icon

Bývanie v Sabinove

12. nov 2025

Ahojte ste niektora zo sabinova alebo okolia? Ako sa tam byva? Poznate to tam? Isli by ste tam byvat?

ika02
12. nov 2025

Ahoj, záleží na tom odkiaľ sa stahuješ. Musíš počítať so všadeprítomnými spoluobčanmi. Príroda naokolo pekná, ale tá mentalita ľudí 🧐

autor
12. nov 2025
@ika02

Ahoj, záleží na tom odkiaľ sa stahuješ. Musíš počítať so všadeprítomnými spoluobčanmi. Príroda naokolo pekná, ale tá mentalita ľudí 🧐

@ika02 z bratislavy, ale manzel pochadza z okolia. Mentalita je aka?

anonym_99649c
12. nov 2025

Ani zadarmo. Tieto male mesta na vychode sa pomaly ale isto menia na osady.

anonym_99649c
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preboha neblazni. Nech pride manzel do BA.

anonym_802447
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preskocilo Ti? Však to je diera, nič tam nie je. Akurát tak milión ciganov okolo

To je dedina a nie mesto. Praca? Len minimálne príležitosti.

anonym_978ceb
12. nov 2025

Nie, co si. Nad tym ani nerozmyslaj. Nie som sice priamo zo SB, ale z ineho maleho mesta na vychode, no podla mna je to tam vsade rovnake. Nie, vazne to manzelovi vyhovor. Nebudes sa tam citit dobre.

anonym_094169
12. nov 2025

Jedna veľká dedina. Každý sa stará do života každého. Dieťa samé von nepustíš, všade sú rómovia. Aj keď sedíš v meste v parku, stále počúvaš to ich bliakanie, sprosté poznámky.... Sestra tam bývala 8 rokov (kvôli nižšej cene bytu), ale už je odtiaľ preč. Radšej v menšom byte, ale nie v SB.

anonym_79636b
12. nov 2025

Ja som presne chcela povedat ze zavisi od toho, odkial tam chces ist byvat. Ak z nejakej dediny pobliz, bude to pre Teba super. Ak z nejakeho vacsieho mesta, nebodaj zapadu, tak.... (A to Ti hovorim ako byvajuca na vychode). No a tou Bratislavou si to zaklincovala.
Pozri, Ty musis vediet ake su vase ocakavania a predstavy, ale... A neviem aku mentalitu ocakavas. Ak je manzel odtial, asi ste tam boli aspon par krat na navstevu, pripadne vikend. Tak si sama urob predstavu, ci si s tym Sabinovom OK.

anonym_f4ddc3
12. nov 2025

Suhlasim s uvedenym. Byvam v Poprade a casom tiez budem musiet odist. Hoci nerada, ale minorita nas prevalcuje. Dalej na vychod este horsie ..

ika02
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako tradičná dedina. Všetci čumia do hrnca druhému, každý o každom všetko musí vedieť, všetko riešiť. Musíš si strážiť kočík na prechádzke (lebo ti z neho odpochoduje nákup, peňaženka...), väčšieho psíka tiež nepustíš, lebo ho spoluobčania predajú do Chminianskych Jakubovian (tam ho zožerú), dieťa odíde s bicyklom, vráti sa bez neho....
Ak chceš bližšie k jeho rodine, možno KE alebo PO, SB nie je dobrý nápad.

anonym_3b5dba
12. nov 2025

Ja bývam od malička v Sabinove. Byvala som v Bratislave..a ked som sa vrátila späť som mala dosť problém sa tu nejako usadiť ale pre teba fúú no neviem...ano je tu veľa spoluobčanov...a je to menšie mesto..dosť ludi sa tu pozná...no co ja viem...radšej choďte do Košíc keď už...po diaľnici a cez obchvat ste tu za 40 min...inak držím palce...ale ak prídeš mozes prísť na kávu 😉

anonym_361233
12. nov 2025

Ja odtiaľ pochádzam. Rokmi sa to tam zmenilo na cigánske mesto, tj cez den tam vidíš viac cigánov ako bielych. Paradoxne ma to aj výhodu pre mesto, ze dostávajú viac peňazí na podielových daniach, które sa ale neinvestuju do tych cigánov. Keď to porovnám s Prešovom, tak cesty, chodníky, parky vsetko je lepšie upravené/opravené. V zime všade odhrnuty sneh, v lete všade upratané - to je vysledok toho, se tam majú armádu ľudí na aktivačných prácach. Nic take napríklad v Prešove není a teda Prešov nato nemá ani peniaze zamestnávať ľudí alebo platiť firmy. Čiže vsetko ma svoje výhody aj nevýhody. Najväčšia nevýhoda je skôr to, ze tam nesú žiadne príležitosti na zamestnanie a teda mládež odtiaľ uteká alebo pracuje remote. Ak pochádza z BA, tak Sabinov s tým množstvom romov bude pre teba kultúrny šok..

anonym_ca1db8
12. nov 2025
@anonym_361233

Ja odtiaľ pochádzam. Rokmi sa to tam zmenilo na cigánske mesto, tj cez den tam vidíš viac cigánov ako bielych. Paradoxne ma to aj výhodu pre mesto, ze dostávajú viac peňazí na podielových daniach, które sa ale neinvestuju do tych cigánov. Keď to porovnám s Prešovom, tak cesty, chodníky, parky vsetko je lepšie upravené/opravené. V zime všade odhrnuty sneh, v lete všade upratané - to je vysledok toho, se tam majú armádu ľudí na aktivačných prácach. Nic take napríklad v Prešove není a teda Prešov nato nemá ani peniaze zamestnávať ľudí alebo platiť firmy. Čiže vsetko ma svoje výhody aj nevýhody. Najväčšia nevýhoda je skôr to, ze tam nesú žiadne príležitosti na zamestnanie a teda mládež odtiaľ uteká alebo pracuje remote. Ak pochádza z BA, tak Sabinov s tým množstvom romov bude pre teba kultúrny šok..

@anonym_361233 porovnávať PO a SB? To sa fakt nedá porovnať. PO je pekné mesto ktoré sa dá porovnať s KE. No SB sa s PO porovnať nedá ani náhodou. To by som radšej išla do Lipan ako do Sabinova.

autor
13. nov 2025
@anonym_361233

@anonym_ca1db8 preco radsej lipany? Aka tam je obcianska vybavenost? Predpokladam ze romov je asi rovnako ako v sabinove, alebo nie?
@anonym_3b5dba
@anonym_361233 dakujem za nazor, no zatial teda sabinov, alebo ostavame tu 😅 aj tam teraz zijete? Ake tam su realne moznosti pre mlade rodiny co sa tyka skola, kruzkov, lekarov, nejake sportove vyzitie? Lebo poznam nazor len starsej generacie, tak neviem si realne vytvorit obraz.

cutiepie6
13. nov 2025

Ja pochádzam zo priamo zo SB, ale už viac ako 20 rokov žijem pri Košiciach. V SB mám ešte rodičov a brata, takže tam pravidelne chodievam. Tiež mám na neho krásne spomienky, ale pre mňa je Sabinov už dávno za "zenitom". Je to pekné mesto, ale podľa mňa vôbec nie vhodné na život pre aktívnych a mladých ľudí. O mentalite obyvateľov a samozrejme " spoluobčanoch" sa radšej ani nevyjadrujem. Ja na Vašom mieste by som určite zvažovala skôr PO alebo KE, keď manžel chce ostať na východe. Je to v dostupnej vzdialenosti,ale predsa len sú to väčšie mestá s vhodnejšími podmienkami pre život.

anonym_ca1db8
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_ca1db8 preco radsej lipany? Aka tam je obcianska vybavenost? Predpokladam ze romov je asi rovnako ako v sabinove, alebo nie?
@anonym_3b5dba
@anonym_361233 dakujem za nazor, no zatial teda sabinov, alebo ostavame tu 😅 aj tam teraz zijete? Ake tam su realne moznosti pre mlade rodiny co sa tyka skola, kruzkov, lekarov, nejake sportove vyzitie? Lebo poznam nazor len starsej generacie, tak neviem si realne vytvorit obraz.

@anonym_autor myslela som to tak že do SB by som sa nechcela sťahovať ale ani do Lipan

anonym_361233
16. nov 2025

Áno porovnávať SB a PO. Prešov je jednoznačne viac zanedbané mesto. Vidno, že tam chýbajú financie. Áno je to väčšie mesto tak je tam viac príležitostí na prácu, kultúru aj vzdelanie. Ale ja som sa bavil práve o verejnom priestore a Prešov je jednoznacne zanedbaný, po sídliskách rozpadnute chodníky, zeleň o ktorú sa nikto nestará, detské ihriská v slabom stave, chýbajúce športoviská, dopravné zápchy kvôli chýbajúcemu obchvatu, Námestie v Prešove je mŕtve. Co sa týka stavu verejného priestoru je natom Sabinov omnoho lepšie. A tiež patrí k mestám, kde je najviac mestských nájomných bytov na počet obyvateľov a stále sa stávajú nové. Aktuálne ich ma takmer 400 (ďalších 24 vo výstavbe). Prešov co je možno 7-8 krat väčšie mesto ich ma 458...