Výživné od rodičov pre 18 ročnú
Ahojte chcela by som sa spýtať či by ste mi vedeli poradiť som vo veľmi zložitej situácii a neviem čo robiť. Mám 18 rokov a študujem na SŠ teraz budem nastupovať do posledného 4. ročníka. Ide o to že moja matka mi odmieta dať vreckové alebo výživné. Dostala som od nej počítač ktorý mi mal po skončení školy zostať ale vzala mi ho. Všetko mi vzala a odmieta mi dávať peniaze pretože som odišla bývať k priateľovi. Otec je nezamestnaný ale dával mi 40€ ktoré posielal po mame no mama mi povedala že mi nedá ani tie vraj si to otec neželá pokiaľ žijem s priateľom. Takže mesačne mám čistú 0. Pokiaľ žijem s priateľom vraj neuvidím ani cent ani svoj počítač ani nič. Neviem či si mám podať o výživné alebo ako.
@elizabet173 ano maju zo zakona povinnost. Ale tam to konci. Ked je taka dospela na to,aby byvala u frajera,nech je dospela aj v samostatnosti a v tom,aby sa vedela o seba postarat. Mali si skor uvedomit,ze z lasky sa nezije
@maminkasisa wtf to je co za pristup?? Ona este je skolovpovinne dieta a rodicia su povinni ju financovat!

@elizabet173 vieš čo je zamilovanosť , to je presne ten stav kedy človek nerozmýšľa a vtedy je štastný každý . nevidí , nepočuje, nevie zhodnotiť nestranný názor, nevie že je tu niekto starší čo už niečo prežil a hlavne že v drvivej väčšine majú mamy pravdu .
Ani ja som to nevedela , moja mama chudera schudla 15 kg čo sa tak bála o mňa , keď som v 20 tke odišla z domu , vydala sa bezhlavo a až po roku si vydýcha ked videla že som sa dobre vydala , že študujem ďalej , že som dokončila školu. Ale koľko je takýchto koncov ? minimum . Hovorí sa tomu aj materská láska a tá nie je len v bezhlavom sa prizeraní aké nerozumy robí moje dieťa a však je to je j" osobná vec " a tak však ona si nejak poradí .
Koľké z nás si pomysleli keby som poslúchala rodičov , nebola by som tak kde som ..mnohé.