Ako sa žije v Chorvátskom Grobe?
Ahojte, sme mladá rodina, mame skoro 2 ročné dieťa.
Manžel pracuje na 90% z domu, ja pôjdem do práce o rok.
Zvažujeme kúpu domu, keďže sme obaja vyrastali v domoch s veľkou záhradou a chyba nám to.
V ChG som našla niekoľko pekných domčekov, ale nepoznám odtiaľ nikoho. Preto by ma zaujímal názor niekoho kto tam býva alebo býval, ako sa vám tam žije a ci ste neolutovali . Náš syn je spoločenské dieťa, tak by som dala prednosť lokalite s mladými rodinami...
Aká je dostupnosť MHD do mesta?
Škôlka? Škola? Možnosť krúžkov pre dieta? Pediater?
Ďakujem pekne za každý názor 🙂
mate zaujem o staru cast ChG, alebo Ciernu Vodu?
mate zaujem o staru cast ChG, alebo Ciernu Vodu?
@muzula to sme sa ešte nerozhodli, zatiaľ zbieram informácie a pozeráme domy ...
je tam stale vela domov na predaj, kedze vela ludi 10-15 rokov dozadu tam pokupovalo domy, deti vyrastli a zrazu su to teens a pruser riadny, vsetci kamarati aj skola v BA, takze cele dni aj tak travia v BA, naozaj tam chodia mnohi ludia teraz len prespavat......
MHD do BA (primestska) chodi dost nepravidelne, stale meška (deti maju spoluziakov odtial), vela deti pokial viem chodi nielen do Vajnor do skoly ale aj do Rače (rano este minuly rok chodil skolsky bus do race pokial viem, tento rok neviem ci a ako chodi).....
Mestska hromadna doprava z BA tam nechodi (lebo to nie je BA), pozri si linky primestskej ako casto chodi a kam sa nou v podstate dostatnes. Kamarati vsetci co tam byvaju maju 2 auta, bez toho sa nepohnes.
osobne by som tam byvat nesla, prave kvoli tej vzdialenosti od BA, vsak chod tam rano autom a skus si trasu do BA, nie kvoli muzovi, kedze ma HO ale kvoli tebe, pokial nebudes mat HO, tak je to pakaren odtial kazdy den cestovat, lebo 20km z tej strany do BA je uplne nieco ineho ako 20 km niekd ena strednom slovensku
Panelaky na lezato. Ak nemas cas a chut stat v zapchach a neskor robit dietatu taxikarku, hladaj inde.
Panelaky na lezato. Ak nemas cas a chut stat v zapchach a neskor robit dietatu taxikarku, hladaj inde.
@anonym_90c1de kde napríklad?
je tam stale vela domov na predaj, kedze vela ludi 10-15 rokov dozadu tam pokupovalo domy, deti vyrastli a zrazu su to teens a pruser riadny, vsetci kamarati aj skola v BA, takze cele dni aj tak travia v BA, naozaj tam chodia mnohi ludia teraz len prespavat......
MHD do BA (primestska) chodi dost nepravidelne, stale meška (deti maju spoluziakov odtial), vela deti pokial viem chodi nielen do Vajnor do skoly ale aj do Rače (rano este minuly rok chodil skolsky bus do race pokial viem, tento rok neviem ci a ako chodi).....
Mestska hromadna doprava z BA tam nechodi (lebo to nie je BA), pozri si linky primestskej ako casto chodi a kam sa nou v podstate dostatnes. Kamarati vsetci co tam byvaju maju 2 auta, bez toho sa nepohnes.
osobne by som tam byvat nesla, prave kvoli tej vzdialenosti od BA, vsak chod tam rano autom a skus si trasu do BA, nie kvoli muzovi, kedze ma HO ale kvoli tebe, pokial nebudes mat HO, tak je to pakaren odtial kazdy den cestovat, lebo 20km z tej strany do BA je uplne nieco ineho ako 20 km niekd ena strednom slovensku
@lucik194 ďakujem
ja byvam vo vedlajsej dedine. predpokladam ze asi pojde o ciernu vodu, v starej casti obce je na predaj pomenej, aj ked su. Cierna voda uz stoji aspon 15 rokov, postupne sa tam dostavuje, uz je to zabehnuty satelit. mas tam potraviny 3-4x, skolu, tusim aj skolku, mensie nakupne centrum, kostol. trosku dalej nakupne centrum klokan. uz to tam nie je samy beton ako na zaciatku, stromy podrastli, vyzera to lepsie ako u nas. ak clvek denne nemusi dochadzat do ba, je to pohoda, pokoj ako na dedine, ale v pesej dostupnosti velmi vela potrebnych vedi. ale - problemy so zakladnou skolou, starostka vyhodila super riaditelku a odvtedy to ide dolu vodou, rodicia protestuju, velke konflikty. Starostku uz velmi vela ludi vnima negativne, hovori sa ze je jedna ruka s developermi.
ja v CV byvam a s tou dopravou to nie je taka tragedia - pokial clovek vyrazi pred rannou spickou, v BA je do cca 20 minut. To znamena vyrazit okolo tej 7:00-7:15. Na osmu vozim do BA deti, stihame to vsetko v pohode, hlavne odkedy je moznost pouzit D4.
Pokial sa bavime o verejnej doprave, tak to je uz horsie, ale deti chodia zo skol same a nemaju s tym ziadny problem.
Skolok je tam viac, od tohto roku uz aj dve ZS (jedna sukromna). Jednota, Tesco, Billa, Teta...
@anonym_autor my sme boli Maly Raj čiže o jedno od Cv a teda dom sme predali a sme naspäť v BA za nás najlepšie rozhodnutie skrz dochádzanie ale záleží niektorí sú tam spokojní oni odchádzajú naspäť do BA ako už bolo spomenuté v príspevku vyššie, rodičia si väčšinou taxikármi a veľa času trávia všetci aj tak v BA..
@anonym_autor zvažujete kúpu domu a ani nevieš aké autobusy tam chodia? No MHD tam ťažko nájdeš. Jedine diaľkové autobusy. Odporúčam si niečo naštudovať o tých obciach, aké sú autobusy, škola, škôlka a až potom zvažovať dom. Čo ja viem, tak mali tento rok veľký problém so ZŠ, vela detí a malo miesta v triedach. Ja osobne by som tam nešla. Poskladané lego domčeky, jeden vedľa druhého a všetko rovnakého typu. My keď sme hľadali bývanie, pozerala som všetko na google maps a každý jeden dom cez satelit a ako je na pešo všetko čo som potrebovala.
@anonym_autor som z Ciernej vody, momentalne uz samostatny dom tazko kupis pod pol miliona euro. dostupnost je vyborna, z jendje strany d4 z druhej d1. mas tu vsetko, obchody, skoly, skolky, lekarov, krzuky nove futbalove ihrisko, kruzkov je tu vela. mam 2 deti, pytaj sa. nechodim do mesta
A smer Most pri Ba, Malinovo si nezvazovala?
@anonym_90c1de to moze povedat iba niekto kto tu nebyval, s panelakom sa to neda porovnat. ja som v panelaku byvala pred tym. ten bozsky klud, co mame tu sa neda s panelakom porovnat. kedze Chorvatsky Grob uz je financne pre vyssiu strednu vrstvu, nestretnes tu homelesaka, ani fetakov. vsetci maju deti a teda je tu pre deti hodne vyzitia. to sa s Blavou neda vobec porovnat. ja som uplne hrda, ze som z ciernej vody.
V panelaku nemas ani bazen, ani travu ani virivku a hlavne v dome nemas susedov. v obchode strtenes iba susedov a deti ziju v bezpecnom prostredi, kde kazdy kazdeho pozna. Chorvatsky Grob je skvele miesto na zitie s detmi ale uz je financne nedostupne pre strednu a nizsiu triedu.
@anonym_90c1de kde napríklad?
@anonym_autor Malinovo, Most, Tomášov by som pozerala vyjdes na obchvat a hneď si v meste
Mam dve kamosky odtial , obidve sa tvaria , ze su maximalne spokojne …. Akoze vazne im to mam verit ? Decká maju 3-4x do tyzdna treningy v BA , tak cely cas travia v aute na parkovisku , alebo idu do najblizsej kaviarne . Z Ba denne odchazdaju o siedmej vecer . Moje deti tiez sportuju , takze ja z BA by som nešla ani keby co bolo . To uz ty musis vediet , ci a co si ochotna obetovat . Taktiez skola . Obidve deti mi isli na oaemrocny gymple , zas mas najlepsi a najvacsi vyber v BA . Ano , urocite je vela kruzkov aj tam , ale toez vybwr asi obmedzeny , ked xy deti z roznych blizskych satelitov chodi prave do Ba
no ved jasne, ze nemoze byt v kazdej dedine osemrocne gymko a vsetky kruzky. Ver ci nie, aj ja mam dve deti ktore chodia do skol v Bratislave, aj na kruzky po nich a nie je to ziadny problem. Ano, kym su male, tak treba robit taxikara - ale to si fakt vyberate byvanie na zaklade obdobia cca 6-8 rokov. Ved kym su deti fakt male, do tych 6-7 rokov, tak na kruzky, skolku ich tak ci tak musi vodit rodic a zas neskor, od tych 12-13 rokov su uz zas schopne chodit aj verejnou dopravou same, nie? Aky je rozdiel, ked dieta sadne na MHD a vezie sa 40minut v ramci Bratislavy a to iste, mozno s nejakym prestupom navyse, len zastavka je niekde mimo BA?
@anonym_autor som z Ciernej vody, momentalne uz samostatny dom tazko kupis pod pol miliona euro. dostupnost je vyborna, z jendje strany d4 z druhej d1. mas tu vsetko, obchody, skoly, skolky, lekarov, krzuky nove futbalove ihrisko, kruzkov je tu vela. mam 2 deti, pytaj sa. nechodim do mesta
@lianka123 super dakujem za skúsenosť🙂
Zaujimalo by ma ci tam mate aj svojho pediatra? A na aké krúžky chodia deti? Nemali ste problém dostať dieťa do škôlky alebo školy?
Zaujimalo by ma ci tam mate aj svojho pediatra? A na aké krúžky chodia deti? Nemali ste problém dostať dieťa do škôlky alebo školy?
a mate všetko v čiernej vode ci chodíte do Grobu?
no ved jasne, ze nemoze byt v kazdej dedine osemrocne gymko a vsetky kruzky. Ver ci nie, aj ja mam dve deti ktore chodia do skol v Bratislave, aj na kruzky po nich a nie je to ziadny problem. Ano, kym su male, tak treba robit taxikara - ale to si fakt vyberate byvanie na zaklade obdobia cca 6-8 rokov. Ved kym su deti fakt male, do tych 6-7 rokov, tak na kruzky, skolku ich tak ci tak musi vodit rodic a zas neskor, od tych 12-13 rokov su uz zas schopne chodit aj verejnou dopravou same, nie? Aky je rozdiel, ked dieta sadne na MHD a vezie sa 40minut v ramci Bratislavy a to iste, mozno s nejakym prestupom navyse, len zastavka je niekde mimo BA?
@muzula súhlasím. A keďže mam dvojročné dieťa rak gymnázia ma teraz nezaujímajú 😁 neplánujem urcite dieťa vyvážať do jeho 15ky, pekne sadne na VEREJNU dopravu (nepíšem už MHD nech ma zas nechytá niekto za slovicka) a pôjde kam potrebuje . Preto nechcem ísť bývať panubohu za chrbtom kde pre každé maslo alebo kvôli soplom budem musiet cestovať desiatky kilometrov. no tipicky satelit tiež nie je to co si predstavujem....táto lokalita mi prišla ako dobre riešenie.
@anonym_90c1de to moze povedat iba niekto kto tu nebyval, s panelakom sa to neda porovnat. ja som v panelaku byvala pred tym. ten bozsky klud, co mame tu sa neda s panelakom porovnat. kedze Chorvatsky Grob uz je financne pre vyssiu strednu vrstvu, nestretnes tu homelesaka, ani fetakov. vsetci maju deti a teda je tu pre deti hodne vyzitia. to sa s Blavou neda vobec porovnat. ja som uplne hrda, ze som z ciernej vody.
V panelaku nemas ani bazen, ani travu ani virivku a hlavne v dome nemas susedov. v obchode strtenes iba susedov a deti ziju v bezpecnom prostredi, kde kazdy kazdeho pozna. Chorvatsky Grob je skvele miesto na zitie s detmi ale uz je financne nedostupne pre strednu a nizsiu triedu.
@anonym_autor kým bude tvoje dieťa na gymnáziu aj tá doprava sa možno posunie.Najlepsie je sa tam ísť pozrieť a čítať čo je na miestnej skupine na FB
@lianka123 to bol náš najväčší dôvod ísť mimo mesta žiadny feťák, neplatič, idiot, ktorému napadne, že vyhori byt, alebo pusti plyn +- ľudia v rovnakej soc.vrstve, deti voľnéle na ulici.Kruzky máme v satelite aj školu a škôlku.
@lianka123 nájdu sa doma aj za 260,350 t toľko stojí lepší byt v Ba a stále to je len byt.My platíme polovičné náklady ako v byte
S tou škôlkou napríklad tento rok nebol problém dostal sa každý čo poznám v úplne najhoršom prípade je tu dosť súkromných. Aj v dedine sú krúžky rôzne tanečné, pohybové je tu aj plávanie. V rámci škôlky/školy sú krúžky. S dochádzanim nemám problém a dokonca v niektorých častiach viem byť teraz rýchlejšie ako predtým v rámci BA. Akurát tá SAD by tu mohla lepšie fungovať a chodiť na Nivy. Nám sa tu život páči je tu kľud, hrádza za domom po ruke mám všetko čo potrebujem.
S tou škôlkou napríklad tento rok nebol problém dostal sa každý čo poznám v úplne najhoršom prípade je tu dosť súkromných. Aj v dedine sú krúžky rôzne tanečné, pohybové je tu aj plávanie. V rámci škôlky/školy sú krúžky. S dochádzanim nemám problém a dokonca v niektorých častiach viem byť teraz rýchlejšie ako predtým v rámci BA. Akurát tá SAD by tu mohla lepšie fungovať a chodiť na Nivy. Nám sa tu život páči je tu kľud, hrádza za domom po ruke mám všetko čo potrebujem.
@tecila ďakujem a bývaš priamo v Grobe ci v čiernej vode?
@anonym_autor pediater je na ciernej vode, obe deti tam chodia a obe deti trenuju za osk chorvatsky grob futbal
@anonym_autor do skolky nie a do skoly to bol porod, vela poslancov z nespadovej oblasti si tam natlacilo decka a bola tam velka korupcia. V obci su dve skoly a uz sa dorovnavaju kvalitativne, dve zakladne skoly od 1. Do 9. Rocnika. Obe deti su v clil triedach, my sme spadovi a boli sme na losovani. Kto sa nedostal do jednej skoly tak sa dostal do druhej. Momentalne su to podla mna dve rovnocenne obecne skoly.
@anonym_autor kým bude tvoje dieťa na gymnáziu aj tá doprava sa možno posunie.Najlepsie je sa tam ísť pozrieť a čítať čo je na miestnej skupine na FB
@lianka123 to bol náš najväčší dôvod ísť mimo mesta žiadny feťák, neplatič, idiot, ktorému napadne, že vyhori byt, alebo pusti plyn +- ľudia v rovnakej soc.vrstve, deti voľnéle na ulici.Kruzky máme v satelite aj školu a škôlku.
@lianka123 nájdu sa doma aj za 260,350 t toľko stojí lepší byt v Ba a stále to je len byt.My platíme polovičné náklady ako v byte
@anonym_1b43e4 to nie su samostatne stojace za 300 tu kupia byt alebo dvojdom LTT
@anonym_1b43e4 ceny sú už podstatne vyššie...ale to je všade tak.
Bývame v starej časti od 2018. Momentálne 2 deti, staršia chodí do štátnej škôlky. Krúžky majú v rámci škôlky. Mladšia ide o rok. Pediatra majú na ČV, nebol problém sa k nej dostať.
Odkedy je tu Klokan, tak je fajn, že sú mnohé obchody blízko. Odkedy máme prístup na diaľnicu, tak dopravu vnímam pozitívne. Pamätám si, keď to nebolo a stála som každé ráno na starej seneckej aj 20 min 😁🙈
Mne jedine, čo v starej časti vadí, že tu nemáš čo robiť na pešo. Proste nemáš sa kam prejsť, nič tu nemáme. Chýbajú tú lepšie kaviarničky, reštiky. Neviem sa dočkať, kedy dokončia cyklotrasu na ČV, aby nás konečne prepojili 🙏🏻
Inak susedov sme si nemohli lepších vybrať, nikto sa do nikoho nestará. stáva sa, že občas niekto kosí aj v sobotu či nedeľu a nikto to nikdy neriešil.
Nie je ideálne miesto, vždy je tam nejaká obeta - chceš dom a kľud, ale máš kolóny a možno nie všetko po ruke. U nás zatiaľ plusy prevažujú mínusy, nemáme potrebu sa sťahovať 🙂 ibaže pôjde táto krajina na hlbšie dno, ale to nebude dôvod lokality 😁

Pridaj sa do skupiny Chorvátsky Grob, ale čo čítam aktuálne je tam obrovský problem so skolkami a školami, ale niečo sa tam stavia.. inak tam máš asi všetko dostupné