icon

Je štúdium učiteľstva na Katolíckej univerzite kvalitné?

leonarda06
Včera o 08:08

Ahojte, nájde sa tu niekto kto tu študuje / študoval na tejto univerzite tento odbor? Vedeli ste sa uplatniť po škole a celkovo kvalita štúdia, aký ste mali rozvrh v prvom ročníku bakalárskeho štúdia-denná forma?

anonym_ba5f9a
•
Včera o 08:21

Mam na inej skole a uplatnenie je mizive. Dejepisari, obciankari na skolach su, pozri si edujobs.sk, ake predmety sa hladaju. To by si musela mat fakt stastie, ak by hladali niekde tuto kombinaciu a teba by si vybrali. Tieto predmety maju malu dotaciu hodin, na velkej skole by ti mozno vyskladali uvazok. Ale su to pekne predmety na studium, ak si chces len proste urobit vysku.

patrike
•
Včera o 08:35

Ziskas titul, ktory si mozes napisat do dotaznika, ked pojdes na urad prace. Take nieco studovat dnes je uplne zbytocne. Ak chces byt ucitelka, tak jazyky, fyziku alebo matematiku. Nie tieto bludy.

oriesocek
•
Včera o 09:08

Malinko sa hľadajú takéto kombinácie. Skús profesiu, alebo si zadaj do AI. Kebyže vystudujes fyziku, matematiku, slovenčinu, 1.-4. , jazyky, informatiku, ale aj telesnú a pod, tak to bude jednoduchšie a uplatnenie si nájdeš rýchlo.

basullinka
•
Včera o 09:27

Zo skúseností by som nešla do aprobácie s občianskou. Občianska sa často dáva na doplnenie úväzku. Dejepis má nízku časovú dotáciu v ročníkoch, ale keď ťa baví , skôr by som šla do aprobácie s jazykom.

adelusha
•
Včera o 09:46

V nasej skole robi vystudovana ucitelka s kombinaciou dejepis - obcianska nauka asistentku, uz niekolko rokov. Nenaplna ju to, vyslovene chce ucit a preto tento rok zacina studovat dalsi predmet - SJL. Inak nema sancu sa zamestnat a pritom nasa skola je velka, mame po 4- 5 tried v rocniku a v meste je par dalsich rovnako velkych skol. Viacero mojich znamych ma kombinaciu dejepis - SJL alebo dejepis - ANJ, z toho uz sa da vyskladat uvazok.

patrike
•
Včera o 10:20

Hlavne zmen uz teraz svoj styl fungovania, nechod cestou "nizkeho odporu" studiom pochybnej skoly nizkej urovne a este s tazko uplatnitelnym odborom. Pokazis si zivot hned na zaciatok.

anonym_639dd3
•
Včera o 13:57

Ahoj, o kvalite tejto univerzity nemám vysokú mienku, ale ťažko hodnotiť - neštudovala som tam. Poznám iba ľudí, čo študovali na našej univerzite a tam si dorábali doktoráty. U nás ledva zoštátnicovali... Netuším, či ti admini zmenili názov témy a vypadla z nej aprobácia, ale z ostatných odpovedí som usúdila, že rozmýšľaš o kombinácii dejepis - občianska náuka. Ak sa výrazne nenavýšia hodinové dotácie oboch predmetov na ZŠ/SŠ (aktuálne dejepis 1-2-krát týždenne, občianka 1-krát týždenne), nebudeš mať plný úväzok a budeš mať plat ako nekvalifikovaná (ak sa vôbec zamestnáš). Na ZŠ Ti prinajlepšom budú dávať učiť rôzne výchovy (hudobnú a pod.), len aby si mala plný úväzok... Sama mám vyštudovaný dejepis, ale obdivujem každého mladého človeka, čo si to vyberie (ja som študovala koncom 90. rokoch, my sme napr. mali na SŠ dejepis 3-krát týždenne, a keďže vtedy boli ešte stále relatívne veľké počty detí, v jednom ročníku bývali aj 3-4 triedy, takže to bolo ešte OK). Ak zvažuješ dejepis, priber si k nemu slovenčinu alebo angličtinu - z tých budeš mať väčšinu úväzku a zvyšok doplníš dejepisom. Na veľkej škole sa možno uživíš... Ale radšej porozmýšľaj nad niečím perspektívnejším (možno aj nad inou univerzitou).