icon

Návšteva vo výkone trestu

barbora1504
26. sep 2023

Ahojte 🙂
Moj priateľ je vo výkone trestu a chcela som ho navštíviť. Tak som si vybavila na úrade čestné prehlásenie že sme žili v spoločnej domácnosti ako druh a družka keďže na návštevu môže ísť len blízka osoba. No žiadosť o návštevu zamietli. Máte niekto s týmto skúsenosť? Mam aj spoločnú nájomnú zmluvu myslite že by mi to mohlo pomôcť?

nic0le
•
26. sep 2023

@barbora1504 nie takúto skúsenosť nemám. Na návštevu som mohla ísť ja ako partnerka, ( nie manželka ani družka) dokonca aj moje dieťa, kt. ním nemalo žiaden príbuzenský vzťah. Ak sme boli menovite na navštívenke.

alexandraas
•
26. sep 2023

Ja som chodila na navstevu ku maminmu bratovi,jedine co mi ozaj trebalo poslat rodny list tusim..v tom case bol aj moj ex,nemali spolu ziadny pribuzensky vztah..

petamich
•
26. sep 2023

pokial viem (uz je to zopar rokov) tak na navstevu mohli iba rodicia, stari rodicia, surodenci, manzel/ka, deti a druh/druzka, nahlasoval nas odsudeny na navstevu, prisla nam domov "pozvanka" na konkretny den a cas a na zaklade nej sme mohli prist (ale tak moze to byt aj inak)

toto vsetko ste spravili a zamietli ti navstevu?

alickapusinka
•
26. sep 2023

A pobyt mate spoločný prechodný alebo svoje niečo mate že bývate na jedej adrese. To znamená ON ak ma občiansky aj TY a či mate na jednej adrese že bývate.

barbora1504
autor
•
26. sep 2023

@petamich áno malo by to tak byt aj dnes preto som si vybavovala to čestne prehlásenie lenže aj tak to zamietli. Niekde som čítala že vecsinu návštevu vždy s týmto potvrdením schvália no môže sa stať že aj nie pretože nemusia toto potvrdenie brat ako dosť dostačujúce že sme naozaj žili ako druh a družka. Preto ma napadlo že či by pomohla nájomná zmluva ktorú sme mali pred tým ako nástupil do výkonu trestu.

barbora1504
autor
•
26. sep 2023

@alickapusinka pred tým ako ho zavreli sme boli spolu v podnájme (nájomnú zmluvu mám) no nemali sme spoločný trvalý ani prechodný pobyt

alickapusinka
•
26. sep 2023

@barbora1504 tak preto ťa nepustili. Vieš čo našla som na internete právnik tam písal tiež sa nejaká pýtala že ju nepustili. Musia žiť na jednom pobyte aspoň 3 roky. Je tu právna skupina aj právnik tu chodí draik a nejaká milá žienka tiež právnička tak spýtaj sa alebo je tu aj pravna skupina jednu otázku môžeš položiť. Skús ísť skupina pravna pomoc.