icon

Skúsenosti s magnetickou rezonanciou v Ružomberku

nerfka
6. júl 2025

Prosím máte skúsenosť s magnetickou rezonanciu v Ružomberku vo vojenskej nemocnici? Ako prosím prebieha vyšetrenie, prípadne ako dlho sa čaká na termín? Mám z toho dosť strach...

nelca84
6. júl 2025

@nerfka kvoli comu mas strach z MRka? Ved tam len lezis. Ja chodim pravidelne a vzdy si tam vyborne oddychnem...

tamitamitami
6. júl 2025

Ja som bola 3 krát. Prišla som, vypísala dotazník, pripravila sa v kabínke a šla som na MR.
Na termín som čakala 2-3 mesiace, už si nepamätám presne.

nerfka
autor
6. júl 2025
@nelca84

@nerfka kvoli comu mas strach z MRka? Ved tam len lezis. Ja chodim pravidelne a vzdy si tam vyborne oddychnem...

@nelca84 nemám rada stiesnene priestory a ešte keď ide o mozog viem že na hlavu dajú nejakú ,,klietku,, proste nepríjemný pocit ale nastavujem sa že to dám ako to dali aj iný.

nerfka
autor
6. júl 2025
@tamitamitami

Ja som bola 3 krát. Prišla som, vypísala dotazník, pripravila sa v kabínke a šla som na MR.

@tamitamitami prosím vás tá príprava je o čom?prezliekam sa tam do niečoho nemocničného? A prosím ako dlho sa čaká na popis a ako sa k nemu dostanem , mailom alebo ako?

nelca84
6. júl 2025
@nerfka

@nelca84 nemám rada stiesnene priestory a ešte keď ide o mozog viem že na hlavu dajú nejakú ,,klietku,, proste nepríjemný pocit ale nastavujem sa že to dám ako to dali aj iný.

@nerfka tiez chodim na mozog, staci zavriet oci predtym, nez ta tam vsunu a otvorit az ked ta vysunu

maddie1711
6. júl 2025
@nerfka

@tamitamitami prosím vás tá príprava je o čom?prezliekam sa tam do niečoho nemocničného? A prosím ako dlho sa čaká na popis a ako sa k nemu dostanem , mailom alebo ako?

@nerfka manžel chodí s hlavou každý rok, je klaustrofobik a dosť veľký, uzavreté MR (tunel) nezvládne (bol raz keď išiel 1x na MR a zvonil lebo to nedával) od vtedy už len otvorené MR (ma ho Košice -Šaca) nie je to tunel ako klasické ale muž hovorí že ma nad sebou UFO ale po stranách je to otvorené

tamitamitami
6. júl 2025
@nerfka

@nerfka Ja som si nechala športovú podprsenkou a legíny (všetko kovové muselo ísť dole). V kabínke je aj "nemocničná" košeľa, ak by si mala rifle alebo kovové aplikácie na tričku.

To si už presne nepamätám tuším som si bola zobrať výsledky tam a doktor potom mi ich môj doktor povedal, čakala som cca 2 týždne.

klementinka58
6. júl 2025

Spinn v Ruzomberku ma taku polovicnu otvorenu MR manzela tam vzdy posielaju kedze trpi klaustrofobiou

nerfka
autor
6. júl 2025
@klementinka58

Spinn v Ruzomberku ma taku polovicnu otvorenu MR manzela tam vzdy posielaju kedze trpi klaustrofobiou

@klementinka58 len tieto slabšie magnetické ako.je v spinne nepostačujú na mr mozgu, zle sa čítajú alebo.take niečo...treba mi.tunel...

nerfka
autor
6. júl 2025
@nelca84

@nerfka tiez chodim na mozog, staci zavriet oci predtym, nez ta tam vsunu a otvorit az ked ta vysunu

@nelca84 ďakujem snáď to aj ja tak zvládnem....neviete čo je možné si dať napríklad aj niečo ako,,masku,, na oči lebo ako.sa poznám bude má ťahať aspoň nakuknúť a to nechcem

birika
6. júl 2025

otvorene MR maju aj Piestany - bola som tam s clenkom

nerfka
autor
6. júl 2025
@birika

otvorene MR maju aj Piestany - bola som tam s clenkom

@birika len tieto otvorené majú tuším slabší magnet okolo 1.5 čo nieje postačujúce na mr mozgu aké potrebujem ja, iba tie tunelovej majú okolo 3

nelca84
6. júl 2025
@nerfka

@nelca84 ďakujem snáď to aj ja tak zvládnem....neviete čo je možné si dať napríklad aj niečo ako,,masku,, na oči lebo ako.sa poznám bude má ťahať aspoň nakuknúť a to nechcem

@nerfka neviem ako v RK, ale v BB by s tym isto problem nebol, pokial to nema kovove casti. Pocas kovidu som musela mat rusko aj pocas mr-ka, len boko treba vytiahnut ten pliesok co je na nose. Ja sa vzdy aj obleciem tak, aby som sa ani vyzliect nemusela... Nemusi mat strach, je to fajn vysetrenie, zavri oci a pocuvaj hudbu.

lola333
6. júl 2025
@nerfka

@klementinka58 len tieto slabšie magnetické ako.je v spinne nepostačujú na mr mozgu, zle sa čítajú alebo.take niečo...treba mi.tunel...

@klementinka58
@nerfka Spinn ma už asi 3 roky novy silnejsi magnet- tunel

nerfka
autor
6. júl 2025
@lola333

@klementinka58
@nerfka Spinn ma už asi 3 roky novy silnejsi magnet- tunel

@lola333 áno ale stále slabé na mozog , iba 1,5 a aj na stránke majú že robia mr len pohybového aparátu,

birika
6. júl 2025
@nerfka

@birika len tieto otvorené majú tuším slabší magnet okolo 1.5 čo nieje postačujúce na mr mozgu aké potrebujem ja, iba tie tunelovej majú okolo 3

@nerfka to neviem, ale viem, ze ani na chrbticu nie je vhodny

ivanaa346
8. okt 2025
@tamitamitami

@tamitamitami Peosim a aka je tam magneticka ? Tunel alebo otvorená?

majka3112
28. okt 2025
@nerfka

@nerfka prosím.vas,ja som.tam.bola na rameno až neskôr sommsa dozvedela že je slabé,kvôli slacham,že vraj trhliny nevidieť,nechápem.preco berú pacientov keď vedia že je to nanič

ivanaa346
29. okt 2025
@majka3112

@nerfka prosím.vas,ja som.tam.bola na rameno až neskôr sommsa dozvedela že je slabé,kvôli slacham,že vraj trhliny nevidieť,nechápem.preco berú pacientov keď vedia že je to nanič

@majka3112 A kedy ste tam boli ,lebo oni mali slabšiu ale uz maju novšiu magnetickú cca 4 mesiace asi .