Výživné pri zárobku 1 300 - 1 500 eur
Koľko prosím vás môže sudkyňa dať výživné keď muž zarobí 1300 až 1500 ale prešiel na dvanastky, tak tých 1500 bude mať plus ma daňový bonus na malého okolo 46eur.Pridala som aj papiere o mojom a maleho zdravotnom stave nakoľko malý ma problém so svalstvom, takže dr napísala, že to bude finančne náročné rehabilitácie atď.Ja tiez nem dobrý zdravotný stav a som na rodičaku. Peniaze mi nedava,ale plati byt cca 500. Ja mám ešte ďalšie dve deti z predošlého vzťahu, ale syn býva so mnou, takže sa staram o dve deti samozrejme skoro všetko im zabezpečujem sama. D
@kate211 Tak sa ti ospravedlňujem,veď ja viem aké je naše súdnictvo nechajme to už tak.
@esmeralda1414 Nieco pravdy ma. Pises, ze prva dcera je v puberte. Tak mas minimalne cez 35 rokov. Stihla si porodit 3 deti, nemas, kde byvat, nemas z coho platit hypo, jedine peniaze v ktore dufas su polka splatok za byt, co platil muz, co najvacsie vyzivne na dieta a dufas ze ti mozno daju socialny byt. To este planujes 2-3 deti a budete zit ako Cenkovej deti z toho, co vyzobrete?
Dospely clovek v 40tke by mal mat aspon male byvanie, alebo mat max jedno dieta. A nie vlacit dve ci viac deti cely zivot po utulkoch, alebo sa nastahovat k prvemu, co ta prichyli, kde sa pritrafi dalsie dieta. Zivit ta a tvoje deti ma vzdy nejaky dalsi chlap a stat?
@jakubrianka presne tak ja žiadam výživné len na jeho syna.
@liljana pozri ja svoje deti neľutujem a nikto nevravi, že keď sa zamestnam, že im nezabezpečim vlastne bývanie.
@kate211 ja len na margo tvojho prispevku že súd nedeli surosencov, delí, kolegyňa ma jedno dieťa v striedavke a druhe u seba s tým že druhé chodí k otcovi každý druhý víkend.
@kate211 Veď to napisala pravnicka do navrhu, to neznamená že to prejde o tom rozhodne sudkyňa ja budem rada za každú korunu chápeš ma.
@kate211 Pri tom výživnom čo čitam u niektorých budem rada, keď dostanem aj 100
@kate211 My sme nemali spoločny učet, ale oddelene.
@jakubrianka áno presne tak
@jakubrianka On vždy hovoril, že do jeho peňazi ma nič nieje takže som to neriešila už aj to je chyba oddelene učty, ale ja som mu to nevyčitala naučila som sa byť skromná
@jakubrianka Chlap si uziva nadstandardne 12tky v praci si myslela? Za chvilu si bude moct ten pracovny nadstandard uzivat aj Esmeralda.
@kate211 ty si vystudovala pravo? sorry, ale ZS si zjavne preskocila. moja 12 rocna ma lepsiu gramatiku ako ty a matika ti tiez nejako usla- 500 je takmer polovica z 1500? fuuha, zaujimave...
a teda, neviem, ake dlhorocne skusenosti z rodinneho prava mas, ale nie je vobec nestandardne, ze na dieta - v pripade dlhodobeho nepriazniveho zdravotneho stavu - dostava rodic, ktoremu je dieta zverene aj vysoke vyzivne. ja trebars poznam pripady, kde deti su uplne ok a sud priklepol vyzivne vo vyske 1/3 prijmu otca, pretoze dieta ma narok na rovnaky zivotny standard, ako rodic. a myslim, ze vsetkym nam, ktore zijeme v realite je jasne, ze otcovia zaplatia vyzivne a cela ich starostlivost skoncila. nechodia s detmi k lekarom, neoberaju sa o plat pri OCR-kach, nevypluvaju dusu, aby stihali logistiku okolo skoly a kruzkov. vsetko to riesia matky. takze v tvojom pripade nadych-vydych, trochu viac reality v tvojom videni by to chcelo.