ze decku staci 100 e na mesiac a aj to je podla teba vela?Chod do lekarne ked ma dieta napr chripku -a nechas tam hned 20 e a to je len lekaren,a kde mas ostatne vdavky,pche-ja som normalne rozculena 😠 .A ze ty nosis obuv rok?A rastie ti joha este?pretoze moje deti ra kalendarny rok vymenia aj 2 cisla-nehovorim ze kazdy rok ,ale napr ked na jar kupim mlemu botasky tak viem istzo ze na jesen ho uz budu tlacit.A ty ked si kupis krazasy jedno leto-este aj druhe ich asi znosis,nie?Ale decko rastie.A vies co? S takymi ako ty sa neoplati ani handrovat.Este ti poviem ze mam brata ktory ma 25 rokov a ked chodil do skoly tak mal rozne brigady-takze vzdy sa da niekde privyrobit si korunu-a ked uz budes otcom tak sa snaz-ono nemoze za to,ze ste ho splodili-preto sa teraz spravaj aj ty zodpovedne a nemaj nervy na priatelku lebo ty si tam bol tiez...