icon

Výživné na 6-ročné dieťa? Koľko?

evickapooh
18. aug 2011

mamicky ktore dostavate vyzivne , bola by som zvedava ze kolko vam plati ex ,moja dcerka bude mat o 3 tyzdne 6 rokov,a ex mi plati 75 eur.nie je to malo?vam kolko plati a kolko maju deticky rokov?ma skoro 1000 eurovy plat,zije sam ,ma auto ,byt......dakujem za vsetky odpovede!

Strana
z4
misenko2
23. apr 2015

K tomuto poviem len tolko. Zeny najprv strasne bojuju o deti a potom sa stazuju, aki su ti muzi svine, a este aj malo platia. Drahe zeny, kolko by ste platili vy keby dieta bolo prisudene otcovi?

ladybird1l
18. aug 2015

Môj ex minulý rok na rozvode súhlasil s vyzivnym 120+140 € na moje dve baby. Mal platiť od januára tohto roku, prvý krát mi poslal v máji lebo do apríla sme ešte bývali spolu, ale I tak nedával nič do domácnosti preto vymaham tie 4 cez exekutora.dva mesiace mi poslal celých 260,jeden mesiac si svojvoľne znížil o 60 eur a ako dôvod uviedol že si stiahol výdavky ktoré mal keď mal týždeň deti na prázdninách. Koncom augusta mi poslal dohodu že chce posielat 150 eur na obe baby spolu,to mi obe chodia do školy. .je pravda že mi veľa Naublizoval v živote a nejak mu to neviem zabudnúť,aj som vyplatila všetky úvery ktoré sme brali spolu a vykaslal sa na ne...Teraz čo čítam príspevky tak 150 eur je asi fakt malo. ..On tvrdí že zarobí 700 eur V hrubom ale vieme ako to jes čistými zarobkami na ruku....so sumou 150 eur nesúhlasím a nazval ma chamtivou mrchou. . .navrhol 90+90 že viac nedá...neviem či súhlasiť. ...

jani_uk
24. aug 2015

@ladybird1 150 moze byt pre niekoho malo, a pre niekoho akurat. Vsetko zavisi od toho aky ma rodic prijem, a ake ma vydavky, pripadne dalsie povinnosti. Keby ste zili spolu, tak kolko si myslis, ze by z jeho platu islo na deti? 90e na skolopovinne dieta je malo, aj ked otec nezaraba moc. Podla mna tych 250e na dve deti je tak realne co by mu mohli odklepnut. Ked aj ty prispies na deti po 100e mesacne, tak by im nemalo co chybat, ci?

tinaaa9
4. sep 2015

ahoj 🙂 každý rodič je povinný prispievať na svoje dieťa podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dieťa má taktiež právo podieľať sa na životnej úrovni svojich rodičov. Poradím ti pozrieť si túto stránku http://www.banos.sk/novinky/ako-vymoct-vyzivne. Nájdeš tam všetky potrebné informácie ohľadom konania o výživnom, ak by si sa rozhodla podať návrh na zvýšenie výživného. Držím palce! 🙂

majo999999
2. nov 2015

ahojte ,podla Vás je normálne ked matka ktorá zarobí cca 900 eur žiada od ex ktorý zarobi cca 600 eur vyššie výživné? momentálne platím 150 na 7 r. syna

zana7
16. nov 2015

Ahojte. Viete nieco o zakone,ze ak otec nemoze vidat svoje dieta tak nemusi ani platit nan vyzivne? Dakujem

vladinka
10. dec 2015

ja dostávam od môjho ex 55€, syn má 5 rokov, exmanžel nemá žiadny oficiálny príjem, ale zarába mesačne okolo tisícky, niekedy aj viac (viem to, žila som s ním 10 rokov) ......naopak, môj priateľ platí na jeho syna 200€, má 7rokov....v tomto štáte je všetko na hlavu 😠

bratislavcankanm
11. dec 2015

ahojte pripajam svoju skusenost. Vyzivne 180 Eur, na 1 dieta 7 rocne (specialne vydavky - skolne v sume 100Eur na mesiac, inak standartne naklady na dieta). Plat mojho ex - cca1700 Eur v cistom (nepriznal prijmy z podnikania, kedze firma je napisana na inu osobu, tak ma asi pocit, ze vypovedal pravdivo 🙂.... ale zisky z tej firmy samozrejme idu len na jeho ucet )

kvetka589
11. dec 2015
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

tak to je riadne malo pri jeho plate

pillipilli
17. jan 2016

Ja nepochopim jedno, ked chlapi lamentuju ze platia vyzivne 150€ a tak. Tak pani kazdemu jednemu doprajem vychovavt sam dieta, starat sa o neho uskromnovat sa na ukor seba kedze peniazkov nieje dost. Vy viete vobec pochopit ako je zena obmedzovana napr. v hladani zamestnania??? Vy poslete vyzivne a tym to hasne robite si cely mesiac co chcete. Asi by mal kazdy chlap dostat dieta na urcity cas na starosti aby vedel ake to je. Viete ake to je ked matka rozmysla co navari tak aby vobec bolo co jest cely tyzden a otecko zije nadstandardne? Vy si myslite ze 150€ je svet? Ved to je v dnesnej dobe nic. Davate tu prirovnania ze ked da otec 150€ a matka 150€. Lenze matka robi niekde za 350€ ak vobec robi, a plati najom stravu no proste vsetko.
Chcem vam tym proste povedat ze ked ste bez dietata mate ine moznosti zarabania v zivote ako s dietatom ( pokial ste sama na neho).

yorker8
26. jan 2016

nehnevajte sa zeny ale poniektore ste pekne vymetene a posobite na mna len ako ...a stroj na deti.deti ste chceli obaja,predpokladam ze ste sa aj lubili,neriesili ste kolko vas mesacne stoji potomok.aj ja som tu moju lubil a velmi,rozvod som jej podpisal napriek tomu ze som ju aj na sude velmi miloval ale chcela to tak to mala,az po rozvode sa idete posrat z vyzivneho,platil som,platim a budem platit ale odtial podtial,a takisto sud prihliada aj na toho druheho rodica.ja som sa nechcel rozvadzat tak sa trosku dost zamyslite kto a z akeho dovodu sa chcel rozviest,neorientovat celu vaznost tohto problemu na vyzivne lebo pointa je niekde uplne inde,a takisto ako mam dotycny/na povinnosti voci maloletemu tak ma aj prava ale na to zjavne zabudate akonahle vyjdete z pojednavacej miestnosti.

kika1981
15. mar 2016

Ahojte baby, poradíte mi mám 11 r syna a 2,5 r. syna ideme na súd, neviem kolko môžem pýtat ak máte nejaké skúsenosti poradte mi prosím, ich otec má 3000 eur v hrubom plus ročné odmeny čo je cca 7-9000 eur, to je teda v čístom ak sa to rozpočíta 2500 mesačne Diky vám

slobodaaaa
25. apr 2016

Je mi tu z toho zle..Mile damy pouzivate dieta ako nastroj pomsty lebo vam nevysli vztahy..cest vynimkam..Dostanem z muza maximum a kazdy rok budem ziadat o zvysenie a podobne sprostosti..Tiez sa mate starat..ked ste neschopne muz za to nemoze..Najdite si lepsiu pracu a snazte sa..Ja osobne uz mat deti nebudem..jednu podobnu pomstychtivu ..kravu som uz stretol v zivote..led mi nedas 250 nedam ti syna a neuvidis ho uz..lenze na to doplaca aj to dieta..tak kuracie hlavicky uvedomte sa..muzi drzte sa

lusiandela
30. mar 2017

Moj my platí 100€ na 7rocnu dcéru je školáčka navštevuje 3kruzky. Navyše jej nekúpi nič,akurat este jeho mamka sa postará aj ked je u neho (byva z mamkou) tak straka jej da najest prizrie ju ,ci je osprchovana atd.Pracuje, ine deti nemá a najom neplati kedze býva u rodičov. Výživné mi este nikdy neprislo na čas a aj ked pije a je nezodpovedný dcéra ho ľúbi veľmi. NIKDY by som jej nezakazala sa s nim stretavat dokonca ho navstevuje aj mimo súdneho rozkazu.Akceptujem fakt ,ze je to jeho dcera ma ju rád a ona jeho a aj ked nezdielame spoločne nazory rešpektujeme sa pretože nejde o nas dvoch ale o nase dieťa,na ktorom nam obom záleží.

kika1981
30. mar 2017

@lusiandela pekne ste to napísala, ale nevidím to tak racionálne, keď mu na dcére záleží tak sa tak nespráva ... písali ste pije, nezodpovedný. . .😕 toto len tak mimo témy ale musela som, prepacte za môj názor!

lusiandela
30. mar 2017

@kika1981 viete prečo to tak vidím?
Prezila som si svoje rozvadzali ma 3 dni pre synovou smrťou ...ked som si posledny krat zbalila kufre dcera mala 4roky a syn bol este v brušku...kazdy mame svoje,ja som tym vlastne chcela len povedať,ze po tom všetkom uz necitim hnev a nenávisť a snazila som sa vsemozne na sude a roznymi posudkami dokazat ze je neschopný. Bralo mi to hrozne vela energie okrem iného,zdielam vas nazor ze keby mu na dcere záležalo tak sa tak nespráva nepije atd.
No nepochodila som nikde a preto sa viac snažím vychádzať s nim a menej riesit,lebo vidim ze dcéru to trápi. Zabudol na narodeniny na vystupenie...No ona ho aj tak miluje najviac na svete 🙂

kika1981
31. mar 2017

@lusiandela je mi to vážne veľmi ľúto 😕
Viem o čom píšete, presne ... Tiež mi to bralo energiu a pochopila, že on sa musí zmeniť ja som na to malo, ja ho zmeniť neviem!
Každý máme svoj kríž 😕 želám viac šťastia a hlavne zdravia! Nech máme šťastné deticky!!!

lusiandela
31. mar 2017

@kika1981 dakujem napodobne❤
Len zdravíčko,spokojnosť a rodinnú pohodu ❤

feoanr33
30. júl 2017

@katusska1 - Mila Katusska, Ty zijes urcite v mylnej predstave, ze Tvoj otec je nieco take, ako „dukatovy osol“, u ktoreho treba len zatiahnut za chvostik, a dukaty sa sypu. Ja som presvedceny, ze zakon sa stara len o to, aby rodic plnil svoje vyzivne povinnosti, teda platil vyzivne primeranne svojim moznostiam a Tvojim zakladnym zivotnym potrebam. K zakladnym zivotnym potrebam urcite nemozu patrit naklady na luxus, akym je napr.: „udrziavanie a vyzivovanie auta“, luxusne oblecenie, alebo super dovolenka….., a mnohe ine z Tvojho tak narocneho sortimentu. Byt Tvojim otcom, odporucal by som Ti vlastnu iniciativu, ucast na prazdninovej brigade….. a p.!🙂

gulden69
2. sep 2017

Teraz opačný priklad platil na 5,9 a 10 ročné 750€ a neplatí nájom len telefón. Ale ex Ivana po dvoch týždňoch nemá ani korunu a deti nemajú čo jesť. Čo mám robiť.

daranova
21. aug 2018

Dobrý deň. S manželom sa rozvadzame. Dohodli sme sa na výške výživného , ktoré bude platiť na dieťa. Bude súd chcieť aj tak vyrátať mesačné náklady na dieťa? Píšu sa tam aj moje na chod domácnosti? A ako to funguje ak bývam s dieťatom u mojich rodičov a prispievam im na domácnosť a energie.dakujem za odpoved

kimina7
30. aug 2018

@daranova my sme mali dohodou. Nic nepytali len jeho prijem. Lenze davaj pozor, lebo mne mimo pomahal s kupovanim veci aj hotovostou. Lenze pred sudom zacal ze chce platit len 11 mes.kedze su mesiac s nim v lete...suhlasila som pod tlakom lenze po sude mi okrem toho co musel platit prestal pomahat. Po roku to chcem zmenit a to uz bude horsie dokazovanie, nakolko takto tie peniaze nestacia

mia002
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4