icon

Zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti

13. júl 2021

Dievčatá, ako dlho sa čaká za takýmto súdnym rozhodnutím? Nie sme zosobaseni, dieta nema ani 2 roky. Bojím sa, že si zmysli z ničoho nič mi ju vziať len tak na den, dva na vylet a mala bezomna nevydrží ani hodinu. O 2 týždne by som to potrebovala mať, je to možné?
Máme komplikované vzťahy a ja neviem čo od neho môžem čakať, preto sa chcem poistiť sudom

liljana
13. júl 2021

Co by si pocal s placucim 2rocnym dietatom? Asi mate vyhrotene vztahy a vidis vsetko negativne. Nikto ti dieta nezoberie, dychaj zhlboka a kludne.

autor
13. júl 2021

@liljana ale ano, on stále hovori ze je rovnako rodic a ma rovnaké práva. On totiž plánuje sa ist pochváliť s našou dcérou k ex a ja s tým pochopiteľne nesúhlasím. Ale toto už rozoberať nemienim, nebudem ani reagovať na blbé komentáre. Skratka potrebujem v rukách niečo, čo mi tým pomôže. On je cvok

liljana
13. júl 2021

Preco si mala dieta s cvokom? Chapem, dvaja sa pohadaju a rozidu. Ale ak bol on zodpovedny predtym, je zodpovedny aj po rozchode a teda schopny sa dohodnut na starostlivosti, aj postarat sa o dieta. Takze bud si si uplne blbo vybrala otca svojho dietata, alebo je normalny a chces sa mu pomstit.

autor
13. júl 2021

@liljana vieš mi odpovedať na moju otázku? Keď nie tak ďakujem za ochotu a prajem pekný zvyšok dňa

mondolina
13. júl 2021

má pravdu, dieťa je takisto tvoje aj jeho, dúfam, že sa Vám podarí kompromis.

sense
13. júl 2021

Ale v tom na pravdu, je rodič a ma rovnaké práva. Na výlet k ex ju môže zobrať aj potom keď budeme určené vychádzky. A nemyslím ze hlavne v tejto dobe fungujú súdy tak rýchlo že za 2 týždne rozhodne

liljana
13. júl 2021

Tak zavolaj na socialku, tam by to mali vediet. Toto by mali de facto riesit kazdy den.

autor
13. júl 2021

@sense nie je to náhodou tak, ze do 3r.sa môže dieťa stretávať s otcom len za prítomnosti matky?

sense
13. júl 2021

Neviem ci je to zákonom dane že to tak musí byť

lucik194
13. júl 2021

nie nie je to dane, dieta mozu kludne prisudit aj otcovi... a ty sa s nim budes stretavat len v pritomnosti otca.....
obaja ste rodicia, zatial mate obaja rovnake pravo.....
a to si len ty myslis ze dieta bez teba nevydrzi..... ked sa rozidete, chlap si pre nu pride, bude musiet bez teba vydrzat....
odporucam dat otazku v pravnej skupine, tam poradia ako postupovat

jaskolka
13. júl 2021

No ma pravdu v tom, že je tiež rodič a ma pravo byť s dcérou, ak je uvedený v RL. Dá sa informovať na sociálku, či existuje taka možnosť ze je zverená do výchovy tebe, to asi súdom musí byť zverené. Ale za 2 týždne to pochybujem ze stihneš, hlavne teraz. Jedine ze by si dokázala, že on je nejaký asocial, bezdomovec, agresor, opilec, ohrozuje ju a podobne. Pokiaľ nič z toho nie je, má záujem o dieťa, prispieva na neho, tak len to ze vy mate zle vzťahy, na súde neobstojí. Je možné stretavanie v prítomnosti matky u úplne maličkého dieťaťa, ale 2 ročná už nie je novorodenec. Inými slovami, tvoja dcéra má a bude mať vždy aj otca. S tým nič neurobíš. A ano, má právo s nou sa kontaktovať

3tato
23. júl 2021

áno je to pravda, je to rovnako rodič a má rovnaké práva ako ty.