icon

Výživné z iného účtu

12. jún 2023

Mam nejako riesit, ze vyzivne od ex mi chodi z uctu jeho partnerky? Je tam uvedeny ucel - vyzivne pre syna. Mam to dat na exekuciu?

stanulienkat
12. jún 2023

Vykastrovat ho!!! Hajzla jedneho!! 🙄🤭Presne si viem predstaviť aké prieťahy a problémy robíš exovi. Ako taká urazená hysterka podľa mňa. Zenam, co robia takéto zloty exmanželom a zakazuju im stretávať sa s deťmi, mali by im odobrať to výživné.

rebeka7501
12. jún 2023

Aj keby ti tie peniaze priniesol holub s poznámkou "výživné" je to jedno.
Dostávaš, čo ti, resp. tvojmu dieťaťu určené.
Alebo potrebuješ vyvolať konflikt?
Súd nemá dôvod určiť z akého účtu....

ruzovakrava
12. jún 2023

Priala by som si mať toľko voľného času a energie na vymýšľanie somarín ako autorka 🙊 Peniaze pošli naspäť a udaj ho že ti neplatí zo svojho účtu. To je úroveň, ako si niečo také môže dovoliť.

la_lotob
12. jún 2023

Nerob. Ja som raz takto poslala vyzivne naspat. Bolo mi zaslane z uctu nejakej pofidernej zeny. Na sude mi povedali, ze je moj problem co som s nim spravila.

cacianka
12. jún 2023

@markusrasford upresním ti - exekúcia a TO je každé niečo iné. exekútor výživné nevymáha po podaní TO.

horty99
12. jún 2023

@pieksamaki pišeš hlúposť. Vlastníctvo účtu je doležité jedine tak pri fyzickej / právnickej osobe v oblasti účtovníctva. V oblasti výživného je to jedno - navyše pokiaľ nie je v rozsudku určené výživné vo velkosti xxx z účtu yyy na účet zzz , dotyčná sa nemá o čo v žalobe oprieť keďže - nie je jasne stanovené z akého účtu peniaze majú prísť - len kde majú prísť a to si on splnil. A toto v rozsudku takmer nikdy nie je. Tým že dala do poznámky výživné pre xxx - je to brané ako akceptácia - to že ona tie peniaze prijala - ja brané ako akceptacia.

pieksamaki
12. jún 2023

@horty99 super, nebudem sa hadat 🙂

autor
12. jún 2023

@la_lotob To ti to vyzivne potom nikto nezaplatil??? Mna obtazuje ked mi chodi vyzivne na ucet od inej osoby. A stale mi tam ta osoba pise poznamky ze to pre syna od ex.

alenah31
12. jún 2023

@horty99 ja v dohode mám uvedené aj to z akého účtu to pôjde. No v konečnom dôsledku nie je možné proti tomuto podať žalobu nakoľko oprávnený - pokiaľ nemôže spôsobom aký bol určený výživné poslať môže využiť iný spôsob, aby bola povinnosť splnená.
Dokonca čo teraz čítam na nete k tejto téme (sú tam rôzne extrémy, autorka je ešte slabý odvar) - ak pošle € naspäť hoci vie, že boli určené na výživné môže mať problém ona. Výživné nie je určené matke - iba ide do rúk matky. Je určené pre potreby jej zverenému dieťaťu. Ona má hájiť záujmy dieťaťa čo týmto hrubo porušuje a môže dostať pokarhanie súdom.

januska12323
12. jún 2023

Ako ťa to obťažuje? Závidíš, že má frajerku?

melanta
12. jún 2023

Autorka - akože jej (la_lotob) niekto to výživné nezaplatil? Ona ho dostala na účet. Ze ho vrátila je jej problém. Poslané bolo, ak sa rozhodla vrátiť, svoje vlastné dieťa ukrátila. A že teba obťažuje, že to chodí z účtu inej osoby? Po právnej stránke to muž môže posielať hoci aj z účtu pápeža či monackej kňažnej. To sú peniaze pre dieťa, nie pre tvoje potreby. Pre boha, to čo za úbohú zakomplexovanú ženu musíš byť? Nájdi si chlapa alebo niekoho, kto ťa poriadne xxxxxxx lebo evidentne máš problém vo svojej chorej hlave.

stanulienkat
12. jún 2023

Tá osoba ti píše tie poznámky z praktických dôvodov, aby bolo dokázateľné, že tá suma je na taký a taký účel a pre ktorú osobu. Ona ti to nepíše preto, aby ťa napálila.

petulda333
12. jún 2023

Ze obtazuje. Mna drbne 🤣

draik
12. jún 2023

Akonáhle je v poznámke uvedené, že ide o výživné v rámci plnenia vyzivovacej povinnosti na potomka, tak je nepochybné, že tá je splnená. Iné by bolo, ak by daná čiastka prišla od úplne neznámej osoby a bez poznámky.

patka06
12. jún 2023

Rovnakú poznámku by tam písal aj ex ak by posielal zo svojho účtu - nevidím na tom nič zlé. Opakujem sa, ale možno tie peniaze /aj s poznámkou/ posiela ex ako disponent účtu.
Ak ťa obťažuje, že ti chodia peniaze na účet, pokojne môžeš požiadať o zrušenie vyživovacej povinnosti a žiadne peniaze s obťažujúcou poznámkou ti chodiť nebudú.
Ex ich pre syna môže napr. sporiť a dá mu ich keď bude dospelý.

rebeka7501
12. jún 2023

To akoby som tvrdila, že šek s vyživným vypisuje iba osoba 🤣🤣🤣🤣🤣
Lockdown urobil svoje, mnohým zmäkli mozgy 🙈

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
sense
12. jún 2023

Chodí ti výživné, chodí, je jedno z akého účtu. U exekútora nepochodis pokiaľ nemáš na rozsudku zo súdu napísané že ti to môže chodiť len z účtu na jeho meno

sense
12. jún 2023

@belllinka a súd ju pekne vysmeje keďže je pri platbe napísané že výživné pre syna, ale skúsiť môže aspoň pobaví všetkých ktorý to budú citat

petulda333
12. jún 2023

@sense tak ale ju to obtazuje 😄

zmrzlinka2021
12. jún 2023

Šťastný to chlap, čo sa takej zakomplexovanej ženy zbavil

markusrasford
12. jún 2023

@autorka napíš mu sms ku alebo zavolaj a povedz mu to že si to neprajes. Môžeš dostávať výživné aj šekom. Tu na MK si reklamu že matka roka si si nespravila. Úplne zbytočne riešiš blbosť.

jaskolka
12. jún 2023

Už som ti čítala fakt veľa blbosti... Ale toto je zatiaľ strop..
Nezvyknem takto písať, ale.. Autorka, ty si kompletná? Všetky podmienky sú splnené, dostávaš výživné, pravidelne a na účet, aký je určený v rozsudku. To, že je tam poznámka, že je to výživné, tak to je logické, aby bolo jasné, aký je dôvod presunu peňazí.
Ako ta to môže obťažovať? V čom? Lebo tvoje dôvody sú zvláštne, vyzerá to vyslovene ako úmyselne hľadanie niečoho, čím by si nejako ublížila bývalému partnerovi (aj keď v tom nepochodis, keďže on výživné platí, je fuk, z akého účtu idú peniaze).

mogaa
12. jún 2023

nemáš dôvod obrátiť sa na exekútora....veď peniaze ti prišli a je tam jasne uvedený dôvod....ex ťa vysmeje, stačí že bude uvedený ako disponent na účte priateľky, dokonca nemusí byť ani disponentom....

nelca0510
12. jún 2023

Autorka,to vážne nemáš čo na práci,len riešiť,že výživné na dieťa posiela frajerka tvojho ex a tebe sa to nepáči a chces ho dať na exekúciu ? To vážne ? Veď to platí... Mnohé ženy ,skladajú diskusie,že muz jednoducho neplatí a čo s tým.

autor
12. jún 2023

@melanta Ale z jej uctu nejde len klasicke vyzivne. Ta jeho plati aj florbal, basketbal ci akoze vyzivne naviac. Vzdy da do poznamky, ze je to od ex a pre syna. Ja nechcem aby to platila. Ked chce nech to zaplati ex, nie ona. Ona nema vyzivovaciu povinnost. On v podstate na mimoriadne vydavky neprispieva, to plati ona. Da sa to na sude pouzit?

ibrunova
12. jún 2023

Preboha, buď rada. Čo si týmto dokazuješ? Vyzvala si ich k tomu, čo tu píšeš?

patka06
12. jún 2023

To že je majiteľkou účtu neznamená, že tam nie sú peniaze otca dieťaťa.
Nerob si zbytočné problémy a buď rada, že pravidelne platí výžívné a prispieva aj na iné aktivity.
Poznámka / informácie pre prijimateľa je úplne normálna vec.

autor
12. jún 2023

@ibrunova Vyzvala. Smeju sa mi, ze ex so mnou nechce mat nic, ze mu je zle ked toto musi riesit. Ked napisem ex, ze potrebujem nieco uhradit, odpise ona z jeho mobilu. A zaplati to ona.

patka06
12. jún 2023

Nechcem byť zlá, ale potom čo si tu popísala sa tvojmu ex vôbec nečudujem