Žiadosť o milosť prezidentky pred výkonom trestu
Zdravim chcela som sa spytat aka je sanca ze mi bude udelena ziadost o milost .. som mlada slobodna matka, snazim sa si dat zivot do poriadku aj s malou.. naozaj sa snazim chodim z prace do prace, snazim sa malej venovat najviac ako sa da.. jednoduche to nieje.. ked som bola zamilovana som bola blba a naivna jazdila som bez vodicskeho preukazu a 3x ma moj byvali udal tak som mala podmienku.. pocas podmienky sme sa pochytili a nakoniec ma udal za napadnutie a vytrznictvo takze mi prislo ze som sa neosvedcila v podmienke a mam vykonat trest osnatia slobody na 6 mesiacov.. otec malej sa k nej vobec nehlasi, nechce ju, chce sa jej vzdat .. s mojou rodinou to tiez zrovna neieje v poriadku .. nsom si vedoma svojich chyb al viem ze by som zato mala pykat ale malu naozaj nemam komu dat a mam to tazke .. naozaj som svoj zivot zmenila a snazim sa ho viest najlepsie ako viem a chcem byt malej dcerke vzorom .. prosim vas mviem ze som to nemala robit opakovane, len som si to vtedy neuvedomovala.. myslite ze je tam sanca nejaka ze mi bude udelena milost ? .. ked pojdem do vykonu trestu stratim vsetko a nebudem mat kam ist s malou a prodem aj o prace a byvanie
Nebudem tu písať svoj názor, nemá to zmysel,ženy by ma tu asi ukrižovali..no držím ti palce aby si si dala život doporiadku
@luscious nikdy som nemala ziadne omamne latky ani alkohol a uz vobec nie za volantom to je podstatny rozdiel .. uvazovat nadtym co by bolo keby som niekoho zrazila ked sa to nestalo je nieco za co by ste ma boli schopny ukamenovat.. utocit by som radcej nechala na ludi co si uvedomuju ze maju v sebe alkohol, omamne latky, vysoku rychlost a na svedomi niekolko nevinnych zivotov.. keby som ja niekomu ublizila, alebo niekoho usmrtila tak by som bola schopna priat trest smrti alebo dozivotie
@princeznaaa12345 dakujem, vazim si to 🙏
@sis492019 nemusis mi hovorit ci si sa pri konflikte branila alebo nie. Ani ma nezaujima, preco si za tym volantom sedela dokonca 3x. Cely cas len hajis tvoje konanie ale je to bezpredmetne. Mala by si prijat dosledky svojej nezodpovednosti.
Radsej si zariad pred nastupom do vykonu trestu kto sa ti postara o dceru a skus si dohodnut stabilnu pracu po prepusteni. Lebo to, ze dceru nosis so sebou upratovat, to je skor smutne. Aby jej este nebolo lepsie niekde v profi rodine.
@luscious Formálne áno, ale auto nejazdí na papiere. Druhá vec je, kde sa dotyčná naučila jazdiť a ako dobre - apriori z toho ale nevyplýva, že by bola nejakým ohrozením.
Každopádne mne ten príbeh predsa len trochu smrdí, tam muselo byť toho viac, pokiaľ niekomu stálo za to spätne po čase dokazovať, že šoférovala, aj keď ju policajti priamo nezastavili (predpoklad je, že ju dotyčný chlap neudal hneď po prvej jazde, lebo to by asi nešla na jeho žiadosť aj druhý raz - ak hej, tak holt, bol by to trest za blbosť).
@sis492019 lebo takých bez vodičáku, opitých, zhulených a iných, jazdí veľa a "chytia" len minimum. To je fakt.
Predpokladala som teda, že si išla viackrát ( učil ťa kde frajerko? Či ste sa pohli a šup na cestu. ) a tiež si neviem predstaviť aký dôkaz by mal, keď pri Tebe nebol. A policajti prišli až po tvojej jazde.
Plus tá návšteva u neho. To fakt tie naše súdy trvajú tak dlho, či kedy sa to vlastne udialo?
Ja som nikde netvrdila, že si zlá matka, to absolútne mi neprináleží posudzovať, na druhej strane to aká si matka predsa s touto situáciou nemá nič spoločné. Ty nemáš ísť sedieť kvôli tomu aká si matka.
Rozdiel medzi Tebou a tým, čo bez vodičáku spôsobí nehodu je len v tom, že ty si mala šťastie.
@janage ucil ma na dvore a za dvorom na ich poli a robila som testy v aplikacii na autoskolu .. az ked som spravila vieckrat na plny pocet ma pustil do premavky .. necitate pozorne .. 1x som mu sla vyzdvihnut auto sama to ma udal a stopli ma .. 2x som sla snim a natacal si ma
A ja napisem svoj nazor, podla mna to urcite vyskusaj. Tazko sudit cez internet. Z tvojho prejavu nejde absolutne ziadna agresia, podla mna si proste bola mlada a blba, a k tomu zly vyber partnera, asi tak ako polovica zien na modrom konikovi. snazis sa dat si zivot do poriadku. Ak by ta aj neomilostili, 6 mesiacov treba nejakp prezit, a dieta zverit niekomu blizkemu, ak sa da.
@sis492019 Pozri, skúsiť to môžeš určite, chýb si urobila neúrekom, ale pre mňa je podstatné, že si nikomu inému neublížila, jediný kto tým trpí si ty sama.... ďalšia vec - dokázala si sa postaviť späť na nohy, dávaš si život do poriadku, je u teba vidieť veľký posun v uvažovaní, máš silný dôvod žiť usporiadaným životom - tým dôvodom je tvoja dcérka. Ja by som na tvojom mieste žiadosť o milosť napísala, ale veľmi si daj záležať na tom, čo napíšeš, aby bol tvoj list stručný, ale silný, aby bolo z neho cítiť, že si tú šancu zaslúžiš. Lebo takých žien s podobným osudom ako je tvoj sú plné väznice, žien bez malých detí je tam menšina.....Ja keby som bola prezidentka 🙂 by som ti milosť dala, lebo si sa poučila, zmenila si sa a basa z teba lepšieho človeka určite nespraví, navyše pre spoločnosť ako celok je lepšie, ak budeš na slobode a odvádzať dane, odvody, starať sa o dcérku .... ako platiť za tvoj "pobyt" v nápravnom zariadení, tvoje dieťa zveriť niekomu do platenej starostlivosti alebo ho tiež umiestniť do DeD, to by nikomu neprinieslo nič pozitívne.
Ak by ti to však nevyšlo, tak nezúfaj, nebudeš sedieť ani tých 6 mesiacov, existujú úľavy, informuj sa v bezplatnej právnej poradni alebo na UPSVaRe v mieste bydliska, zabezpeč, aby dcérka na tú chvíľu odlúčenia bola u niekoho pre teba blízkeho a zodpovedného, právne to ošetri. Uvidíš, prehrmí to a raz pre teba z toho bude už len spomienka, aká si bola "blbá", keď si bola mladá, pochabá.
Každopádne ti držím palce 🙏, aby to pre teba a tvoju dcérku dopadlo čo najlepšie 🍀.
@sis492019 skoda, ze sa musis poucit takto na chybach. A ze si nevedela povedat zbohom exovi uz prvom raze, ako ta zo ziarlivosti udal za soferovanie bez opravnenia.
Ved to bol taky vykricnik, ako velmi malo lubi teba a ako strasne lubi sam seba sameho.
Teraz uz len asi oslovit pravnika. Aby ti poradil napriklad ako poziadat, aby si na toho polroka vzal do starostlivosti dieta stat (detsky domov), a ci je sanca, ze si ho po odsedeni trestu mozes zobrat naspat.
Kedze nikto z rodiny nema zaujem sa on starat, resp. nemas odvahu ho nechat v ich starostlivosti.
Tak isto sa spytat, ci je sanca, ze takyto zaznam sa ti z registra po nejakej dobe riadneho zivota bez priestupkov a dalsich trestnych cinov vymaze.
Lepsie si uz teraz asi nepomozes.
A potom sa snazit viest uz riadny zivot. Najst si stabilnu pracu na jednom mieste, vydrzat tam vzdy aspon dva roky, ak sa da. aby to nebolo o tom, ze striedas prace neustale.
No a samozrejme, vyhybat sa exovi vsade, kde sa da a nekomunikovat s nim. Urcite za nim nechodit do sukromia. Nedavat mu zamienku, aby ti mohol zas nieco prisit.
@sis492019 no a? Bezdetni ludia maju pravo porusovat zakon? Ani s dietatom sa nevyhnes kriminalu. Budes si musiet odsediet pol roka a snad potom budes zit slusnym sporiadanym zivotom. Tj s normalnou pracou a s dietatom v jasliach alebo v skolke. A nie niekde s tebou v praci.
A nechapem z akeho dovodu ti vobec napadlo to auto soferovat. To si moze aj 10 rocne decko spravit testy a aj tak ho to neopravnuje ist do premavky.
Akoze ja chapem, ze asi vela toho nenarozmyslas. Ale radsej 2-3x zapoj mozog pred tym, nez sa do niecoho nabuduce pustis.
@janage Súdy sú žiaľ mega pomalé. Ja som vyše trištvrte roka čakal na rozsudok v mojej stručnej žalobe voči okresnému úradu, kde nebolo žiadne pojednávanie ani dokazovanie, a súd rozhodoval na základe prečítania max. asi tak 25 strán dokumentov...
A teda, v tejto konkrétnej veci ten trest zjavne nebude plniť účel, ktorý má takýto krátky trest mať - zabezpečiť nápravu páchateľa, keďže ten (ak hovorí pravdu) sa už v podstate napravil.
Nechápem, kde sa berie v ľuďoch toľko zlosti a potreby kopnúť si, namiesto empatie a podpory.... Ja ťa súdiť nebudem, ani hovoriť, či zaslúžiš alebo nezaslúžiš ísť do väzenia. Len ty vieš, čo a ako bolo, a či si napísala celú pravdu. Za podanie žiadosti nič nedáš. Vyskúšaj. Uvidíš... Ono keď sa spojí mladosť a veľké zamilovanie do nesprávneho, človek vie narobiť neskutočné veci. Nie raz to vidíme aj tu v diskusiách, čo sú ženy schopné robiť kvôli láske.. Držím palce. A ak by to aj nevyšlo, 6 mesiacov nie je extrémne dlhá doba. Zvládnete to aj s malou. Ak ju nemáš kam dať, kontaktovala by som nejaké krízové centrá, či by ťa nevedeli navigovať čo by si mohla v tomto prípade robiť.

@janage
@janage nie soferovala som len 3x .. preco hned si niekto mysli ze to nebolo len 3x .. keby to bolo viac krat nemam problem to povedat .. nechcela som si dat trest odlozit.. ppcitam viac s moznostou ze mi milost udelena nebude, ale nikoho som nezabila ani som nikomu neublizila.. myslim ze nie kazdeho hned treba oddsudit len podla vasich predpokladov, niesom zly clovek a uz vobec niesom zla matka ... ano hore som pisala naivna, zamilovana a blba .. vzdy som dufala ze sa vnom nachadza aj to dobre ..