Žiadosť o milosť prezidentky pred výkonom trestu
Zdravim chcela som sa spytat aka je sanca ze mi bude udelena ziadost o milost .. som mlada slobodna matka, snazim sa si dat zivot do poriadku aj s malou.. naozaj sa snazim chodim z prace do prace, snazim sa malej venovat najviac ako sa da.. jednoduche to nieje.. ked som bola zamilovana som bola blba a naivna jazdila som bez vodicskeho preukazu a 3x ma moj byvali udal tak som mala podmienku.. pocas podmienky sme sa pochytili a nakoniec ma udal za napadnutie a vytrznictvo takze mi prislo ze som sa neosvedcila v podmienke a mam vykonat trest osnatia slobody na 6 mesiacov.. otec malej sa k nej vobec nehlasi, nechce ju, chce sa jej vzdat .. s mojou rodinou to tiez zrovna neieje v poriadku .. nsom si vedoma svojich chyb al viem ze by som zato mala pykat ale malu naozaj nemam komu dat a mam to tazke .. naozaj som svoj zivot zmenila a snazim sa ho viest najlepsie ako viem a chcem byt malej dcerke vzorom .. prosim vas mviem ze som to nemala robit opakovane, len som si to vtedy neuvedomovala.. myslite ze je tam sanca nejaka ze mi bude udelena milost ? .. ked pojdem do vykonu trestu stratim vsetko a nebudem mat kam ist s malou a prodem aj o prace a byvanie
@isabella15 to by som si pozrela ako zeny bravaju batolata napriklad do vyroby, alebo do tesca za pokladnu, alebo do vyskumnych ustavov, do radiologickej ambulancie, v podstate kamkolvek ako som uz spominala. Deti do prace nepatria. Ked to nechapes, tak si to spracuj nejak v sebe a nenakladaj mi tu citove vylevy. Neviem kde vidis, ze by som niekoho sudila. Skor vsetko hystericky vnimas a nedokazes pochopit moju odpoved. Ked to nedokazes, tak si to proste nevsimaj a pohni sa dalej.
@brembo
Áno, všimla som si v mnohých témach, že muzi sú omnoho sucitnejší ako ženy. Tu sa všetky idu bit do hrude aké sú matky, ale pritom tu by matka prišla o možnosť byt s maličkým bábätkom, ktoré je úplne citovo závislé od matky, spôsobí mu to traumu a to ich ani v päte nepichne, tie supermatky. Ešte jej tu poniektore drzo napíšu, ze či to tých 6 mesiacov vo vszení nevydrží. Hnoj, hnoj, hnoj. No ja by som bez deti nevydržala ani 3 dni, nieto ešte 6 mesiacov, keď ani neviem kto sa o neho stará. A odbavovať sa tu budú jóóój, jedna radosť.
@sis492019
Aj ja ti držím palce a úplne ťa chápem. Tiež som mala prvého frajera manipulátora, mladá, blbá, slepo zaľúbená a urobila som pre neho veľa hlúpostí. Ten tvoj zašiel ešte ďalej, takže to musí byť dosť zranený človek. Urobila si trochu chybu že si žiadala o radu práve tu, ale to tiež dokážem pochopiť, tu môžeš ostať v anonymite, ale pochopenia sa ti tu veľa nedostane. Bezplatné právne poradne naozaj nestoja za nič. Jedného takého asi práve máš. Ak ti tu dokázal niekto bez právneho vzdelanie z fleku napísať "vzor" žiadosti o milosť a tvoj právnik nie, tak to znamená, že skáče iba do výšky svojho platu. Švagriná mala tiež takého pri rozvode, v podstate jej nič nepomohol.
Ficek &Ficek niekto ich už spomínal, dá sa tam napísať tiež bezplatne, ale odpoveď môže prísť aj neskôr. Prípadne do toho investovať a zaplatiť si ich, keď ti už príde nástup na trest, podať odvolanie. Ale s poriadnym právnikom. Verím že taký by to mohol zvrátiť aj na domáce väzenie.
Úprimne, neverím že sa tvoja žiadosť o milosť dostane k Čaputovej. Možno keby si bola inak orientovaná .... ale tak dobre ze si skúsila.
Tiež by som bola rada keby si dala vedieť ako si dopadla. Mnohí ti tu držíme palce a myslíme na teba v dobrom ❤️
@isabella15 chodim upratovat domacnosti takze to co robime kazda bezne aj doma.. pockaj ty si das strazit deti ked si ides doma upratat ? Dohadujem si to tak aby mi mala vtom čase spala
@anett52
@sis492019
presne, aj mne napadlo, ci by nebolo mozne ziadat alternativu, napr. v podobe domáceho vazenia, financneho odskodnenia alebo aspon odlozenia nastupu na vykon trestu, vzhladom na to, že dietatko je maličké, možno este dojcene a nie je nikto v rodine ochotny sa postarať.. Viem o pripade, kedy rodičia už školáka mali obaja nastúpiť na vykon trestu a riešili to v zmysle, aby mohli trest vykonávať postupne, nie obaja naraz, aby sa mal kto postarať o dieťa. Len na takéto veci by ozaj trebalo právnika..
@sis492019 ved to prave ja tvrdim, kedysi si zeny aj bravali deti do satky na chrbat ked isli robit na pole a babatku je vzdy najlepsie pri mame.
@solange7 pisala som ,, pokial boli na ne schopne dohliadnut,, -citaj s porozumenim! a radiologicka ambulancia neviem co ma spolocne s upratovanim domu ale ok. skoda reci. ...
@sis492019
A skúsila si to právne poradenstvo, ktoré som ti poslala tu v diskusii a tam sa opýtať aké máš ešte možnosti?
Ženy, uvedomte si niektoré, že vy nie ste sudkyne.. autorka už svoj trest pozná, má ho určený naozajstným súdom.. ak poda žiadosť o milosť a dostane ju, bude na posúdení prezidentky, ak ju nedostane, tak sa bude musieť nejako zariadiť. Veľmi zlá situácia, myslím že si sama uvedomuje svoje chyby a snáď ich už nikdy nezopakuje.. ale ako jej pomôže keď si sem prídete kopnúť? Áno sú hrozne udalosti posledných dní, ale to čo sa hlása že aj slová sú zbraň, tak to je ozaj pravda.. a samé tu stále každý deň, neustále bojujete slovami, to všetko len zvyšuje veľký tlak v spoločnosti..
@sis492019 zdravím, tiež by ma zaujímalo ako ste dopadli
@lienka0078 zdravim tak zajtra mam nastup do vykonu, prezidentka sa este zatim nevyjadrila len umna bola socialka preskumat ako sa o malu staram
@sis492019 ach jo... To ma mrzí. A ako ste poriesili dieťa?
@sis492019 uff tak to mrzí aj mňa ☹️ Môžeš si malú zobrať so sebou? Viem že sa to plánovalo, že si matky môžu zobrať deti do troch rokov so sebou (v niektorých prípadoch až do 5 rokov) ak nie je trest príliš dlhý. Neviem ako to dopadlo, v každom prípade ti držím palce, aby si bola silná 🌻
@sis492019 moja ja ta nesudim a nemal by to robit nikto nech sudi boh...ja ti napisem ale pravdu..moj ex tiez 3krat nacapany bez vp dostal,21mesiacov.pisala som sudkini bola som na sude prosit ze cakame dietatko a ja byvam u nich pre mna cudzich ludi... Nez
zabralo nic. Tehotenstvo porod 9nesiacov som bola sama kym ho prepustili na PP verim ze aj ty po3mesiacoch vyjdes (ak tam budes musiet ist)budem sa modlit. Pretoze va mladych ludi urobi blbosti a aj ovela vacsie ak sa z nich vsak dokaze poucit nikto nema pravo sudit ..len ten hore

@solange7 deti do prace nepatria a odkladanie do zakladaca !? tak to pocujem prvy krat . si uplne mimo. matky odjakziva bravali deti ( batolata) so sebou do prace pokial boli schopne na ne dohliadnut a ina moznost nebola, a vsetko bolo uplne v pohode. a si jedna z tych co tu naramne hned niekoho sudia ,no nikdy nevies, kedy sa ty mozes dostat v zivote na sikmu plochu