icon

Skúsenosti s pôrodom v Ružomberku: Oplatí sa?

27. dec 2023

Ahojte aku mate skusenost s porodom v Rk? Som z Lm a rozmyslam zeby som sla rodit tam

klementinka58
27. dec 2023

Velmi dobru

autor
27. dec 2023

@klementinka58 tak super

ibrunova
27. dec 2023

Ja som teraz práve počula, že v LM je lepšie, aj baby z Rk chodia rodiť do LM

klementinka58
27. dec 2023

neviem ja som rodila v rk nakolko som z mesta a inde by som ani nestihala 🙂

klementinka58
27. dec 2023

niekedy bol v mode tak dolny kubin tam vela zien slo rodit. Ja som bola v rk spokojna aj s pristupom lekarov aj sestriciek

gabriela2952
27. dec 2023

@klementinka58 ja som bola v DK spokojná tento rok

lesnajahodka
27. dec 2023

Ja som rodila 2x v RK a zamna pôrod super, veľmi ochotní,milí personál. Na novorodenckom ale o troška horšie musím povedať. Treba si ale stať za svojím a bude to ok 🙂 držím palce

macerik
2. jan 2024

DK odporúčam 👍

katuskamala1
2. jan 2024

Ja dokazem porovnat, v LM prve a v RK druhe. Ak to je u teba este aktualna otazka,daj vediet napisem viac

autor
2. jan 2024

@katuskamala1 Ano aktuálne este

lasona
2. jan 2024

Ja veľmi dobrú. Všetci boli milí a ústretoví. Od upratovačky až po lekárov. Jediná nepríjemná tam je primárka z novorodeneckeho. Nemá žiadnu cit k deťom, manipuluje s nimi ako z handrami. Niektoré maminy jej aj vynadali. Ale ku mne bola taka neutrálna. Dokonca aj strava bola fajn...neviem ci som iba malá šťastie na príjemnú smenu alebo co, ale fakt som bola milo prekvapená.

autor
2. jan 2024

@lasona super dakujem

katuskamala1
2. jan 2024

Oba porody boli s manzelovou spolocnostou, vravel,ze vedla rodila zena sama a boli na nu strasne neprijemne (LM). Nastrihli ma (LM) co je super, lebo v RK nie a potrhala som sa ako servitka. Nesmierne ocenujem,ze v RK ked uz uz som sla tlacit tak som sa na tej koze krutila a sestricka sa ma pyta,ako sa chcete dat? A ja ze na kolena, intuitivne,dovolila mi to, zabezpecila prostredie aby bolo bezpecne, v sekunde som uz tlacila,az ked bola uz viditelna hlavicka, sla som naspat na chrbat,a minutka a hotovko. O šiti v LM ani neviem,v RK ma sili hodinu a teda au!!!
Novorodenecke v RK je cista katastrofa, laktacna jedna,ktora pocas mojho pobytu nerobila, mlade sestricky netusili o com hovorim ked som ich pytala miesto flasky a umelym mliekom cievku aby som si malu stale prikladala. Mlieko sa mi rozbehlo az doma, tak som musela umele, cez celu chodbu,ist k sestrickam nech mi daju mlieko, zohrievali vodu v mikrovlnke a davali mi take tie malilinke flasticky s takym sosakom,z ktoreho sa lialo, ziadne "prve flase". (Toto kebyze viem,vezmem si z domu). Celkovo novorodenecke prepadak. Naopak v LM topka,zasa sa mi mlieko nie a nie, a to lietali okolo mna,kontrolovali prisatie, vazili sme babo, poradenstvo,i ako male kupat a tak. V RK tiez ukazali kupat,medzi dverami, kupelna mevykurena, ten drasticky "kupel"ani nejdem opisovat, to bolo neskutocne...

Do RK som druhe sla rodit iba kvoli muzovi, lebo v LM byt pri porode nemohol (coronove obdobie) , o par tyzdnov kebyze rodim neakor,to povolili i v LM.

Posledne roky su v LM zas a zas v rozvoji, nevahala by som. Uz ked nie preto tak pre to,ze v RK som mala izbu oknami na hlavnu krizovatku kokooos nespala som niic... taky hluk.

Prajem krasny porod

autor
2. jan 2024

@katuskamala1 dakujem pekne za tvoju skusenost

janulka2805
3. jan 2024

Rodila som v Rk dvojičky, a všetko v poriadku 🙂 Aj lekári a sestričky milí 🙏