Zákaz približenia a podanie trestného oznámenia
Dobrý deň,
obraciam sa na Vás so žiadosťou o bezplatné právne poradenstvo. Som matkou jedného dieťaťa a momentálne tehotná s druhým. V januári 2025 som definitívne odišla od partnera, ktorý ma dlhodobo psychicky a fyzicky ( rok 2021 a 2022) týral. Mám vážne obavy o svoju bezpečnosť aj o bezpečnosť mojich detí. Napriek tomu, že udržiavam minimálny kontakt s bývalým partnerom kvôli nášmu spoločnému dieťaťu, dochádza z jeho strany k neustálym urážkam, manipuláciám a zastrašovaniu. Komunikujeme cez sociálnu sieť aj to som mu niekoľkokrát zreteľna uviedla, že je to len kvôli našej dcére, avšak s ňou komunikuje tak 3 minúty maximálne a potom znova začína s manipulovaním mňa. Predvčerom ma tak dourážal, že znova sa vo mne vynorili pocity neskutočného strachu. Komunikácia s ním mi veľmi uškodzuje v tehotenstve. Bývalý partner nie je zapísaný v rodnom liste mojej dcéry, ale vyhráža sa súdom. Je to cudzinec, konkrétne pochádza z krajiny EÚ, na Slovensku nežije. Viem, že má za sebou kriminálnu minulosť, je násilnicky nie len voči mne, ale aj iným.
Ahoj, ja by som sa odsťahovala, zmenila číslo, všade ho zablokovala, žiadne soc. siete..... neexistovala preňho. Samozrejme za predpokladu, že si finančne zabezpečená. Ak nie, skús kontaktovať blízke centrum pre týrané ženy, tam Ti poradia, ako postupovať ďalej.
@ika02 ano je vsade zablokovany, ale ide o to, ze on si moze podat ziadost o otcovstve, na to pravo ma, ja by som prave chcela poskytnut nejake kroky v pripde ak sa o to pkusi tak by som mala v rukach - ako tresne oznamenie, zakaz priblizenia. Ze aj keby sa sud uskutocnil, tak by ho zbavili prav a povinnosti ako otca. Pretoze ak nic nebudem mat a len poviem ze sa ho bojim, tak si budu mysliet ze som si to tak akurat vymyslela alebo preco som nekonala
vytlac vsetky komunikacie, tammas urazanie ako dokaz a popros centrum pre tyrane zeny o pomoc, oni ta uz navedu ako postupovat, dat to na sud a ziskat zakaz priblizenia a zakaz kontaktovania... podobne riesi kamoska, uz ma vybaveny zakaz
Keď máš nejaké dôkazy, že sa Ti vyhráža, zastrašuje... choď na políciu, budeš mať aspoň záznam, oni Ti poradia, čo sa dá robiť (podať trestné oznámenie...)
A načo sa s ním okrem dieťaťa o niečom bavíš? Vsak 3 minúty o dieťati a dovidenia.
vytlac vsetky komunikacie, tammas urazanie ako dokaz a popros centrum pre tyrane zeny o pomoc, oni ta uz navedu ako postupovat, dat to na sud a ziskat zakaz priblizenia a zakaz kontaktovania... podobne riesi kamoska, uz ma vybaveny zakaz
@demografka mozem sa opytat nejake otazky v sukromnej sprave? Dakujem
mozes, snad budem vediet odpovedat
Vytlač si komunikáciu kde sa ti vyhráža a choď s tým na políciu, nič nespravia ale aspoň budeš mať záznam. Prestaň s ním akýmkoľvek spôsobom komunikovať, nie je v rodnom liste = nemáš voči nemu žiadnu povinnosť. Chce ísť na súd? Myslíš, že sa mu bude chcieť naťahovať roky? Takto sa vyhráža skoro každý ohrdnutý a keď príde na skutky zrazu z neho otecko roka nie je.
Je otcom oboch deti?
Už v rokoch 2021, 2022 ťa dlhodobo fyzicky a psychicky týral a v roku 2025 si s ním opakovane otehotnela? Som jediná, ktorá nechápe? To bol jediný chlap široko-ďaleko alebo potreba rozšíriť a zachovať jeho násilnícke a psychopatické gény bola silnejšia ako zdravý rozum?
Už v rokoch 2021, 2022 ťa dlhodobo fyzicky a psychicky týral a v roku 2025 si s ním opakovane otehotnela? Som jediná, ktorá nechápe? To bol jediný chlap široko-ďaleko alebo potreba rozšíriť a zachovať jeho násilnícke a psychopatické gény bola silnejšia ako zdravý rozum?
@heleninamama pochybujem, že dobrovoľne otehotnela.
@heleninamama netreba sudit, clovek nepochopi mnoho veci kym ich nenazije... a psychopati dokazu byt manipulatori, herci aj nasilnici, cize ak veris, ze sa zmeni lebo ho stale trochu lubis tak odpustis... kym neprekroci fakt vyraznu hranicu...
Tonie je také jednoduché zbaviť otca otcovských práv....aj keby mal zákaz priblíženia k tebe a podala by si na neho trestné stíhanie, stále má právo stretávať sa so svojim dieťaťom....súd môže rozhodnúť že predávať dieťa bude iná osoba nie ty, prípadne sa bude s dieťaťom stretávať v sprievode kolíznej opatrovníčky.....ale o všetkom rozhodne sudca....voči tebe je už len fakt, že ak by bol taký násilník mala si ho dávno opustiť a nie s ním mať druhé dieťa....
A druhe dieta mas tiez s nim? Ked ex nie je v rodnom liste, tak je jedine riesenie, dat do rodného listu noveho partnera. Ked tam bude zapisany “nejaky” otec uz si moze akurat tak najst inu obeť.
A druhe dieta mas tiez s nim? Ked ex nie je v rodnom liste, tak je jedine riesenie, dat do rodného listu noveho partnera. Ked tam bude zapisany “nejaky” otec uz si moze akurat tak najst inu obeť.
@betulinka1 nemam noveho partnera. Druhe dieta je jeho ano
Tak jedine poprosit kamosa. A ked bude iny chlap zapisany v rodných listoch, tento BUo uz nevie spravit aby sa dostal na rodné listy.
Potom do 3 rokov viete dat zapretie otcovstva a zase ho rodného listu vymazu. Ale ten bio uz za 3 roky da pokoj. Odstahovat sa a zmenit mena a priezviska, vymenit cislo, fb, insta. Proste sa stratiť.
Treba kontaktovať centrum pre týrané ženy. Poradia, usmernia ,majú svojich právnikov.

Ahoj, ja by som sa odsťahovala, zmenila číslo, všade ho zablokovala, žiadne soc. siete..... neexistovala preňho. Samozrejme za predpokladu, že si finančne zabezpečená. Ak nie, skús kontaktovať blízke centrum pre týrané ženy, tam Ti poradia, ako postupovať ďalej.