Zamietli mi rozvod s manželom. Čo mám robiť?
Nezijeme spolu uz vyse pol roka a sudca to zamietol,ze manzelstvo nie je tak natrvalo rozvratene,aby sa nedalo obnovit.Ja citim k nemu iba odpor a nenavist,zazivam psychicky teror,bombarduje ma sms ,vyzvana mi.Mame spolu dve malolete deti,ktorym to tiez nerobi dobre a napriek tomu je sudca ineho nazoru a to len kvoli tomu,ze manzel hral chutneho ako on nas lubi.Prosim vas poradte mi ako dalej
Treba si odložiť sms, najlepšie aj mimo mobilu, pre istotu, ak by sa dostal po Tvoj mobil. Prípadne náhlásiť toto obťažovanie na políciu. Navštíviť psychologa aspoň pre radu, každý záznam o psychickom terore je dobrý. Rovnako možeš navštíviť detského psychologa. Poprosiť učiteľky v škole/ v školke o sledovanie správania sa detí a ako sa vyjadrujú o otcovi. Držím palce.
zijete spolu v jednej domacnosti? mas pravnika na rozvod?
otazku menim na diskusiu
jedinou cestou je ignorovanie telefonov a necitanie sms. iba vtedy sa mu bude ten teror darit, pokial budes citat tie sms alebo ta vyprovokuje k tomu, aby si mu odpisala. ak prestanes citat, zlepsi sa to. najlepsie je kupit si novu simku s novym cislom a toto povodne nepouzivat. co sa tyka rozvodu, zalezi na dovodoch, ktore boli uvedene v ziadosti. urcite sa da odvolat proti rozhodnutiu.
@nickii predovsetkym sa musis odvolat. co ti tu radia ostatni, je fajn, ale momentalne ti to bude nanic, ak zmeskas lehotu. ak ste sa odvolania nevzdali priamo na pojednavani (co dufam nie), tak do 15 dni od dorucenia rozsudku mozes podat na poste alebo priamo na sude odvolanie.
a mam pocit, ze si sa nedala nikym zastupovat..co je skoda, mozno to uz mohlo byt inak. teda nebol by to problem, ak by ste sa s manzelom vopred dohodli na detailoch rozvodu, ale to vas pripad zjavne nie je. ak je manzel podvratak, tak by sa ti advokat urcite oplatil-alebo aspon niekto, kto sa vo veci vyzna. este to stihas, tak si skus niekoho najst, moze ti to dost pomoct.
@nickii určite sa odvolaj tak ako ti klincek a tiež pokiaľ ti to možnosti dovolia tak si zožeň právnika alebo aspoň človeka, ktorý sa tomu rozumie a dobre ti poradí, lebo v takom prípade, je každá rada dobrá 😉 ..pokiaľ máš možnosť určite si niečo pozri ohľadom rozvodov aké máš práva a možnosti lebo nevedomosť zákona neospravedlňuje a keď na súde uvidia, že máš akú takú vedomosť o tom tak úplne inač budu s tebou jednať..tomu ver 🙂
naše súdy to je hrúza a des...takže držím palečky a hlavne nenechaj sa zlomiť už kvôli deťom
@nickii napíš predsedovi senátu s ohľadom na zaujatosť sudcu, ktorý o tom rozhodol...Samozrejme manžel má rovnaké práva na deti, ako ty..a i keď nie je jasné..alebo viacmenej asi viem čo je za tvojou nenávisťou voči manželovi, nezabúdaj, že má rovnaké práva na deti ako ty, tak aby si nebola prekvapená, ak požiada o striedavú starostlivosť, alebo na súde vyrukuje s vecami..ktoré nečakáš...
Dobrý deň,som otec dvoch maloletých detí, manželke ktorá už rok s nami nežije a býva u milenca zamietli pred pol rokom žiadosť o rozvod vraj kvôli deťom aj keď kurátorka navrhla aby boli zverené do mojej starostlivosti ,na ešte stále spoločnú domácnosť neprispieva vôbec dáva len niečo málo synovi s ktorým sa stretáva na pol hodinu za týždeň,ako sa dá postupovať, za odpoveď ďakujem

ahoj,ukazala si na sude aj tie sms?kamoska pouzivala vsetky tieto veci priamo na sude a rozviedli ich na prvykrat....Vsetko take si odkladaj a tes sa z kazdej negativnej sms.Aspon budes mat viac dokazov proti nemu a blizsie slobodu.....