Výživné v prípade exekúcie
ahojte chcem sa spytat ex ma neustale dajake exekucie cize mi vzdy napise ze nema a nemoze mi dat lebo mu zobral exekutor uz ma to nebavi uz nam dlzi skoro 3,5 mesiaca naviac v rozsudku ma nariadene vzdy do 20-teho v mesiaci vopred to znamena ze mesiac popredu ma platit?Ja potrebujem poradit co sa s tym da robit.Ja mam nizky prijem zijem v podnajme a tie peniaze nam chybaju.Dakujem ☹ ☹ ☹
@lillien11 dakujem lebo ja som vzdy bola hlupa no kedze uz mal maly 3 a jediny prijem ktory mam je plat co je minimalna mzda uz mu to nehodlam tolerovat nam tie peniazky teraz chybaju ja zijem asi ako kazdy v tejto dobe od vyplaty k vyplate
@11jannka11 Pozri si podmienky náhradného tu http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo... 🙂
@lillien11 dakujem velmi pekne
@11jannka11 treba si dat na nahradne vyzivne cize ist na policiu, exekuciu a potom na socialku a sudne od neho ziadat vyzivne. Mam to raz za sebou, ale hroza same vybavovacky pred aj po. Po este ked vyplatil tak som musela chodit po exekucii proste sama hroza. Nahradne vyzivne by si mala splnat ak by mu nemali co vymoct tusim. A vyzivne je uprednosnovane pred exekuciou takze on by sa mal dohodnut s exekutorom.
@nasta55 ako neverim ani jemu tvrdi mi ze mu zobral 400 e a nemoze mi zaplatit zohnala som si exekutora co ho tym poverim a nech si chlapec uvedomi ze uz nie som ta hus ako ked somnou zil ma to uplne prestalo bavit nedaval vtedy a nedava ani teraz a viem ze plat ma dobry
@11jannka11 je to smutne ze na vlastne dieta neplati.
@nasta55 tak aj taky charakter ma niektory chlap stava sa nic na tom nezmenim aj len verim ze si uvedomi ze to je aj jeho dieta a ze ma nejake povinnosti voci nemu

Ja by som dala návrh na vykonanie exekúcie...výživné patrí medzi prednostné pohľadávky,takže v prípade zrážok zo mzdy by bolo prednostne zrážané (spolu s ostatnými prednostnými-ak má napr.dlh na Sociálnej poisťovni)... Plus-možno by si aj spĺňala podmienky na náhradné výživné a podanie návrhu na vyk.ex. je jednou z nich 😉