Zvyšuje sa počet rozvodov?
Minulý týždeň sme prišli s rodinou k mojim rodičom na návštevu prespať ,boli hody ,návšteva hrobov a tak a stretol som tam dobrého kamoša z detstva a dohodli sme sa že pôjdeme na pivo večer ,no a zistili to tiež fajn kamoši že prídu aj oni a keď sme preberali po dlhej dobe že kto a ako žije ,tak že všetci traja sú rozvedený a po dlhej debate mi bolo povedané , že asi Ja asi nie som normálny ze to je teraz tak a že sa všetci rozvádzajú ,no haluz , ,akože mal som dost aký máte na to názor!
K tomu názor netreba. Štatisticky sa zvyšuje je to podložený ľahko dostupný fakt. Ale ja som odporca manželstiev takže mňa osobne to neprekvapuje ale nech si každý zariadi život ako chce.
@dvoncb Sú rozvedení z akých dôvodov?
A určite normálny si...
(A to Ti píšem ako rozvedená z dôvodu nevery a aj ďalších závažných po viac ako desaťročí. Každý normálny človek ide do manželstva s tým, že to bude. "navždy" a nebude sa tváriť ako majster sveta, že on je rozvedený a niekto iný nie. To je už chorý prístup...)
@dvoncb to, že sa rozvodovosť zvyšuje, je fakt. Ale to, že ty nie si normálny, lebo nie si rozvedený, je do neba volajúca blbosť. Akože sa máš rozviesť kvôli štatistikám? Tak to sa potom nečudujme, prečo stúpa tá rozvodovosť. Ak je medzi vami s manželkou všetko ok, tak nevidím dôvod, aby ste sa rozviedli.
My sme sa s mužom brali pred 23r, za tie roky sa rozviedli viac ako 15parov, čo boli na našej svadbe. Takže áno rozvodovosti je viac ako dosť, a dôvody? Vzťahy, či nevztahy😉
My sme sa s mužom brali pred 23r, za tie roky sa rozviedli viac ako 15parov, čo boli na našej svadbe. Takže áno rozvodovosti je viac ako dosť, a dôvody? Vzťahy, či nevztahy😉
Áno je to tak ,aj tu kde bývam to vidím honosné svadby sa tu robia a za rok su už od seba
Určite rozvodovosť stúpa a ja v okolí poznám kopu párov čo sa rozviedli a ďalšie čo im to hrozilo. Tým čo to hrozilo bol vo všetkých prípadoch dôvod nevera a aj
u väčšiny už rozvedených. No z našej starej partie, čo sme chodili na zábavy 5 párov, tak sme všetci spolu. Takže u nás tá štatistika neplatí. 😊 Všetko sme +/- 20 ročné manželstvá. 😊 V dnešnej dobe mi príde jednoduchšie sa rozviesť a je to v podstate, aj lepšie ak sú vo vzťahu vážne problémy.
No ja ti neviem ale pocet rozvodov na Slovensku na 1000 obyvatelov od roku 2006 kontinualne klesa (bezne dostupne data), akurat rok 2024 vs. 2023 to v medzirocnom porovnani kus vyskocilo.
Odkial berieme hypotezu, ze stupa?
Je k tomu x oficialnych zdrojov ale tu je to napr. zaujimavo spracovane a je tam aj graf rozvodovosti (absolutne cisla a na 1000 obyvatelov) https://esc2024.statistics.sk/files/B_KATEGÓRIA...
Rozvodovosť by mala klesať, keďže klesá aj počet uzavretých sobášov. Ibaže ľudia spohodlneli a je lepšie ( podľa nich) pokazené vyhodiť či vymeniť za nové než pokúsiť sa to opraviť. Je škoda, že tým trpia najmä deti, neusporiadané vzťahy sa vždy podpíšu na ich vývoji a živote.
1. Ľudia žijú dlhšie, vďaka medicíne a nekapú v 50tke, vek sa stále posúva.
2. Zmenili sa podmienky pre ženy, môžu študovať, cestovať, pracovať, zvyšuje sa povedomie o psychológii a čo nie je ok v partnerstve. Kedysi sa ženy nechali otĺkať, znasilňovať, lebo boli závislé od mužov.
3. Sociálne siete plné polonahych bab a sex na každom kroku ako náhle otvoríš internet-mnoho chlapov nechápe, že je to fejk a dobrovoľne si narušujú vzťahy.
4. Zly výber partnera.
5. Ak si otvoríš koníka, tak zo všetkých tem za týždeň tak 2 stoja zato bojovať za manželstvo, paradoxne sa najviac držia manželstva toxické páry, lebo z takého prostredia vyšli a vychovávajú tak ďalšiu generáciu.
6. Počet rozvodov nehovorí nič o kvalite vzťahov dnes, či pred rokmi...vtedy proste ľudia držali ako hluchí dvere aj ked ich partner dokopal do krvi či nakazil syfilisom, či pil, lebo nemali kam ísť a za čo.
7. Dnes si už obe pohlavia viac vážia svoj spokojný čas na tejto zemi, keďže už sa predlžuje priemerná dĺžka života.
Prajem Ti šťastné manželstvo a veľa lásky. A hlavne si ho nenechaj pokaziť zatrpknutymi kamarátmi.
Rozvodovosť by mala klesať, keďže klesá aj počet uzavretých sobášov. Ibaže ľudia spohodlneli a je lepšie ( podľa nich) pokazené vyhodiť či vymeniť za nové než pokúsiť sa to opraviť. Je škoda, že tým trpia najmä deti, neusporiadané vzťahy sa vždy podpíšu na ich vývoji a živote.
@anonym_b239ee ľudia nevedia riešiť problém a ľahšie je sa ho zbaviť, ako vyriešiť a to isté robia dnešni mladi
A ešte koľko z tých, čo síce ziju v manželstve ale je totálne nefunkcne, ale zatiaľ ostavaju lebo deti, majetky, pohodlnosť …atd.Tie čísla by boli dakrkooo vyššie.Len v mojom okoli su manželstva len na oko na verejnosti ,,funkčne,, ale za dverami neplnia svoju funkciu.Nepochopim sice ako niekto tak môže zit a obetuje svoj jediný zivot ale tak ich rozhodnutie
Urcite je rozvod beznejsi ako napr. v minulom storoci a tiez je ovela viac vztahov s detmi mimo manzelstva.
Tiež mám pocit, že je trend sa po 30tke rozvádzať. :D .....ale idem si pozrieť štatistiku. 🙂
2023 bolo najmenej rozvodov, teraz vraj je trend stúpajúci. :/ Smutné.
2023 bolo najmenej rozvodov, teraz vraj je trend stúpajúci. :/ Smutné.
@ivangeline to bol COVID ľudia neriešili blbosti😆
Dnes sa ľudia rozvádzaju často za malichernosti.
@ivangeline to bol COVID ľudia neriešili blbosti😆
Dnes sa ľudia rozvádzaju často za malichernosti.
@anonym_f2eaa9 lebo prišli nato, čo sú zač počas vodu🥱😂
@anonym_b239ee ľudia nevedia riešiť problém a ľahšie je sa ho zbaviť, ako vyriešiť a to isté robia dnešni mladi
@danielahamar ak je jeden z partnerov alkoholik, ktorý si ani problém neprizná, gambler, berie drogy, chorobný žiarlivec, či žgrloš, alebo má mimomanželské vzťahy, je lepšie ísť od seba. Riešiť môžeš problémy v manželstve len vtedy, ak majú záujem ich riešiť obidvaja, ináč je to zbytočné
@danielahamar ak je jeden z partnerov alkoholik, ktorý si ani problém neprizná, gambler, berie drogy, chorobný žiarlivec, či žgrloš, alebo má mimomanželské vzťahy, je lepšie ísť od seba. Riešiť môžeš problémy v manželstve len vtedy, ak majú záujem ich riešiť obidvaja, ináč je to zbytočné
@anonym_45c51f … takéto dôvody boli minimálne. Zvyčajne je to len vágne.. rozdielne názory, priority, pohľad na výchovu a podobne hlúposti.. a na tom.. sa dá.. pracovať..
@anonym_45c51f stále som toho názoru, že alkoholik pre niečo pije, feťák tak isto má dôvod a neverím tomu, že žiarlivec a žgrloš sa neukázal už pred svadbou.
@dvoncb a to je akoze zle? Za mna ked ludia skor ci neskor v manzelstve zistia ze su vrcholne nestastni tak by to nemali predlzovat a rozviest sa. Su problemy,ktore sa daju riesit a prekonat,popripade drobne neduhy s ktorymi vie clovek zit, a su skratka neprekonatelne rozdiely v povahe, sposobe zivota a predstave o buducnosti. V minulosti vela ludi zilo vedla seba - lebo sa to takto ma, lebo ini nie je lepsi, lebo co by farar a susedovie teta povedali...Nie nezastavam sa rozvodov a rozchodov, ale jednoducho niekedy to inak nejde.
@anonym_45c51f stále som toho názoru, že alkoholik pre niečo pije, feťák tak isto má dôvod a neverím tomu, že žiarlivec a žgrloš sa neukázal už pred svadbou.
@danielahamar to ale nič nemení na tom, že spolužitie s ním je utrpenie. Žgrloš a žiarlivec sa určite rozpoznať dá, s alkoholom a drogami nemusí človek začať pre problémy v manželstve, ale pre problémy v práci. pre problémy vo svojej pôvodnej rodine, alebo sa dostane do kolektívu, či už v práci alebo pri športe, ktorý ho stiahne. Nie každý je natoľko silný, aby odolal. Tiež nikto pred sobášom netuší, že sa jeho partner vypracuje v práci na vysokú pozíciu, kde je akosi bežné mať aj milenku, pretože si ju môže dovoliť. Je to ale úplne jedno, v takýchto manželstvách nemá zmysel zotrvávať. Ja osobne poznám len štyroch ľudí, ktorí sa zo závislosti vymanili - alkohol jeden muž a dve ženy a drogy žena

Ja som sa tiež s tým stretla. Len som sa pousmiala,ked mi to známa, tiež rozvedená povedala. Určite to nieje normálne, že sa veľa rozvádzajú, ale asi nemali štastie na patnera. A to , že ty máš šťastie , tak si to váž a ich nerieš. Lebo v kútiku duše ti závidia 🙂