Zrušenie náhradného výživného a následné neplatenie výživného

saraag
19. okt 2022

Rušil niekto náhradné výživné? To sa všetko zruší aj exekutor? Ako potom postupovať keď ex naďalej nebude platiť výživné?

hipuska
19. okt 2022

@saraag to píšeš o dvoch veciach. Teraz máš náhradné, či ako? A ma muž exekútora na výživné?

saraag
autor
19. okt 2022

@hipuska áno mam náhradné ale chcela by som to zrušiť.... Len neviem ako potom postupovať keď ex nebude platiť (zatiaľ je v base a exekutor par krát poslal nejaké drobné...)

hipuska
19. okt 2022

@saraag no, nemáš veľa.moznosti. Keďže je v base, asi nemá príjem, takže ti nemôže dajak platiť. Čiže exekútor nemá od neho ako tie peniaze dostať. Ale, ak by si si nechala náhradné výživné, a nejak by ti exekútor peniaze vymohol, vyplatil spätne, to náhradné budeš musieť vrátiť.

A nie, sú to dve rôzne veci. Keď zrušis náhradné, exekútor sa nezruší. Ten sa zruší iba vtedy, keď zaplatí celé výživné, to čo ti dlží

marca12
19. okt 2022

@hipuska moze podat navrh na ukoncenie exekucie,ale musi uhradit trovy ona,kedze on ich zrejme nebude hradit.

hipuska
19. okt 2022

@marca12 áno, to je tiež možnosť. Skôr som reagovala na.to, že keď zruší náhradné, automaticky sa nezruší exekútor. Ale teda @autor, keď ti exekútor vyplatil nejaké výživné, dostala.si v tom čase náhradné?

saraag
autor
19. okt 2022

@hipuska prišlo mi od exekútora a aj úrad poslal čiže budem musieť ísť tam a vrátiť to pravdepodobne.... Ja by som chcela len úrad zrušiť a keď už nebudem poberať náhradné a exekutor ak vymoze zase niečo tak to si budem môcť nechať?

hipuska
19. okt 2022

@saraag zalezi..ak zrušis náhradné výživné a potom ti exekútor pošle a nastane situácia (uvediem príklad)..
Náhradné výživné dostaneš z úradu za mesiac január, február, exekútor ti vyplati za tieto mesiace, musíš vrátiť. Nemôžeš za jeden mesiac dostať peniaze aj aj. Rozumieš?