Zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti
Dievčatá, ako dlho sa čaká za takýmto súdnym rozhodnutím? Nie sme zosobaseni, dieta nema ani 2 roky. Bojím sa, že si zmysli z ničoho nič mi ju vziať len tak na den, dva na vylet a mala bezomna nevydrží ani hodinu. O 2 týždne by som to potrebovala mať, je to možné?
Máme komplikované vzťahy a ja neviem čo od neho môžem čakať, preto sa chcem poistiť sudom
@liljana ale ano, on stále hovori ze je rovnako rodic a ma rovnaké práva. On totiž plánuje sa ist pochváliť s našou dcérou k ex a ja s tým pochopiteľne nesúhlasím. Ale toto už rozoberať nemienim, nebudem ani reagovať na blbé komentáre. Skratka potrebujem v rukách niečo, čo mi tým pomôže. On je cvok
Preco si mala dieta s cvokom? Chapem, dvaja sa pohadaju a rozidu. Ale ak bol on zodpovedny predtym, je zodpovedny aj po rozchode a teda schopny sa dohodnut na starostlivosti, aj postarat sa o dieta. Takze bud si si uplne blbo vybrala otca svojho dietata, alebo je normalny a chces sa mu pomstit.
@liljana vieš mi odpovedať na moju otázku? Keď nie tak ďakujem za ochotu a prajem pekný zvyšok dňa
má pravdu, dieťa je takisto tvoje aj jeho, dúfam, že sa Vám podarí kompromis.
Ale v tom na pravdu, je rodič a ma rovnaké práva. Na výlet k ex ju môže zobrať aj potom keď budeme určené vychádzky. A nemyslím ze hlavne v tejto dobe fungujú súdy tak rýchlo že za 2 týždne rozhodne
Tak zavolaj na socialku, tam by to mali vediet. Toto by mali de facto riesit kazdy den.
@sense nie je to náhodou tak, ze do 3r.sa môže dieťa stretávať s otcom len za prítomnosti matky?
Neviem ci je to zákonom dane že to tak musí byť
nie nie je to dane, dieta mozu kludne prisudit aj otcovi... a ty sa s nim budes stretavat len v pritomnosti otca.....
obaja ste rodicia, zatial mate obaja rovnake pravo.....
a to si len ty myslis ze dieta bez teba nevydrzi..... ked sa rozidete, chlap si pre nu pride, bude musiet bez teba vydrzat....
odporucam dat otazku v pravnej skupine, tam poradia ako postupovat
No ma pravdu v tom, že je tiež rodič a ma pravo byť s dcérou, ak je uvedený v RL. Dá sa informovať na sociálku, či existuje taka možnosť ze je zverená do výchovy tebe, to asi súdom musí byť zverené. Ale za 2 týždne to pochybujem ze stihneš, hlavne teraz. Jedine ze by si dokázala, že on je nejaký asocial, bezdomovec, agresor, opilec, ohrozuje ju a podobne. Pokiaľ nič z toho nie je, má záujem o dieťa, prispieva na neho, tak len to ze vy mate zle vzťahy, na súde neobstojí. Je možné stretavanie v prítomnosti matky u úplne maličkého dieťaťa, ale 2 ročná už nie je novorodenec. Inými slovami, tvoja dcéra má a bude mať vždy aj otca. S tým nič neurobíš. A ano, má právo s nou sa kontaktovať
áno je to pravda, je to rovnako rodič a má rovnaké práva ako ty.

Co by si pocal s placucim 2rocnym dietatom? Asi mate vyhrotene vztahy a vidis vsetko negativne. Nikto ti dieta nezoberie, dychaj zhlboka a kludne.