icon

Podmienky a starostlivosť o zvieratá na farme Humanita?

19. jún 2026

Zdravim, bol tu uz niekto? Su podla vas podmienky OK? Bola som tam ale mne nepride že je o všetky zvierata postarané , mačky su v zlom stave doškriabane alebo zanedbané, plazy vnútri nezapezpečene akvarka nečistené a malé priestory, tak isto aj malá klietka pre zajace/morčatá, kone somáriky atď vyzerajú byť OK. Vaša skusenosť? Podla vas podať niekde podnet?

katkaseiner
19. jún 2026

@anonym_autor chodievali sme tam s detmi velmi casto ked boli male. V prvom rade ten majitel to robi absolutne nezistne, ziadne povinne vstupne, a po druhe, kopec zvierat je tam takych, ktore uz len dozivaju alebo sa o nich nikto nestaral. Aj kone take mali. Ano nie je to tam tip top ale o zvierata sa staraju urcite.

marci9
19. jún 2026

Nikdy som tam nebola, takže neviem. Aj sa ti zdá, že o niektoré zvieratká nie je adekvátne postarané, urob si fotodokumentáciu a podaj podnet na regionálnu veterinárnu a potravinovú správu.

anonym_d25a38
19. jún 2026

Milá autorka dúfam že si patrične prispela na dobrovoľnom vstupe, či len hejtovat vieme?

autor
19. jún 2026
@anonym_d25a38

Milá autorka dúfam že si patrične prispela na dobrovoľnom vstupe, či len hejtovat vieme?

@anonym_d25a38 Milý anonym, toto nie je hejt typu že nemajú peknú tabuľku, tu ide o zvieratá a starostlivosť o ne, a predstavte si že som doniesla vrece jedla pre zvieratká 🙂 len riešim že či je to v súlade keď napr. tam môžu aj deti a vedia si otvoriť terárko s hadom

autor
19. jún 2026
@katkaseiner

@anonym_autor chodievali sme tam s detmi velmi casto ked boli male. V prvom rade ten majitel to robi absolutne nezistne, ziadne povinne vstupne, a po druhe, kopec zvierat je tam takych, ktore uz len dozivaju alebo sa o nich nikto nestaral. Aj kone take mali. Ano nie je to tam tip top ale o zvierata sa staraju urcite.

@katkaseiner chápem myslela som že tam su asi aj staršie atď, mohol by pán kludne zaviesť vstup povinný keby aj len 2eurá, ono hlavne tie plazy sa mi zdali nečistené a podobne, rozumiem že je vela tam toho ale tak predsalen

misuliacik81
19. jún 2026

Dcéra tam má ustajneného koňa, už niekoľko rokov. Druhá dcéra tam bola dva roky po sebe v tábore. Nikdy som od nich nepočula, žeby mali podozrenie že sa nestarajú o zvieratká. A ktomu otvoreniu terárka, tak snáď ste tam boli s deťmi vy a dali ste si patrične na nich pozor.

misuliacik81
19. jún 2026

Poslala som to dcére a toto je jej odpoveď. Klamať neklame, bola som tam viac krát aj ja.

autor
19. jún 2026
@misuliacik81

Poslala som to dcére a toto je jej odpoveď. Klamať neklame, bola som tam viac krát aj ja.

@misuliacik81 ďakujem za info teda 🙂 v poriadku, hrozne že tam ludia nechaju zvieratka len tak

stranakovazuzana0
19. jún 2026

@anonym_autor my chodievame na túto farmu už vyše 20rokov a môžem povedať,že síce sa vám môžu zdať niektoré časti alebo zvieratá zanedbané,ale ako už bolo spomenuté,tak farma žije len z dobrovolných príspevkov a z pár akcií,ktoré majú v lete.Pravidelne im pri bráne niekto vyhodí mačiatka,psov,králikov,morciatka a neviem čo ešte a taktiež už tam mali aj dovezenú chorú ťavu,kone a celkovo zvieratá na dožitie. O farmu sa stará majiteľ a pár dobrovoľníkov.Majitel je veľký dobrák,oni nejedia ani mäso a naozaj ak nemáte ako pomôcť,tak im zbytočne nerobte problémy.

anonym_ee21c5
19. jún 2026

Majú voľný vstup pre ľudí,deti…. S takym ľudským prístupom by snáď neubližovali zvieratám. Radšej im pomôcť, ako ublížiť. Potom v tej Šali nebude naozaj už nič.

katkaseiner
20. jún 2026
@anonym_autor

@katkaseiner chápem myslela som že tam su asi aj staršie atď, mohol by pán kludne zaviesť vstup povinný keby aj len 2eurá, ono hlavne tie plazy sa mi zdali nečistené a podobne, rozumiem že je vela tam toho ale tak predsalen

@anonym_autor ono tam u neho robil taky stary chlap, tusim aj v reflexe bol, ze keby ho majitel neprijal, tak je bezdomovec. Chudak uz zomrel ten stary, ale on si tiez tam chvalil zivot.Za pracu mal byvanie, jedlo, aj s ludmi sa porozpraval. My sme tam teraz dlhsie neboli, mame fenku a snou by sme nešli, bez nej tiez neideme.
Co sa tyka vstupneho. Ja kvitujem ze nepyta fixné vstupne, vie si to dovoliť aj rodic ktory fakt ma malo, hodí 1€. Ja som vzdy detom dala peniaze nech tam vhodia, pretoze to, ze tam zoberieme stary chlebik, mrkvu, jablko, z toho sa sice zvieratka najedia (samozrejme nie uplne, ved ich je vela a my berieme prebytky, nie tony jedla), ale zvieratka musia jest aj ked tam neideme, zato aspon nejake peniazky tam treba nechať

anonym_7a2353
20. jún 2026

My sme tam dávnejšie, keď sme bývali bližšie tiež chodievali. Vždy to bolo raz horšie, raz lepsie. Nikdy som nemala dojem zanedbávania zvierat..skôr celkovo ta cistota..pamätám si tiež toho staršieho pána čo tam robil, viem že zomrel..
Ale my sme chodievali málo, a vždy keď som prišla opäť som bola milo prekvapená, proste priebežne sa to vždy vylepšovalo. Neviem presne kto bol tam z majiteľov/personálu, ale každý tam vždy bol mega milý. Tiež sme nosili suché pečivo, mrkvu, jablká...