icon

Znalecký posudok psychologičky

sarlota19
20. apr 2015

Dobrý den, má niekto skúsenosť so znaleckým posudkom? sme s manželom v rozvodovom konaní a súd nán určil psychologičku aby posúdila či je vhodná striedavá starostlivosť o ktorú žiada manžel. Deti sú ročné a dvojročné.
Dakujem za každú radu.

Strana
z2
kaktusik007
25. apr 2015

@pribinak musela... nasa legislativa je postavena tak, ze ak jeden z rodicov navrhne striedavku, sud skuma, preco NIE. Nie ze preco ano, ale naopak, prioritne striedavka sa ma davat a sud musi zdovodnovat, preco striedavka vhodna nie je. Takze teraz to ma cierne na bielom od psychologa a je to vsetko v poriadku.

sarlota19
autor
26. apr 2015

@pribinak dakujem

kajalia
10. máj 2015

@lllara1110 mate take skusenosti, ze az po 3tom roku zivota dietata?

lllara1110
11. máj 2015

@kajalia skusenosti...nie.Ale je na to nejaky paragraf....vo všeobecnosti takmer nikdy sud neda suhlas do 3veku bez matky,toho sa nemusite bat.Chcem Vas len upozornit...ak mienite sud v niečom klamat,čo sa jedna ohladom manžela..neodporučam to.Oni to lahko zistia a potom sa budu na vas aj tak pozerat.Po 3roku dietata ak ozaj nema zaujem a to musite JASNE preukazat sa može na jeho či vašu žiadost na sud upravovat stretavanie..v každom pripade mi je luto dietata a každej rodinky ktora musi toto preživat.

monic14
8. júl 2019

@sarlota19 môžem sa opýtať na meno znalkyni

Ďakujem

bona
8. júl 2019

@monic14 nemôžete,autorka je už neaktívna,téma je z r. 2015.

sarlota19
autor
9. júl 2019

@bona prečo by nemohla 😀

bona
9. júl 2019

@sarlota19 jaaj,tak v tom prípade ok,som myslela,že sem už nechodíte..pardon,moja chyba..🙂

monic14
9. júl 2019

@sarlota19 Dobrý deň, je možné, že by ste mi poskytli meno psy.znalkyni? Potrebujem pomoc. Ďakujem.

sarlota19
autor
12. júl 2019

@monic14 je uplne jedno aká znalkyna to bude mať posudok sa robí dopodrobna na všetkých deti a aj rodičov som mimo bydliska takže neviem z hlavy meno bolo to pred rokmi

monic14
12. júl 2019

@sarlota19 Ďakujem 😊

ginnie
14. júl 2019

@lllara1110 viem ze to je uz stara prispevok no toto ma zaujima. Lebo mija malicka ma dva roky a na sude na mna kukali jak na drblu a to este kojim a aj to som bola za to smiesna ze dieta musi byt s otcom same.

sarlota19
autor
22. júl 2019

@ginnie To že ma dva roky ....ja by som trvala na tom, že dieťa ma k matke veľmi silnú citovu väzbu a ešte je aj kojená, takže súhlasila by som s navštevami otca ale len za mojej prítomnosti. Neverím, žeby nejaký sudca dal dieťa otcovi bez prítomnosti matky max do 5 rokov veku dieťaťa...dufam že som pomohla

ginnie
22. júl 2019

@sarlota19 noooo, tak som vychytala asi nejaku zakomplexovanu alebo zatrpknutu alebo neviem aku sudkynu. Alebo to tam ma podchytene. Moje skutocne argumenty (kojene dieta, 2roky, nema vztah s otcom, nezili sme spolu ani jeden den odkedy sa narodila, ma cip od brany a mohol prist k nam v podstate kedy chcel no po hodine a pol vzdy odchadza po 20-30minutach uz je na telefone takze nevie co ma s malou robit a ani ho to nebavi) ju absolutne netrapilo. Vraj dieta prezije aj bez kojenia, ako si ma on vytvorit vztah s nou ked som tam ja, jasme ze nevie co ma s nou robit to nevie zisden muz do 3rokov, tak si mala poplace to este zisdne dieta nezabilo, dieta nieje zmysel zivot ale iba etapa a mam sa na tom cim skor pripravit, na prvom mieste je partner pretoze vdaka nemu je tu dieta a kedze tu u nas na prvom mieste nebol tak je jasne ze si nasiel zenu ktora mu da pocitt ze je muz. No asi tolko v skratke. To ze som tam povedala x krat ze mu neberiem moznost za malou chodit a ze moze bt aj dlhsie ako jehohodina a pol ju tiez netrapilo ze by jej docvaklo ze ho to asi fakt nezaujima.

sarlota19
autor
27. júl 2019

@ginnie tak to je asi nejaká krava žiadaj sudnoznalecký posudok na otca nech sa tam ukáže či má záujem o dieťa alebo to iba hrá .... a dobre právnika neexistuje žeby dali dieťa otcovi ktorý sa o dieťa doposiaľ nestaral a nezaujímal

monic14
30. júl 2019

@ginnie tak toto ma poriadne rozhnevalo. V dnešnej dobe neberú do úvahy nič, len aby ten,čo si sám nenaviazal vzťah s deťmi, chudáčik sa mal najlepšie. Čo že žena nespí odkedy sú deti na svete, či sú choré, smutné,.... všetko robí a potom je tá najhoršia, ktorá ževraj bráni vo vzťahu otec - dieťa. Kde boli od začiatku!!!

ginnie
2. aug 2019

@sarlota19 noo tak plati a to im staci. Javi zaujem a plati. Dostatributov ktore robia z neho dobreho otca. Nejake moje predstavy o tom ako sa ma k nej spravat su moje predstavy. A tie nemusia byt predsa splnene. To ze malicka povie tato aj cudziemu muzovi na ulici to je mija chyba mam ju viest k tomu aby ho mala rada a poznala. Mam jej doma o nom hovorit a ukazovat fotky atd. Pytat sa jej na v zmysle co by asi na toto povedal tato? A tesil by sa? A pdoobne. Lebo sak o nom bez neho. On si moze zit svoj lajf so svojou lav a ja mam budovst vztah medzi nimi bez neho aby ked on pride aby malicka mala jasno 😂

ginnie
2. aug 2019

@monic14 nie ziadna zena ich nezaujima. Oni chudacikovia odvthnuti. Zrna zrazu otehotnela a porodila a oni chudacikoa zrazu stratili svoju mamicku dva. Nevedia co robit treba aby si nasli druhu a este ich za to aj potlapkamd po ramene ako dobre.

monic14
2. aug 2019

@ginnie Tak nejak si to predstavujú skoro všetky psychologičky, opatrovníčky, sudkyne....

rado66633
9. feb 2020

@sarlota19 preco? otec nema narok vidiet svoje deti? klasicka tupa zena...

marca12
3. júl 2020

@sarlota19 ze nie? U nas v rodine bez problemov na vikendy odklepli 3 rocneho otcovi manipulatorovi a psychicky narusenemu A otec dokazal tak zmanipulovat dieta,ze uz ani nechce ist k mate. Lenze otcovi nejde o dieta,ale o pomstu matke spikli sa spolu s jeho matkou. Pritom je to kriminalnik a nebezpecny clovek. Zmanipuloval vsetkych. Take su nase sudy sk....vene

monic14
3. júl 2020

@marca12 super, tým manipulátorom všetko prejde, kde máme odborníkov????, keď sa tak nechajú manipulovať!!!! Strašné.

ninka2222
4. jan 2021

Prosím Vás,koľko stál posudok?

sarlota19
autor
4. jan 2021

@ninka2222 nič ma nestal poslal nas sud na navrh exmanžela a nakoniec som bola rada, pretože vyšiel v moj prospech 😀

janulka291
22. mar 2023

@sarlota19 Ahoj, ja zažívam niečo podobné, muž tlačí na psychologický posudok všetkých (dcérky majú 3 r. a 6 r.), avšak ja nesúhlasím. Jemu ide o to, aby deti získal do svojej výlučnej starostlivosti a zo mňa urobil neschopnú matku, takže som zvedavá, či nám to súd nariadi.
Tie psychotesty boli ťažké? To mi naháňa strach, lebo sú tam určite otázky typu: nakresli strom.. Ja vôbec neviem kresliť 🙁

Vopred ďakujem za odpoveď 🙏

Strana
z2