icon

Zvýšenie výživného

ivuuus
25. feb 2025

Kocky ktora ste si teraz v tomto obdobi davala navrh o zvysenie vyzivneho? Potrebovala by som info ohladom vysky...

pribinak
25. feb 2025

@ivuuus ale výška nie je pevna určená.
Ty budeš dávať vysku podľa tvojich nákladov na dieťa

ivuuus
autor
25. feb 2025

@pribinak zaujimalo by ma aky je strop a ci treba dat max aby bolo z coho skresavat... Ze ako to prebieha na sude. 8 rokov od rozvodu som nepodavala ziadost o zvysenie ale moje deti 25r a 15r. si s tou povodnou sumou uz nevystacia. Resp. dospely vysokoskolak 15r.dcera na tu poberam ja 8rokov 140e🙈

pribinak
25. feb 2025

@ivuuus nie je žiadny strop

To dospelé “dieťa” si už návrh na výživné bude podávať samé. Nie ty. Je plnoleté takze prácne zastupuje samé seba ludovo povedané

Na to mladšie dieťa vypises náklady, urobíš si napr tabuľku kde zahrnieš všetko a potom napíšeš sumu ktorú ziadas

Uvedies sumu na stravu ošatenie obuv krúžky sklske pomocky hygienu cestovne ak cestuje do školy zdravotné pomocky ak napr nosí okuliare

A môžeš uviesť že napr ziadas extra polovicu uhradenia nákladov na extra výdavky napr lyžiarsky letné tábory okuliare zubný strojček

caramellka
25. feb 2025

@ivuuus Plus okrem vyššie spomenutého nezabudni zahrnúť aj časť nákladov na bývanie.