Výživné pre vysokoškoláčku
Ahojte. Prosím poraďte mi koľko by mi mal otec platiť výživne práve idem na vysokú školu čo bude finančne náročne a hlavne aj kvôli tomu že mama vážne ochorela a je na invalidnom dôchodku. Otec predtým platil 180 eur mesačne na mňa a 180 eur na staršiu sestru a ešte ma ďalšie dieťa ktorému tiež platí výživne keďže sa aj s tamtou rozišiel jemu platí 280 eur a má 15 rokov. Otcov príjem je 860 eur v čistom. S otcom sa nestretávam a nekomunikujem ale ked zistil že idem na vysokú tak mi napísal že nemám podávať na súd o výživne on mi bude ďalej mesačne posielať tých 180 eur ale mne sa to za už malo a hlavne v dnešnej dobe. čo si myslite mam poprosiť nech mi posila viac???
@simca06022011
@pharma
neviem z akého platu... neboli sme v kontakte roky, syna vychovávam sama. Už prvé narodeniny oslavoval bez ocka...
@lensimona mna by zaujimalo kde je taky intrak co stoji 160€ na mesiac a ci je zo zlata alebo ako ?Ja som nedostala intrak tak som byvala som s babami na private kde som platila 100€ na mesiac 😂aj ked to nebolo v BA ale v inom meste, ale princip… uz toto bolo nad pomery vsetky spoluziacky mali o dooost lacnejsie intraky ako som si musela platit ja
Ako výživné som na VŠ mala 50€... Neviem. Ale za 180€ by som bola vďačná.
@deti95060810 lenže otec autorky zarobí 860 eur a platí výživné na 3 deti. Takže je irelevantné, že tvoj ex platí na syna 500 alebo že môj muž platí toľko na 9 ročného. Pre autorku to nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Ako tu už 2x odznelo, kľudne by sa mohlo stať, že mu výživné znížia.
@cocolino234 pravda, radis jej dobre.
Akurat proste to maju dnesne deti asi naozaj tazke, pretoze sa tu kopec ludi ohana tym, ze otec ma dalsie deti. Ale preco doprcic trtka hore dole, ked na to nema? Starat sa o vysokoskolaka je financne narocne, ziadne decko sa na svet nepyta a rodicia maju vyzivovaciu povinnost. Ano, slecna formalne dospela je, ale mne je luto, ked deti musia dospiet skor kvoli nwschopnosti rodicov postarat sa o nich
Mozes pracovat popri studiu, pripadne studovat dialkovo popri praci. Ked tvoji rodicia na to nemaju, tak sa mozes zial aj postavit na hlavu a viac penazi aj tak nebude. Ked niekto ma obmedzene schopnosti, ktore mi prinasaju iba nizky prijem, aky ma tvoj otec, tak vysokokvalifikovaneho IT s prijmom 2000-3000 eur z neho lusknutim prstov neurobis.
Určite si požiadaj súd o zvýšenie výživného a napíš všetky skutočnosti prečo sa tvoje výdavky zvýšili. Súd posúdi či je otec schopný prispievať viac alebo nie a či sú tvoje nároky opodstatnené. Na to sú súdy 😉

možeš byt rada,že vobec dostávaš tolko. Mnoho matiek s malým dietatom nedostáva ani polovicu toho,čo ty. A z 860€ platit na 3 deti,je teda dost,najma ked tebe platííííí až 180€. Možno tebe sa zdá 180€ málo,ale i on má svoje náklady,musí tiež z niečoho žit,chodit do práce,obliekat sa stravovat. A musí mu ostat minimálne životné minimum,neviem kolko je zhruba ako tu písali 230€,čo je popravde pri dnešných cenách naozaj smiešny peniaz.