Základné info - rozvod v " kocke "
Aj takto začínam zisťovať info o rozvode, kedže som sa týmto nikdy nezaoberala, neviem, čo mám čakať, a je toho určite veľa, aj ked každý prípad je iný.
Začiatky nebudem opisovať, lebo tie sú vo väčšine prípadov príjemné, a " ideálne " , ale čím dlhšie sme spolu, tým je to horšie, momentálne sme spolu 16 rokov, 1 dieťa.
čo manžel ignoruje, on nemá problém, tým pádom nemá čo riešiť, je jeho pravidelné chodenie po krčmách / minimálne raz do týždňa /, nemá problém sa vytratiť na 4-5 hodín mimo domu, cez leto tak 2-3 x do týždňa. On sa vtedy nevidí ako vyzerá, a čo ma najviac trápi, a to je aj jeden z hlavných problémov, že nechcem, aby ho takto videl náš syn, čím je starší, tým si to viac uvedomuje, nechcem, aby mal v tomto v ňom vzor, a pokladal to za normálne.
Lebo podľa mňa to normálne nie je, a piť by sa malo ked je príležitosť / oslava, a pod./., a nie v bežný pracovný deň.
Doslova neznášam opitých ľudí, a nieto mať to doma.
Ja by som sa chcela presťahovať, aj kvôli práci, tu je to mizerné, on odmieta, najväčšia sranda je tá, že on tu ani nepracuje / pracuje v inom meste / , takže práca ho v tomto meste nedrží. Musím spomenúť, že je tá povaha len JA, JA, JA, iba on vybaví, urobí, uprace, kúpi, a patrične sa s tým všade chváli, tak asi viete, ako potom vyzerám ja.
Som si takmer istá, že ako sa hovorí až do konca života, to asi týmto tempom a štýlom nevydržím. áno, je tu dieťa, ktoré nadovšetko milujem, a preto ho chcem ochrániť, aby nedopadol ako jeho otec, kebyže sme bezdetný, už dááávno nie sme spolu.
Otázka znie :
- sú nejaké konkrétne požiadavky, aby bolo dieťa zverené do starostlivosti matke, alebo je niečo, čo by mi mohlo priťažiť / nepijem, nedrogujem, a pod. /, v čom vidím moje nevýhodu je to, že momentálne nepracujem, ale na " mizine " nie som, žeby som mala dlhy, alebo nulu na účte, ale zase na byt nemám. Môže proti mne toto použiť, že nepracuješ, ako sa chceš o neho postarať ?
Koľko stojí dobrý právnik ? ktorý pomôže, a zariadi čo má ? v tomto som úplne mimo, netuším, v akých sumách sa pohybujú ?
vopred ďakujem za užitočné info., preto nová diskusia, chcem mať čerstvé informácie pokope, a nie hľadať po diskusiách.
chýbajú zákl. informácie...
koľko rokov má dieťa - predpokladám že nejakých 15 - ale ja predpokladať môžem... a v ktorom meste bývaš popr. odkiaľ budeš mať právnika... Asi inú sumu pýta právnik v Stropkove a inú v Bratislave....
ešte som zabudla spomenúť, že mne to už nerobí dobre, som v neustálom strese a nervozite, v akom stave príde, v noci nemôžem zaspať, hrča v krku, a už dlhší čas radšej ani nepovie, že niekam ide, až na posledný chvíľu.
dieťa má 11rokov, a bývame v menšom meste / cca 18 tis. obyvateľov na západe Slovenska /
nemusíš mať vlastný byt, môžeš ísť bývať predsa do podnájmu, toto absolútne nezaváži, prečo nepracuješ? Zamestnala by som sa čo najskôr, pretože aj muž si môže zaplatiť dobrého právnika, ktorý sa toho, že nepracuješ môže chytiť. A z čoho mieniš žiť? Bolo by fajn mať nejaké dôkazy, v akom stave muž chodí domov, cvakni ho.
ešte je možnosť, že sa dáš do metskej skupiny napr. BA, alebo Trnava ..... apod. mesta a opýtaš sa na právnika vrátane toho koľko stojí...
a ešte tu je aj stávkovanie v rôznych spoločnostiach, boli časy, ked minul aj 300E., no a na to mi povedal, že to jeho výplata a môže si robiť s ňou čo chce / čo je aj pravda, ale mne osobne by bolo ľúto vyhodiť toľko von oknom, lebo nikdy sa mu to nevrátilo, alebo aspoň o tom neviem, a aj ked áno, obratom prestávkoval.
ako som spomínala, malé mesto, ak sa aj nejaký obchod napr. otvorí, behom pol roka je zatvorený, lebo každý ked potrebuje, nakúpi mimo mesta, v obchodných centrách.
ak príde priamo k rozvodu, okamžite potom by som sa presťahovala do rodného mesta, kde viac príležitostí.
Pravnika ani nepotrebuješ. Ten na súde nebude. Stačí podať návrh na rozvod a opísať prečo sa chceš rozviesť. Zaplatíš 60 e kolok. A čakáš. Ešte k Vám domov príde socialka kvôli dieťaťu. Na súde sa sudkyňa bude pýtať koľko zarobite. Jednoducho povedz ako to všetko je,, nepotrebuješ dôkazy lebo prisahaš. Kamošku bývalý bil rozviedli ich do 2 mesiacov od podania návrhu.
je tu skupina Právne poradenstvo, tam sa rozvod rozoberá často. Na začiatku sú články s radami od právničky aj ohľadom rozvodu a zverenia detí. Odporúčam prečítať a ak niečo nebudeš vedieť, môžeš položiť otázku.
Pre zverenie dieťaťa je dôležité aby si mala kde bývaj, môže to byť aj podnájom alebo u rodičov, a mala pravidelný príjem alebo z čoho žiť.
Ahoj, ziadost o rozvod si mozes spisat sama. Najdes na to urcite navod na internete. Potom kupis kolok (za mojich cias okolo 60€). Ja som za pravnika zaplatila asi 240€ + kolok. To bolo pred dvomi rokmi. Ale ak nechces platit pravnika, urcite to zbladnes sama. Dieta je vacsinou zverene matke. Urcite budu skumat, kde byvas, ake mate podmienky na byvanie. Takze tiez odporucam zamestnat sa co naskor, byt si vies prenajat a co najskor podat o rozvod. Vyzivne sa tusim plati spatne od datumu podania o rozvod.
Pravnika vobec nepotrebujes. Dieta byva skoro vzdy pridelene matke. Vyska vyzivneho zavisi hlavne od sudcu/ sudkyne. Rozvod je len prvy krok, skor bude problem BSM. Tam by som uz poziadala o pomoc pravnika.
Ak si nemáš problém zaplatiť právnika,urob to,urýchli to celý proces.Zacni žiadosťou o predbežne opatrenie,kde zdovodnis,prečo má byť dieťa zverené výlučne tebe,kde môžeš napísať,kolo ti ma manžel prispievať na výživu syna.Aj to ti môže právnik poradiť,ako to napísať,čo najlepšie.
Zvyšok bude záležať,hlavne na tom akú povahu ma tvoj muž,či bude pomstychtivy,alebo ústretový.Drzim palce.
Vyhľadaj centrum právnej pomoci. Je v každom meste. Oni ti spíšu návrh na rozvod aj právnika ti pridelia. A neplatiš nič, ak spĺňaš ich podmienky (priemer príjmu), čo by si mala keďže nepracuješ.
S tými úzkosťami chod k lekárke
Baby Ti najpodstatnejšie napísali ...veď holduje alkoholu a stavkoval / stavkuje nemáš sa čoho báť, že by Ti dieťa nedali nie je dovod
Len sa skús čím skôr zamestnať.Ako to máte s bytom kde bývate kto je majiteľ?aký má s ním syn vzťah?
Kamarátka sa rozvádza v auguste podala návrh a vo februári má termín veľmi dlho trvá pokym k tomu príde.
Ako ti písali vyššie,advokáta nepotrebuješ,návrh si dokážeš napísať aj sama,ale nejaké náležitosti musí mať,to sa všetko dá dohľadať na internete. V návrhu je potrebné všetko opísať,prečo sa chceš rozviesť,ako prebieha starostlivosť o dieťa,aké máte príjmy a výdavky ale zasa netreba písať romány-vecne opísať situáciu. Cena za právne zastúpenie záleží od počtu úkonov a náročnosti,niekto má rozvod kde sa spíše len návrh a uskutoční sa jedno pojednávanie,niekto má viacero vyjadrení, pojednávania a uhrádza sa každý úkon. Pri rozhodovaní o zverení dieťaťa do starostlivosti súd zisťuje ktorý z rodičov má lepšie podmienky na zabezpečenie starostlivosti,t.j.dokaze sa mu lepšie venovať a uspokojiť jeho potreby,nie primárne na výšku príjmu,záleží aj na názore dieťaťa (podľa veku). Výška výživného sa určuje na základe príjmov a výdavkov rodičov a potrieb dieťaťa.

Máme to podobne takže sa pripnem toto zajjima aj mňa