Výživné z iného účtu
Mam nejako riesit, ze vyzivne od ex mi chodi z uctu jeho partnerky? Je tam uvedeny ucel - vyzivne pre syna. Mam to dat na exekuciu?
@pieksamaki eeeh? môže jej to v pohode posielať poštovou poukážkou, nie je vôbec povinný posielať to z nejakého konkrétneho účtu. Ona výživné dostáva, keby sa chcela súdiť, že nič nedostala, tak ju súd v prvom rade vyzve predložiť výpis z JEJ účtu, kde bude mať každý mesiac jasne napísané, že dostala výživné na dieťa. On normálne povie "posielal som to cez účet mojej partnerky", nová partnerka doloží výpis, vybavené. Hanba na tri zimy pre exku...
autorka: tebe nejde o nič iné len robiť zle kde sa dá, že? Dostávaš výživné? Dostávaš. Čo ťa trápi z akého účtu? Keď ti príde poštovou poukážkou tak je to úplne jedno.
Autorka a prečo tie peniaze potrebuješ mať tak nutne z jeho účtu?
Oznacim tu @draik on sa k tomu vyjadri najlepsie. No podla mna autorka zle robis. Neviem preco tak velmi chces zle byvalemu a jeho partnerke,ale moze sa ti to vratit. A skus si tu precitat par tem,kde sa zeny stazuju,ze ex im neposle nic a beru smiesne nahradne vyzivne. A ty sa stazujes,ze ti pridu z ineho uctu. Choreee
@belllinka aha,prepac 😄
Autorka, bellinka svoj príspevok myslela ironicky. Nie, nemôžeš vrátiť peniaze a potom ho udať. Platí dohodnutú sumu? Platí? Z akého účtu je nepodstatné. Dokonca aj keby on nerobil a platí to jeho partnerka zo svojich peňazí, je to nepodstatné. Tvoje dieťa dostáva stanovené výživné a tam to končí.
ty máš v dohode napísané kam majú byť zasielané a tam aj chodia. Aj ja mám rodičovskú dohodu s tým ako a kam má byť výživné zasielané - samozrejme chodilo to odvšadiaľ - najčastejšie šekom od jeho mamy, teraz už dieťaťu - je dospelé a študuje na VŠ a toto sú slová sudkyne keď sme boli rodičovskú dohodu upravovať (zvyšovať výživné keď mal 17 rokov) a tiež som to podotkla: nemôžeš obmedziť povinného v tom ako bude svoju povinnosť plniť. Nemá povinnosť mať účet, nie je povinný zasielať výživné šekom a platiť tak poplatky navyše pošte nie je povinný mať vlastný účet ak sa ožení a vezme "za svoj" účet manželky. On je povinný si svoju povinnosť plniť a to robí - je fuk či cez účet svoj či inej osoby. Účel zaslaných prostriedkov je v poznámke uvedený + suma sedí - povinnosť splnená.
Kde je napísané , že muž musí mat svoj účet ? Možno majú spoločný s frajerkou a odtial sa ti posielajú peniaze . Nemám problém , vyrobím si alebo ako čo najviac ublížiť exovi
Takto aspoň verejne vieme - dôvod prečo si ex.
@martinkatinka človek by si povedal, že už ho neprekvapí nič. Ale na koníku každý deň vie priniesť ďalší vyšší level. 😂
Nechal ta kvôli nej, však? Veď ty nemáš všetkých 5 pohromade
@melanta presne tak. Vies ako si ja uz hryziem do jazyka pri niektorych otazkach. Nechcem byt arogantna, ale.... No asi tak vyznievam 🙈
Čo ti na tom vadí? Chcela by si aby nič neposielal?
@pieksamaki
ale prosím ťa.
@pieksamaki dobre píšeš - je to iba tvoj názor. To by si potom mohla nárokovať aj vrátenie peňazí napr. za nájomné, lebo "bola donútená" a vlastne za všetko čo kedy odišlo z jej účtu, nie? 😀 takto to v praxi nefunguje, sama si odpovedz, či by teba niekto donútil platiť niečo z tvojich peňazí, čo platiť nechceš...
O co ti ide? robit nervy alebo mat vyzivne? mas ho? mas.. tak suchaj nohami a cus... on to moze poslat aj z tramtarie... z kadekolvek. Svoju povinnost si splni.. akymkolvek pocinom z tvojej strany sa v podstate iba ty strapnis 🙂
@pieksamaki ako píše @sissy27 vlastníctvo účtu je nepodstatné. Terajšia partnerka ani nikto si po smrti otca dieťaťa nemôže nárokovať nič. Prostriedky poslané a označené ako výživné sa v tomto prípade vymáhať nedajú. Spotrebované výživné je vymáhateľné len ak bolo vyplácané neoprávnene (napr. ak vyživovacia povinnosť zanikla no výživné sa omylom vyplácalo naďalej). V takom prípade si oprávnený môže v samostatnom občiansko-právnom konaní požiadať o vrátenie neoprávnene vyplateného a spotrebovaného výživného.
@sissy27 asi vies lepsie ako ja
Zaujímalo by ma či to je reálna otázka alebo vtip.
Ak sa naozaj pýtaš, tak patrí do kategorie Nemám problém, vyrobím si ho
Predstavujem si čo povieš exekútorovi - on síce platí, nič mi nedlhuje, ale ja nie som spokojná.
Výživné ti posiela tak ako mu súd určil, je úplne jedno z akého účtu,
Možno majú spoločný účet partnerka je majiteľ, on disponent - nebolo by na tom nič divné.
Ak by ti posielal poštou šekom, zisťovala by si každý mesiac kto bol na pošte podať ten šek??
ty si dobrá šišina 🤦🏻♀️ môj ex má povinnosť platiť výživné vždy 15. v mesiaci k rukám matky. Ani by mi nenapadlo robiť cirkus, odkiaľ peniaze prídu. Keďže má výplatu 15., mne prídu na účet cca 17. - podstatné je, že prišli.
@pieksamaki pozri, nehovorím, že to niekto nemôže skúsiť takto vymáhať, lebo ako vidíme aj v tejto diskusii, tak padlých na hlavu je požehnane 😀 ale nie, naozaj to v praxi takto nefunguje, nedá sa po smrti niekoho vyhovárať na to, že "donútil ma platiť"...
@pieksamaki prosím ťa, napísala si hlúposť, stáva sa, život ide ďalej, netreba to za každú cenu obhajovať. Momentálne by toto na súde nijako neuspelo, a čo bude o 10-20-30 rokov - no pohľadám svoju krištáľovú guľu a spýtam sa hviezd v období splnu a dám vedieť...
To akože chceš, aby ti za to obdobie,čo chodili z iného účtu poslal celú čiastku aj zo svojho?🤣
tak prisaham, ze ak raz budem nahodou ex, tak taketo koniny riesit nebudem, zena ty si pekne mimo, ak chces exovi robit zlotu, nieco ine si musis vymysliet, lebo aj ak by to vyzivne posielal z uctu neviem koho, sudu je to u prdele, povinnost si spnil

@petulda333 môj príspevok bol ironický. Ja už sa tu ničomu nečudujem...