icon

Výživné pri zárobku 1 300 - 1 500 eur

esmeralda1414
6. júl 2021

Koľko prosím vás môže sudkyňa dať výživné keď muž zarobí 1300 až 1500 ale prešiel na dvanastky, tak tých 1500 bude mať plus ma daňový bonus na malého okolo 46eur.Pridala som aj papiere o mojom a maleho zdravotnom stave nakoľko malý ma problém so svalstvom, takže dr napísala, že to bude finančne náročné rehabilitácie atď.Ja tiez nem dobrý zdravotný stav a som na rodičaku. Peniaze mi nedava,ale plati byt cca 500. Ja mám ešte ďalšie dve deti z predošlého vzťahu, ale syn býva so mnou, takže sa staram o dve deti samozrejme skoro všetko im zabezpečujem sama. D

kate211
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@kate211 Mňa mrzí, že to niekto vníma aj takto samozrejme, že som predtym pracovala. Vtedy som mu davala 200 na byt ale párkrát. Ano zakladám viac diskusii, ale preto aby ste mi poradili. Nikdy som nemala dôvod klamať. Neznamená, že keď mam tri deti nikdy som nepracovala. Ja sa tiež podieľam finančne na domacnosti miniem cely rodičak. Väčšinou kupujem deťom.

sankysa1
6. júl 2021

@esmeralda1414 z môjho pohľadu minimálne kým bývate spolu a platí za byt 500€ by som určite nič nežiadala. Ak sa od neho odstahujes nechaj na súd nech určí výšku výživného napriek tomu že máš dieťatko s nepriaznivym zdravotným stavom mi príde 500€ prestrelene uvidíš ako sudkyna rozhodne. Co sa týka terajšej situácie platí 500€ čo ak by ti povedal pôjdeme na polku 250€ a 250€? Neviem bola by som asi vďačná aj za to že ten byt momentálne platí sám

esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@esmeralda1414 A ak niekto napiše na chlapa ktorý ma bil,že je chudák tak zjavne to nezažil, ja som si prežila peklo, odpušťala som ale opakovalo sa to a ešte ma tu idete obviňovať. Ja budem s deťmi sama ja budem všetko financovať do toho mam syna choreho a ja tiež niesom zdravá, alebo vám mam vypísať aj ja moje diagnozy, ako nemam problém,len to asi nikoho nezaujíma.

esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@esmeralda1414
@sankysa1 Ja som rada, že ten byt platí predsa len je to dosť, len ma mrzí, že vlastnému synovi nekúpi nič. Samozrejme, že je rozdiel keď ešte byvame spolu. Inak by to bolo keby už tu nebyvam, preto neviem ako to bude. Ale určite tu dlho nezostanem. Inak by to sudkyňa posudzovala, keby sme spolu nebyvali, mne je všetko toto jasne. Takisto aj to že môže byť striedavka keď bude starší.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@jakubrianka Múdra žena ďakujem

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@jakubrianka Áno presne zo začiatku bolo dobre, potom keď som otehotnela, čo sme mimochodom planovali mu preplo. Raz ma zbil, že som mala modriny po celom tele ale nič som nenahlasila, dúfala som, že sa zmení. Pridu k nam sociálne pracovníčky, takže budu sa pýtať aj syna ako sa správa. Prinajhoršom nieje problém ist k rodičom, ale nechcela som ich zaťažovať nakoľko otec je chory už viete prečo som stale tu. Je mi do plaču keď tu čitam niektoré diskusie, ale možno sa to tak javí, že ja som ta zla, ale ja som nič zle nerobila. On si to priniesol s detstva, lebo jeho otec bil matku. Niekto kto nema take problémy, tomu sa to ťažko veri a preto končim s prispevkami ako kritiku znesiem ok ale to že si niekto zástava tyrana to nie.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@kate211 ešte aby ste vedeli pravdu,nie ja ale pravnicka navrhla spetne výživné, mňa by to ani nenapadlo.

kate211
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
melli88
6. júl 2021

@esmeralda1414 odhadujem 170 eur. Nie je dôležitý návrh kolko ziadate ale odôvodnené výdavky na dieťa.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
akbara77
6. júl 2021

@esmeralda1414 to si kde take hovado nasla? Je fakt nutné mat s každým mužom dieta? Ženy, kde máte rozum? Však to muselo byť hovado aj keď ste spolu chodili.

esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@jakubrianka Dcera bývalá so mnou lenže prišla puberta a nepačilo sa jej upratat si izbu, tak zas chcela ísť k otcovi, no a keď bola u otca tam musi upratovať chalupu, takže zas sa chcela vrátiť, ale myslite, že mne sa chce stale po súdoch chodiť len preto,ze ona nevie čo chce jednoducho chcela byt s nami oboma, ale to nejde takže sud to takto rozdelil, ale dcera tu je stále mame dobry vztah chodi tu zo školy aj sa naje takže všetko je v poriadku.

kate211
Autor odpoveď zmazal
esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@akbara77 Ja som bola zaľúbená, zrejme som všetko prehliadala no už to nevrátim,najviac mi je ľúto deti, že som si ho dlhsie nepreklepla.

akbara77
6. júl 2021

@esmeralda1414 tak ber nohu na plecia a utekaj...nech nemajú z neho celoživotnú traumu

esmeralda1414
autor
6. júl 2021

@kate211 Ty mi vôbec neprídeš ako pravnicka, ale skôr nejaka bezdetna a zakomlexovana,lebo to čo tu pišeš ty nemáš žiadny cit.